tisdag, november 29, 2005

Tisdag

Kande mej seg i morse. Borjade med den vanliga timmen med fysik, sen var de in i gymmet o gora lite smaovningar. Tog int mer an 30 min men benen kandes helt mora efter det. Troligtvis kande jag aven av styrketraningen o lopningen sen igar.

Som tur var var det en ganska lugn traning dar vi ovade speluppbyggnader och avslut. Forsta gangen jag kande mej piggare efter en traning an vad jag gjorde fore den. Eftermiddagspasset var daremot lite jobbigare med matchspel 3 ganger 15 min. Idag var nagra fran u-16 laget med o tranade sa tempot var lite lagre. Men de var bara bra for da hann man ta igen sig lite emellanat...

måndag, november 28, 2005

mandag

Jag rakade somna lite forsent sa jag var trott nar jag val gick till college. Som vanligt var college lugnt. Klockan 1 hamtade dom upp oss med spelarbussen utanfor college. Trots att det var grymt bra vader pa morgonen sa blev det iskallt oso borjade snoa. Forsta gangen de snoat medans jag varit har. Nar vi val kom fram sa va de som vanligt kak och darefter skulle alla putsa a-lagets skor eftersom dom lirade match i lordags. Efterdet trodde alla att vi bara skulle gymma som vi brukar gora pa mandagar, men det blev istallet att ta pa sig joggingskorna o dra ut i snon. springtraningen slutade med en 12 min lopp dar man skulle springa sa langt man kunde runt en fotbollsplan. Trots en medelmattig start (lag i mitten i ca 10 min) sa spurtade jag ikapp i slutet och slutade delad etta. Jag fick dock inte reda pa ifall jag forbattrade mej sen senaste gangen jag sprang det.

Sen drog vi da in i gymmet och gjorde den vanliga styrketraningen. Ganska slut efter det. Nar jag kom hem var de kak o efter det kande jag mej helt slut. Gick darfor o la mej och dar blev man liggande i tva timmar innan man gick upp igen. Hoppas nu att man kan somna inatt for imorrn blir de aterigen en hard traningsdag och de galler att vara forberedd.

Nasta vecka kommer bli jobbig med 3 matcher pa 7 dagar innan de drar ivag hemat!

lördag, november 26, 2005

sondag

Dagen borjade med en lang sovmorgon. Alltid gott.. Sen bar de ivag till a-lagets hemmamatch mot Charlton. Som jag kanske skrev sa lottades jag till en plats att hjalpa till. Vi var 3 st killar som hade hand om Bollarna som lagen varmde upp med. Men eftersom de fanns bollkallar sa var de en ganska simpel uppgift.. De enda vi gjorde var att samla ihop bollarna nar alla hade gatt in. Det var lite roligt att fa sta mitt pa planen med 30 000 pa laktaren. Alla andra hade ju gatt in sa vi var bara 3 st pa planen 5 min innan match..

Det "jobbiga" kom egentligen efter matchen da vi skulle ta ut alla grejorna. klader o skor m.m. Men de far man sta ut med nar man anda fick kanna pa hur de e att vara pa planen o spelargangen nar de e 30 000 pa laktarn.

fredag, november 25, 2005

Fredag

Igar var en tuff dag. Vi borjade med gymmet innan vi gick ut och spelade match. Vi hade tva provspelare(trialists) denna vecka sa det blev valdigt mkt spelande. Matcherna brukar vara 3 ganger 15. Jag var iaf helt slut efter det. Innan jag duscha sa tog jag tva sprutor eftersom jag skall till thailand i december. Efter de var bada armarna forlamade...

Man hoppades pa en lugn eftermiddag men de blev tyvarr en match till, 3 ganger 15 min. Eftersom jag var helt slut redan innan sa gick de la inte sa jattebra.. Kandes skont att fa komma hem till sangen efter de.

Idag var de bara en traning, men det blev igen ingen traning utan match 3 ganger 15. Det blev alltsa valdigt mkt matcher denna vecka, dels beroende pa provspelarna men aven pa att vi inte har nagon match denna helg. Iaf sa slutade vi runt kl 12 idag. Gott. Med tanke pa den tuffa veckan och att vi itne har nagon match imorn sa stack jag o zoltan till hotellet i narheten o simmade. De kandes som att kroppen behovde den avkopplingen..

Imorrn har vi da alltsa ingen match, daremot har a-laget match och jag lottades till en plats att fa hjalpa a-laget vi deras match. Vet dock inte exakt vad jag skall gora men de e troligtvis smasaker som att plocka in bollar innan matchen o ta undan klader m.m. Skall bli roligt o se vad man far gora..

onsdag, november 23, 2005

Onsdag i College

Nu sitter jag o har engelska lektion. Idag e det alltsa ingen traning, bara college till halv tre innan jag e ledig.

Igar var en riktigt tuff dag, jag var iaf helt slut efter alla traningarna och idag kanner jag av lite traningsvark i bena. Dagen borjade med Core, som kandes jobbigare an vanligt. Direkt efter det stack vi ut o spelade 7 vs 7 i 3 ganger 15 min. Det e ett valdigt hogt tempo nar vi spelar sa det e till att springa hela tiden for att man inte skall fa skit. Jag gjorde nagra mal, men jag var helt slut i kroppen efter det. Kanske hade dom nya styrkeovningarna i mandags nat med det att gora.

Iaf sa hoppades man ju pa att de skulle bli en ganska latt traning med lite teknik eller nat sant pa eftermiddagen. Men na.. De blev aterigen match 3 ganger 15, men nu korde vi 11 vs 11 eftersom nagra av reserverna var med o lirade. Kan saga att jag mest bara sprang runt o undra vad jag gjorde. Jag var sa slut att inte ens huvet hangde med i spelet.. Forhoppningsvis blir de lattare dom narmaste traningarna, vi har ju ingen match till helgen sa da blir de vila!

lördag, november 19, 2005

Match mot Tottenham!

Och de blev vinst med hela 7 - 2 mot tabelltrean(tror iaf dom lag dar innan). Tyvarr fick jag borja pa banken o jag kom inte in forran 10 min in i andra halvlek. Da stod det 4 - 1 tror jag, kanske 3 -1. De blev inte heller nagra mal for mej, men en assist iaf. En back stod o drallde med bollen sa jag tog den ifran han, sen var de bara en back kvar.. Jag "rakade" gora tunnel pa han sa att de bara var att bredsidan in bollen for den andra anfallaren. Kandes som att dom hade gett upp matchen da, men dom vakna faktiskt till liv lite och hade nagra lagen efter sitt sista mal.

Tranaren var glad, inte bara for att vi vann med sa mkt utan aven for att vi lirade mkt bra. Fortsatter vi lira sahar sa skall vi nog ta hem varan grupp ganska latt.

torsdag, november 17, 2005

17!

Antligen 17!

Morgonen borjade med att familjen ringde o vackte mej(jag hann dock inte svara forsta gangen). Sen var de bara att dra sig upp for att ga aka till traningen. Och idag var de ju sjalvklart ingen latt traning. Ett pass i gymmet och 2 fotbollstraningar blev de innan de var klart. Enda presenten jag fick idag var ett par handskar och en mossa(som alla i laget fick). Idag var forsta gangen det varit frost pa planen! Men vi fortsatter anda att lira pa gras!

Det blev tyvarr ingen firande idag, familjen var over forra helgen istallet. Jag ar dessutom helt slut nu efter traningarna. Far se ifall jag gor nat till helgen..

Har for ovrigt skrivit pa proffskontraktet nu. Lite tillokning i planboken infor thailandresan.

tisdag, november 15, 2005

Tisdag

Ojoj.. Igar var en lang dag eftersom jag fick aka med reservlaget till Newcastle! 3-4 timmarsbussresa!!

Dagen borjade med en liten sovmorgon (eftersom vi hoppade over college) innan vi stack till traningsanlaggningen kl 11 for en kort traning. De blev en snabb lunch innan vi drog ivag med Bussen. Jag hann aven med att snabbt skriva pa mitt proffskontrakt som kommer galla nar jag fyller 17 ar pa torsdag! :-)

Sen var de da ca 4 timmar i bussen innan vi kom till Newcastle. Val dar sa tog vi en liten promenad, kaka lite och sen vila innan vi stack till arenan.

Vi hade ett valdigt ungt lag, den aldste spelaren var sent fodd 86. Jag borjade pa banken. Vi tog ledningen med 1 - 0. Men bara 3 min senare tog dom ledningen med 2 mal pa ca 20 sek. Malskytt bada gangerna var Shola Ameobi som bredsidade in bada malen i hogerstolpe. Han gjorde aven hattrick med ett likadant mal innan han blev utbytt. Vi forlorade till slut med 5 -1. Jag kom in sista 15 min nar de redan stod 5 -1 . Jag skulle faktiskt ha gjort mal, men jag var anda glad att fa ha gjort debut i reservlaget.

Sen var de bara snabbt ivag for en 4 timmarshemresa. Jag kom hem halv tva pa natten. Som tur var fick vi sovmorgon till 12. Sa idag var de bara en latt joggingrunda och ett gympass. .

söndag, november 13, 2005

Sunday

Det blev ingen sovmorgon denna vecka. :-/ Vi brukar vara helt lediga pa sondagar men idag var vi tvungna att komma o trana eftersom reservlaget har match imorrn. De e en del spelare fran varat lag som skall vara med dar. Faktist aven jag! :-) Men de enda vi gjorde idag var att jogga runt anlaggningen i 30 min. Kanns surt att missa en sovmorgon for att jogga i 30 min som man lika garna kunde gjort sjalv.

Men troligtvis tanker jag ta mej en liten sovmorgon imorrn istallet. Vi som skall spela skall samlas pa traningsanlaggningen(och troligtvis trana) kl 11. Egentligen har jag skola, men de kanns bada onodigt o jobbigt att ga till skolan kl 9. Tar hellre en sovmorgon...

Matchen imorrn e mot Newcastles reservlag. Nu vet jag inte med Newcastle men troligtvis e bada lagen valdigt unga eftersom de e landslagsvecka nu och da har hela forsta laget ledigt..

lördag, november 12, 2005

4 -2

Vi vann med 4 -2 trots underlage med 2 -0. Jag blev utbytt vid stallningen 0 -2.. Inte jattebra kanske, men jag hade anda 2 chanser att gora mal pa, fast nara skjuter ingen hare.. Istallet kom 3 st reservlagspelare in nar vi slappte in 2 - 0 malet (vi hade faktiskt pressen innan det malet) och vande matchen totalt. Maste saga att de var rattvist att vi vann aven fast tranaren tyckte att vi spelade daligt forsta halvleken.

fredag, november 11, 2005

Friday

I onsdags sa var jag bara pa college. inte sa mkt mer o saga..

Torsdags hade vi traning igen, tre st. Som vanligt var de gymmet och tva fotbollstraningar. Den sista delade tranaren upp oss i tva grupper, anfallare o resten. Vi var da 4 anfallare som holl pa en timme med att nota mottagninar och avslut. Rolig traning! Horde rykten om att dom andra inte hade riktigt lika bra traning...

Idag gjorde vi core innan vi gick ut pa plastgraset o korde kvadraten. vi avslutade med 10 min dar man fick gora vad man ville.

Nu e de till att ladda infor matchen imorrn!

tisdag, november 08, 2005

installd

Matchen blev installd!

Vi var pa vag men nar de var 5 miles kvar sa ringde en spelare o sa att matchen var installd eftersom planen var vattensjuk. Bara till o vanda.. Pa vagen tillbaka sa ringde typ 5 st till o sa att matchen blev installd..

Lite surt, men de var roligt sa lange de vara...

??

..Det blev inte den jobbiga dag jag hade trott.. Nar jag satt och gjorde fysik pa morgonen i traningsanlaggningen sa kom reservlagstranaren in o sa att jag skulle vara med han idag.

"aha.. skall jag fa trana med reserverna bara for att dom inte har tillrackligt med spelare"

Visst var dom tunnt om folk. de visade sig nar jag kom ut att de var en lugn traning, sista traningen innan match, och att alla som var dar var uttagna till matchen ikvall. Snacka om att jag blev forvanad! Vi e bara 4 st pa banken inklusive en malvakt.. sa de e verkligen tunnt om folk, tror tillochmed vi har nagra i u18-truppen som skall starta ikvall. Det roliga, tycker jag, e att de e Liverpool vi moter! Aven ifall jag inte far lira nat sa e de ju roligt att fa ha varmt upp i en match mellan Aston Villa och Liverpool.

Tyvarr spelar inte reservlaget pa villa park langre eftersom graset borjar bli daligt. Istallet skall vi spela pa Walsalls hemmaplan. Annars e detta helt otroligt..

Varan laguppstallning
http://www.avfc.premiumtv.co.uk/page/News/HeadlinesDetail/0,,10265~738461,00.html

måndag, november 07, 2005

Monday

Just nu e jag helt slut..

De var dock inte traning imorse utan College. Min engelska kurs startade kl 10 och jag stannade till 12:40 innan jag drog for att hinna med spelarbussen till traningsanlaggningen. Vi var bara 6 st idag pa lektionen. Fast det var ju en okning sedan forra lektionen da vi bara var 4...

Lunch kakade vi pa traningsanlaggningen(jag tog vita boner i tomatsas och rostat brod som vanligt) innan vi borjade med styrketraningen. Vi hade aven lite smaovningar med medecinbollar innan. Jag hann inte klart helt med programmet innan vi gick ut o hade en lugn traning(nastan bara kvadraten) med reservlaget. Jag avslutade stryrketraning efter kvadraten.

Nu kanner jag mej lite "stiff" som dom sager.. Forsta gangen pa lange faktiskt. Far sova lange inatt for imorrn e de den jobbigaste dagen pa veckan, tror jag..

söndag, november 06, 2005

Sunday

Mkt lugn dag idag. Garkvallen blev sen eftersom vi var ute o kakade och darfor blev de en rejalt lang sovmorgon.. Lirade tillochmed lite playstation innan jag beslutade att ga upp ur sangen o gora frukost.. tror klockan var lite over 12 nar jag val gick upp.

Sen har de bara blivit slappa. Har forsokt pluggat lite.. Daremot har de blivit mer fotbollstittande, just nu pagar tredje matchen for idag.. Inte ofta man ser Chelsea, Man Utd, Real Madrid och Barcelona lira samma dag..

lördag, november 05, 2005

Match

Vi spelade 2 -2 mot Coventry. Jag lirade inte. Fick sitta pa banken. Nar jag skulle bytas in sa sag linjedomaren att jag inte var inskriven i laguppstallningen sa de var bara att ga o satta sig pa banken igen..

Vi borde ha vunnit matchen men otur i avsluten + daliga domare gjorde att de inte gick helt varan vag.

Imorrn e ja ledig! Enda sovmorgonen pa hela veckan..

fredag, november 04, 2005

Fredag

Efter tva dagar dar jag har skrivit inlagg men sen itne fatt texten att publiceras skall jag nu gora en snabb beskrivning av de senaste dagarna...

Onsdag hade vi ingen traning, bara college.

Torsdag hade vi tva fotbollstraningar o ett gympass. Jag var faktiskt inte lika trott som jag brukar vara efter torsdagar.. Kanske var de for att vi lirade med reservlaget o nastan bara korde passningsovningar. Manga ovningar dar vi skulle forsoka ta 1 touch eller 2 ifall vi behovde...

Idag korde vi pa med ett corepass pa morgonen o sen ut o lira en lattare traning. Spel utan malvakter och "below head height". England mot resten av varlden.. England vann.. dom var nastan bara andraars juniorer + 2 reserver...

Nu e de bara att ta de lugnt tills matchen imorrn mot Coventry. Tyvarr hinner vi nog inte se forsta laget spela mot Liverpool eftersom dom har en san tidig matchstart...

test

skall bara testa ifall de gar att skriva nat..

tisdag, november 01, 2005

Back in England!

Tillbaka till den tuffa traningen efter en kort semester i sverige.. Jag kom hit sent i sondags och gick upp "tidigt" for att ga upp till college. Skolan slutade halv ett och efter de akte vi med spelarbussen till traningsanlaggningen. Dar kaka vi innan vi gick in i gymmet. Vi hade en jobbig uppvarmning med en massa smaovningar innan vi borjade med vikterna. Ingen fotbollstraning men jag var anda helt slut nar jag kom hem.

Imorse borjade vi ocksa i gymmet med en massa smaovningar, som var annu jobbigare an gardagens. Daremot gjorde vi inget med vikter. Istallet gick vi ut o hade en fotbollstraning. Sedan lunch o vila innan nasta traning. Nu var vi inte sa manga eftersom nagra skall sitta pa banken i reservlagsmatchen idag. Sa istallet for att lira fotboll hade vi intervalltraning.. :-/

Sa nu e jag helt slut och darfor kanns de gott att imorrn e vi lediga... ifall man bortser fran college...