fredag, september 29, 2006

Morgonen börjar med att doktorn konstaterar att jag kan träna, även fast jag har kvar vissa symptom (t.ex. täppt näsa). Tror det var för att jag inte hade nån feber o hade normal puls igen...

Då gick jag alltså från att inte tränat nån fotboll på 4 dagar köra den tuffaste dagen med en förkylning halvt kvar i kroppen.. Det började med två varv runt hela gräsytan för att förbereda oss inför gymmet. (dom har börjat försöka så att vi ska vara mer seriösa när vi jobbar i gymmet men även på fotbollsträningarna)

Sen gymmade vi då.. detta var ändå nerdragningen från en vanlig torsdag då jag bara körde 2 set istället för 3. Denna gången gick de bra trots att erik var med... (fast på nåt konstigt sätt körde han också mitt reducerade program... 8-))

efter det fick vi en halvtimmespaus innan vi gick ut till gräsplanen. Fotbollsträningen började med dom vanliga övningarna runt koner o pinnar... Sen körde vi lite passningsövningar innan vi gick över till den "riktiga" träningen. Det var försvarspel, vi attackerar med ca 8 spelare oso försvarar dom med 6 st. e la en halvseg träning när man e anfallare, men de var hyfsad ändå...

lunch o sen en vila på ca 1 timme... Efter lunch hade vi då spel 8 vs 8 tror jag... "england" mot europa. var två reservspelare med också.. Stämningen var bra i båda lagen. Europa var nog favorit, trots språkbarriären... helt oväntat var englands lag uppbyggt av "fysiska" spelare...

Det blev hyfsade jämna matcher.. Trots spelövertag för europa så vann england första 15 minutraren med 1 - 0. i andra tog vi oss i kragen och kunde lätt slå tillbaka dom med 2-3 mål.. Ett mål värt o nämna var eriks banan till mej som jag inte behövde göra för att styra in i mål.. trodde först att han försökte döda mej genom att lägga den vid målvakten o mittbacken, men de gick turligt nog bra...

Sista matchen präglades av bra anfallspel men ganska så dåligt försvarsspel.(som tränarna kanske inte var helt nöjda med eftersom det var det vi tränade på träningen innan...) Europa ledde med ett mål när jag gör någonting som jag är halvstolt över. Jag tacklade ner en engelsman :-) inte vilken som helst dessutom.. det var råttan, som jag brukar kalla han, våran innermitt som springer hur mkt som helst o tacklar hejvilt o blir sur för vad som helst... Jag drog in en eftersläng så han rulla runt lite, fast inte sålänge eftersom han flög upp och började klaga o svära. - då skickade tränaren in honom till omklädningsrummet... Vi fick även frisparken. :-) Med en man mer kunde vi då köra kvadden och leka med engelsmännen sista 5-10 min.

Fredagen tränade jag med reserverna igen, eftersom jag inte ska spela matchen på lördag, igen. Det blev den vanliga träningen med kvadden i början o sen spel 3 vs 3. och givetvis lite ruscher emellan matcherna... alltid lika jobbigt!

Sen käk o lite vila innan vi skulle träna inne i gymmet. Det var nån slags bana med jobbiga övningar som vi skulle göra 3 ggr... alltså arbeta 30 sek med att t.ex. göra armhävningar eller boxningsitups. man arbetade i par så när den ena vila arbeta den andra. Sen var det även en tävling partnerna emellan, man skulle se vem som hann flest ggr på den tidne... gick la sådär för mej 8-)

Efter man var helt slut och dom övningarna var klara så skulle vi avsluta med roddmaskinen.. han sa att man skulle klara 300 m på en minut... 3 ggr... Gick la sådär.. eller ja.. gick inte alls.. dåligt gjorda maskiner asså.. typ ramla av efter 20-30 sek så det sket sig totalt :-/

Som tur var kom sjukgymnasten för reserverna o fråga hur långt han behövde komma på en minut för att låta oss gå hem... 330 m svara tränaren... Han klarade 336!! fyfan va gött... jag behövde inte ens göra 300 en gång :-D... Var redan helt slut innan det + att jag fick kramp när jag skulle sätta mej i apparaten så det kändes ruskigt bra...

onsdag, september 27, 2006

insjuknat

Jag tränade då med reserverna på lördagen, nästan exakt likadan träning som på fredagen. Alltså spel 4 vs 4.

Vi vann med 1 - 0 och enligt erik så kunde vi lika gärna gjort några till mål...

Söndagen blev en helt lugn dag.

På måndagen kände jag mej liten förkyld.. men jag sa inget till tränarna för vi hade bara en lätt uppvärmning på konstgräset o sen gymmade vi. tänkte se ifall de gick över tills tisdagen. Fast hel oväntat fick jag göra 1000m på roddmaskinen... tränarn kommentera att jag såg lite vit ut efter det och jag kände mej la inte direkt i toppform just då!

Tyvärr blev jag ju bara sämre till tisdagen så jag sa att jag kände mej lite förkyld till fystränarn o doktorn var i närheten så han udnersökte mej. Fick då slippa träning eftersom han insåg att jag var sjuk o inte skulle få tillräckligt med syre att träna. Hade även högre puls än vanligt... Fick lite tabletter o så blev jag hemkörd. Resten av tisdagen spenderades i sängen precis som denna dag... Känner mej tyvärr inte bättre för det så troligtvis kan jag inte träna imorn... :-/

Känns halvtungt eftersom jag inte spelat någonting sen jag fick den lätta hjärnskakningen och denna vecka skulle jag enligt tränarna kämpa för att komma tillbaks i form... Men men.. det kommer förhoppningsvis en ny dag där man känner frisk o redo för att börja kämpa!

fredag, september 22, 2006

Torsdag och Fredag

Torsdagen började med att vi gymmade. Det går mkt fortare nu än förra säsongen att bli klar med programmet. tror det har nåt med att jag nu arbeter med erik. (och då e det inte för att han e snabb....)

Sen gick vi ut på gräset och hade en hålla-bollen-inom-laget-träning. Fast först var det lite teknik och smidighet med bollen när vi skulle göra dom vanliga övningarna runt pinnar o koner...

Vi körde på halva planen och det fanns 5 mål utspridda och för att få poäng skulle man passa till en kompis igenom dom. Efter ett tag så behövde man även få passning tillbaka för att de skulle bli poäng. Träningen avslutades med lite spel med riktiga mål och målvakter.

Lunch o sen lite vila innan det blev inläggsövningar. 2årsjuniorerna fick träna med reservlaget eftersom dom bara är 4-5 spelare i sin träningsgrupp för tillfället.

Övningen började med att en back slog en långboll till det anfallande paret, som tog emot bollen och slog ut den till yttrarna. Dom var 2st mot en back och backen var aktiv så han fick ta bollen om han kunde. Dom två som skjöt ut bollen fick då springa in i boxen för att göra mål på crossen som förhoppningsvis kom... sen blev de lite kortare inlägg där en ytter var nere vid kortlinjen och crossa bollen snett bakåt.

Träningen slutade med direktskott där den som förlora skulle få nåt sorts straff... det verka dock inte som det blev nåt... alla hade varsin boll, passade till tränaren som la upp bollen så fick man dra till direkt... Nej, jag kom inte sist... en bredsida fixade det i första, tror även erik klarade det direkt. dom fick avbryta när de var 3 st kvar eftersom dom säker hade fått 10 chanser var...

Fredag fick jag träna med reserverna eftersom min tränare inte ens ville ta med mej i truppen till bortamatchen imorrn :-/ så istället för att spela match ska jag träna med reserverna imorrn och förhoppnigsvis gå på a-lagets match.

Idag blev det då först en liten tävling där man ska göra mål utanför straffområdet på flera olika platser. Man börjar på kortlinjen(bollen ska alltid ligga på straffområdslinjen) och sätter man där går man vidare till ena hörnet"krysset". Därifrån skall man sätta nätet vid bortre stolpen. Gör man det går man till det andra hörnet och gör samma sak. Det hela slutar med att man ska stå vid mitthalvan och dra ett skott direkt i nätet..

Sen var det kvadrat som gällde innan vi gick på spel. 4 vs 4 på en liten plan men med 11manna mål. Jobbigt iochmed att man hela tiden måste springa. alla måste ju hålla sin gubbe i försvaret. Enda regeln var väl att man skulle avsluta med ett tillslag. vi körde 3 ggr 15 min och efter varje liten match så var det några snabba starter som gällde.

Sen lunch o sen hem.. hann även med o bada lite nu på kvällen.

tisdag, september 19, 2006

Tisdag

Återigen träning med reservtränaren, vilket innebar att vi slapp småövningarna på morgonen. Istället gick vi direkt ut o hade fotbollsträning. Vi började med kvadraten i kanske 20 min.

Sen var det speluppbyggnadsövning precis som igår. E lite jobbigt när målvakterna o försvararna vet vad vi ska göra eftersom vi nästan hela tiden skulle avsluta anfallen med en crossboll mot borte stolpen.

Efter det var det 7 vs match på en halvplanslängd men bredden var bara lite större än straffområdet. Lite halvjobbigt att få in crossbollar på det...

Efter träningen gick vi in i gymmet o gjorde lite småövningar, fast mkt jobbigare än dom vi brukar göra eftersom vi skulle få eftermiddagen ledig. Det hela avslutades med var o en skulle stå o boxa en säck i en minut. lite halvjobbigt när man var totalt slut innan...

Eftermiddag bfick vi alltså ledigt och även morgondagen har jag ledig. Fast det behövs nog för att jag har ganska mkt läxa o göra (religion o svenska) o man e inte lika effektiv med pluggningen som man varit...

måndag, september 18, 2006

oavgjort.. o måndag..

iochmed huvudskadan fick jag inte vara med på matchen, men helt oväntat fick jag sitta på bänken när en målvakt blev skadad innan match... Men jag fick ändå inte spela nåt..

Det blev 1-1 efter att vi fått en utvisning efter nästan exakt 2 min! Ena mittbacken tar en frilägesutvisning ovc vi får således spela med en man mindre i stort sett hela matchen.

Men de gick bra o vi ledde med 1 - 0 i halvlek. andra spelar vi på o det kändes hyggligt säkert. Speciellt sista kvarten fick vi en massa lägen att öka på, men stolpen m.m stod i vägen...dom får en man utvisad med ca 10 min kvar... frilägesutvisning de också.. sen var det en back o då blev de ännu mer ytor för oss.. Men istället kvitterar dom i 6e övertidsminuten på en frispark från nästan halvaplan där 2-3 man stod helt fria framför mål.... Tror inte dom nudda bollen efter sitt mål, så det kändes ruskigt tungt att förlora den matchen.

Bara 2 poäng på 3 matcher trots att vi varit, enligt mej, bättre än motståndarna i alla matcher..

för övrigt var det väldigt roligt att mina föräldrar o eriks systrar kom över i helgen när både jag o erik inte spela....

Idag hade jag sovmorgon, blev upphämtad från sutton kvart i ett... Käka kycklingmackor o sen putsa skor o smälta maten... Därefter fick alla vi 2årsjuniorer träna med reservlaget. Var speluppbyggnad som gällde för dagen och det avslutades med spel 7 vs 7... (reservlaget är alltså inte mer än ca 5-6 spelare....)

Sen var det in o gymma i en halvtimme eller va de blev... sen lite käk o iväg hem..

fredag, september 15, 2006

Fredag

Som vanligt på morgonen, småövningar i gymmet... Sen gick vi ut på plastgräset. Där körde vi den vanliga uppvärmningen.. För att lätta på stämningen så körde vi lite tävlingar england mot resten av världen. (fast dom kalla det europa.. australiensarna kan ju klassas som irländare o skotte tror jag... )

Först liten variant på fotbollstennis där alla i laget skulle toucha bollen innan man passa tillbaks den, allt utan att nudda marken. Efter lite konstiga domslut vann england även fast dom låg under i stort sett hela matchen förutom slutet...

Vi avslutade med nån som var en blandning av baseboll och cricket.. var la mest likt baseboll till reglerna men vi hade en cricket klubba o bollen vet jag inte va den kom från.. tror de va en blå medicinboll.. Efter en jämn match vann europa... kändes skönt så man slapp för mkt tjöt i omklädningsrummet...

Lunch o sen ledig eftermiddagen.

Tyvärr ska jag då inte vara med på matchen imorrn, inte erik heller för den delen... roligt för mina föräldrar o eriks systrar som kommer över för att se matchen.. :-/

Kommer troligtvis bli nån lätt träning för mej istället.. Doktorn hade sagt att han tyckte jag borde få några dar mer vila.. Och att jag svarade "ja" på frågan om ifall jag tänkte på huvudet medan jag spelade bidrog la till att jag inte får spela...

torsdag, september 14, 2006

torsda

Åter i träning!

Efter att ha konstaterat hos doktorn att jag mådde bra så fick jag träna som vanligt med dom andra i laget. Vi började med att gymma på morgonen. Finns la inte mkt o säga om det förutom att det är ganska enkel träning.. lite jobbigt e de la att man måste tjöta på sin partner för att han ska göra nåt... ni kan ju alltid chansa vem det är...(e**k)

Sen gick vi ut i regnet och spelade 10 - 10. Först gjorde man mål genom att ha 10 passningar inom laget, sen körde vi med mål o målvakter. Men innan dess hade vi kört lite småövningar runt koner o dylikt för att få upp farten i fötterna..

Det hela flöt på bra för mej, kände inte av huvet nånting så förhoppningsvis kan jag spela på lördag.

In o käka sen fick vi eftermiddagen ledig eftersom några spelat match på tisdagen... tur var väl de för det ösregnade verkligen ner då...

tisdag, september 12, 2006

Tisdag

Idag tränade jag ååterigen med fystränaren. liten snabb koll på morgonen och ett snabbt konstaterande att jag ska ta de lugnt igen sen var de till o vänta.

När dom andra gjorde småövningarna i gymmet fick jag cykla i 30 min. Sen när dom andra gick ut o spela fotboll så gymma jag lite själv och fick även gå lite på löpbandet. Sen lunch.

På eftermiddagen var de match för dom som inte lirade i lördags. En "u17" match mot leicester och då var ju fystränarn upptagen med det. Därför var det bara en 30 min baserun som gällde. alltså att försöka jogga så sakta det går... i maximalt 30 min. Vi avslutade dagen med att kolla på slutet av matchen. Vi vann med 3 -2.

Imorrn e jag ledig och förhoppningsvis kan jag vila mig så mkt att jag kan börja träna med laget igen på torsdag.

måndag, september 11, 2006

dagarna efter skallningen

Söndagen tillbringades till 100% i huset och 95% till sängs. Gick bara upp för att käka o gå på toa. Ordern var ju att ta det lugnt och såna befallningar klarar jag av att hålla...

Måndag morgon spenderades också i sängen när dom andra var på college. lämna huset vid kl 12, första gången jag gick ut sen jag kom hem från matchen. Lite yrsel var kvar, men det kändes mkt bättre än i lördags.

PÅ träningsanläggningen var käk det första som gällde. Jag fick iofs lämna maten o få en snabb koll från våran doktor eftersom han skulle sticka efter lunchen. inget oväntat o det enda han sa var väl att jag egentligen inte skulle börja träna förrän symptomen försvunnit.

iochmed det fick jag träna med fystränaren idag(och kommer troligtvis få göra de imorrn med) Så det blev 30 min på cykeln i gymmet medan dom andra gymma. Sen när dom andra gick o hade fotbollsträning så körde jag själv lite armövningar. Sen när fystränaren såg att jag inte hade nåt o göra satte han mej på löpbandet så fick jag gå i 20 min...

Sen var den dagen färdig! när jag gick hem kände jag mej bättre än vad jag gjorde på morgonen så förhoppningsvis kan jag spela till helgen.

lördag, september 09, 2006

förlust med 2 -1

Trots ännu en spelmässigt bra match så tappar vi poäng. Första halvlek har vi medvind och det kan säkerligen ha hjälpt till lite. Vinden avtog dock mer o mer...

Vi har flera lägen och det känns som att vi har kontroll på matchen, även fast man kände på sig att dom kan bli ett helt nytt lag i andra halvlek.. dom tog förvånansvärt länge på sig vid insparkar och inkast vilket borde betyda att dom var frustrerade... Våran styrka ligger jju lite på att vi inte låter dom andra spela runt och att vi kör i ett högt tempo..

Tyvärr blir de ändå så att dom tar ledning efter kanske en halvtimme. Efter en fast situation får vi inte bort bollen och på ett halvlångsamt sätt vänder deras spelare och skjuter ett relativt löst skott. Den slinker in intill stolpen. påminner lite om arsenals andra mål som var skott efter hörna (fast det skottet var mkt hårdare).

Vi fortsätter kämpa på och vi fortsätter skapa chanser... När de så bara e kvar 2-3 min skickar våran back upp en långboll. Backen e långt framför mej men han låter den studsa så jag ser min chans... Jag springer o hoppa upp efter bollen, tror jag kom först men det spelade ingen större roll. Backen tog mej... kändes som en klockren träff i tinningen(så var la kanske inte fallet men de kändes inte bra..) och jag blev självklart liggande. Efter lite omplåstring från sjukgymnasten så försökte jag ändå spela sista minuten. Vi får en hörna och på den nickar gurkan in 1-1. Ruskigt skönt att slippa ligga under i halvlek. Domarn blåser av direkt efter avsparken...

i halvlek känner jag att det inte står helt rätt till med mej.. såg lite suddigt o så och tränarn vågade inte chansa så han bytte ut mej i halvlek. Jag har ingen större uppfattning om andra halvlek eftersom jag duschade + att jag kände mej la inte helt bra när jag väl kom ut o kollade. Dom vann iaf med 2 -1 efter vad jag har hört ett skitmål. nån följde inte ut efter en hörna så dom kunde motta ett inlägg, som var löst men dom kunde ändå nicka in den från ca 6-7 m...

Efter matchen började jag må illa och huvudet värkte fortfarande. våran sjukgymnast tillkallade en läkare som skulle kolla till mej innan vi kunde åka hem.(roligt för dom andra som fick vänta ca 2 timmar på mej :-P) Han verkade tycka att jag såg bra ut, även fast det självklart var en smäll på huvudet och att det kunde vara en lätt hjärnskakning. Men han sa att bara jag tar de lugnt så ska de nog vara bra... fick två lappar om ifall de skulle bli värre så skulle jag åka till ett sjukhus.. Jag spydde 3 ggr på vägen hem, men efter tredje gången kände jag mej bättre.. Huvudet gör fortfarande ont, men annars känner jag mej bra..

en annan tråkig sak denna dag var att u16s buss gick sönder... dom kan nog inte ha kommit längre än 30 min från där vi spela.. (var nog iaf en 3 timmar hem). vet faktiskt inte hur dom kom hem... kanske e kvar där...

torsdag, september 07, 2006

torsda

Dagen började med gymmet. ingen bänkpress idag, men lite andra vikter blev det allt. Vi arbetar hela tiden 2 o 2 i gymmet. Denna säsong får jag dras med hypokondrikern erik. Det är konstigt hur "stark" han är gentemot hur mkt arbete han försöker göra men efter lite övertalning går han med på det mesta... Jag behöver ju den träningen väldigt mkt... som dom flesta vet...

Efter det fick vi en halvtimme på oss innan vi skulle vara ute på fotbollsplanen. Vi började fotbollsträningen med småövningar med boll. typ springa runt koner eller pinnar... Sen lite kvadrat(som reservlaget kör med hela tiden) och sen var det försvarsspel som gällde. Fast det betyder ju inte att vi anfallare slipper träna... 6 försvare (4 backar o 2 innermittar) mot 6 anfallare och två ytterbackar... det var la den träningen tror jag... för övrigt fick jag spela ytterback halva tiden eftersom vi växlade positioner då och då... gick faktiskt hyfsat bra.. (kan bero på att vi inte försvarade...)

Lunch o sen nästan en timmes vila... blev som vanligt kyckling i rostat bröd..

Efter lunch var det en föredetta juniorspelare i villa som hade träningen han utbildar sig till något(chansar på tränare...) och detta ingick la i hans utbildning...

Vi fick lite annorlunda övningar iochmed annan tränare och det var väl inte helt fel o få köra en ny uppvärmning. Vi körde sen lite småpassningsövningar som nästan var en del i uppvärmningen.. Sen körde vi på lite spel 9 vs 9 där han skulle stoppa spelet och försöka visa oss hur man spelar upp från försvarposition.. han avbröt spelet flera gånger och skjöt bollen bakom ytterbackarna så att dom skulle springa baklänges mot mål o försöka lösa det på ett bra sätt. annars spela vi en ganska vanlig match.. var väl bara en 40 min spel o sen var vi klara.. nedjoggning o stretch sen duscha o käka innan vi kunde åka hem...

Imorrn kommer de la bli en lättare träning på morgonen o sen ska vi åka med buss neråt london för att sova över på hotell.. På lördag e det då match mot west ham..

onsdag, september 06, 2006

Måndag o tisda

Måndagen började med sovmorgon eftersom jag inte nu behöver gå till college! (ska gå torsdagskvällar istället..)

Kvart i ett plockar dom upp oss i sutton och det är till att byta om och käka direkt när man kommer dit. Sen en matsmältning innan vi börjar träningen. Idag gymmade vi innan vi hade en mkt lätt träning. Gymmet är inte mkt o säga om.. en massa övningar t.ex. bänkpress...

Fotbollsträning bestod av en uppvärmning typ.. Tränaren hade satt ut flera koner i straffomdrådet så skulle vi springa runt där med en boll var i 8 min, drickepaus o sen 8 min till.. Sen var vi klara för dagen!

Tisdag var en låång dag.. jag var ruskigt seg i hela kroppen så det hela var en tung transportsträcka.. Det var ändå som en vanlig tisdag, småövningar på morgonen sen ut för fotboll. Passningsövningar, hålla bollen i laget gick träningen ut på. Han byggde hela tiden på extra saker och till slut blev det en ren match 8 vs 8. Fast själva matchen blev la bara 15 min eller nåt...

Lunch o sen vila... Eftermiddagen handlade mest om tävlingar, fast med övningar som grund, t.ex. inlägg oso måste man nicka för att göra mål... I slutet blev det match igen, fast med 2 målvakter i båda målen.. alltså fortfarande lite lekfullt även fast vi måste va seriösa när vi spelar...

Idag onsdag e jag ledig hela dagen... mesta av tiden kommer nog gå åt skolarbete.. :-/ På lördag möter vi West Ham borta och det kan nog vara den svåraste matchen på hela året! ska bli roligt o se ifall vi klarar av det bra...

söndag, september 03, 2006

uppdatering

idag hände inte mkt på träningväg, var o bada en snabbis iaf...

Nu har jag iaf länkat två sidor som kan vara av intresse... den ena är aston villas svenskafans hemsida där det för övrigt nyligen skrivits lite om en intervju med mej och erik.

Den andra tycker iaf jag är en roligare länk.. och det är våran tabell! Den uppdateras dock inte direkt efter varje match... tror det tar nån dag innan matchresultat kommer in, men den funkar bra ändå.

Till sist måste jag även nämna(nån annan som kan prata svenska övertala mej) nåt som hände på matchen igår. Erik "glasliraren" Lund fintade av en spelare från sin högerbacksposition. Men det var ingen vanlig erik fint denna gång. Han körde snurrfinten a la zidane i ultrarapid, slow motion, eller på ren svenska; en mycket långsam version av den snygga finten. Det var som taget ur en instruktionsfilm. Den "stora" publiken var inte sena med sina hejarop efter detta fina konststycke och det kändes självklart att alla vi andra skulle få höra detta i omklädningsrummet senare...

Jag tänkte först inte kommentera hastigheten på finten eftersom det kanske skulle ta hårt* men det var någon annan i omklädningsrummet som verkligen tog orden från mitt huvud. Efter matchen när erik höll på o berätta så föll kommentaren "How slow wasn't that by the way?"

Ni kan troligtvis läsa eriks egna uppfattning av händelsen i hans blog när(om) han uppdaterar den...

lördag, september 02, 2006

Oavgjort!

Arsenal började dagen med att komma försent så vi fick skjuta lite på matchen. Sen kom våran tränare in med deras laguppställningen som dom skrivit på matchrapporten..av nåon anledning hade dom redan skrivit in slutresultatet - 2 - 0 till dom...

Det blev ju inte rätt... men det stod faktiskt det i halvtid. Men efter en mer eller mindre peppning från tränaren så kunde vi vända i andra halvlek och vi skulle ha vunnit med alla dom lägen vi hade...

Matchen började hyfsat för oss och vi hade några lägen.. bland annat blev jag nerknuffad i straffområdet när jag skulle nicka(var nog lika bra med det facit jag har...) tyvärr så gav inte domarn straff på det som vi andra(villa spelare) tyckte var solklart straff. Kommer inte ihåg så mkt av deras mål, men jag tror det kom efter kanske 20 min?... aja.. vi tryckte på och hade lika många om inte fler chanser än dom. Jag hade t.ex. en ribbträff. i slutminuten får dom dock till 2-0 efter ett långskott på en hörna... jag touchade bollen sist, även fast det inte var jättemkt, så det känns skönt att äntligen fått göra ett seriemål denna säsong...

Andra halvlek börjar bra med tränaren i friskt minne och vinden i ryggen. Vi kvitter direkt, tror det tog ca 1 min. Vi fortsätter att trycka på och efter 5-10 min kommer även 2-2. Nu har vi verkligen press på dom och det känns frustrerande att vi inte kan pressa in bollen. Men som alltid när ett lag pressar på så kontrar det andra laget. Nu blev det ju inga mål och jag tror inte heller dom hade någon jättechans... men det kändes ändå som att det kunde vara en sån här dag som allt går emot en trots att man spelar bra.

Vi fortsättar att ha det mesta trycket halvlek ut och vi har ett flertal hörnor där gurkan på bortre stolpen nickar inåt.. utan att vi kan trycka in den.. Det blev tyvärr inga fler mål och det känns väldigt surt efteråt.. vi hade matchen och vi borde ha avgjort i andra. Inget ont om arsenal, dom var väldigt bra när dom hade bollen. Men när vi körde hårdare och pressa dom hela tiden så tog vi över.. Vinden hjälpte givetvis också..

Till sist kan jag meddela att jag fick mitt första gula kort i villa dressen *stolt* :-)
För att dra hela historien så började vi ett anfall från nån back, jag tar emot bollen och petar den åt sidan för att springa ut mot kanten. Ytterbacken eller mittbacken kommer inflygande och kapar mej bakifrån* när jag ska vända, han får gult kort.

Vi får frispark och det skapas lite tryck på dom. När vi sedan förlorar bollen får samma spelaren bollen på vänsterkanten och springer för att skjuta upp den till en kontring(kanske inte skulle vara en av dom farligare.. men iaf) jag springer efter och försöker givetvis stoppa det. En glidtackling som kanske inte var jättetajmad och jag tog la inte direkt bort foten när jag insåg det.

Klart gult kort inom genren "ful eftersläng". Men det kändes ändå helt rätt. dels för hämnden skull, dels för att det kunde bli en kontring.. Dessutom är risken för att jag kommer få fler gula kort väldigt liten så man kan unna sig detta ibland...

efter matchen fick vi käk o sen stack jag direkt hem o la mej i sängen, var helt slut. sov en liten stund och sen när man vakna så kände man hur det värkte i hela kroppen... Speciellt benen e helt borta.. kommer nog bli en liten joggingtur och lite bad efter det imorrn, om dom dumma damerna i receptionen släpper in en....

fredag, september 01, 2006

Fredag

Dagen var nästan precis som alla andra fredagar...

småövningar i gymmet, ut på plastgräset och köra, som erik säger, världens roligaste* uppvärming. Sen var det lite sprinter som var mest på skoj och till sist fick vi 15 min där vi fick göra vad vi ville...

på tal om sprinterna så var jag ruskigt nära att få stå o sjunga ensam inför hela gruppen... Dom dela upp oss i 4 grupper rangordnat.. (premier league, the champio... osv..) den som vann sprinten gick upp en serie o den som förlora åkte givetvis ner... Jag fick då privilegiet att börja i den lägsta (vilket faktiskt speglar hur bra jag var på det..)

Det var alltså inte vanliga sprinter utan han sa ett engelskt lag som atningen låg i högsta eller nästhögsta ligan oso skulle man springa åt det hållet ligan, som laget låg i, var tilldelad.. om det låter konstigt så kan jag meddela att jag hade problem bara att sätta in dom i högsta eller lägsta divisionen. Av dom 3 första sprinterna kom jag tvåa, näst sist och sist... (5-6 st i varje) Jag kände då inför sista att det här kommer bli tajt.. jag tänkte köra taktiken att jag står längst bak oso ser jag vart alla andra sticker så följer jag efter.. hinner ju alltid upp nån...

Den planen sprack iochmed att tränarn sa till oss att vända oss åt andra hållet... Jag fick klara det på egen hand... Jag sprang faktiskt åt rätt håll, men jag tog absolut längst tid på att bestämma mig.. och givetvis kom jag sist i mål... Fast.. som tur var hade en 1årsjunior spurtat allt vad han kunde åt andra hållet... (det roliga var att han gjorde exakt samma sak i sitt förra lopp) jag kom undan med blotta förskräckelsen..

men till straff fick man då lyssna på en kort snutt av refrängen på ymca och En (som engelsmännen helst glömmer... ja, alla vi andra också för den delen) minst sagt egen tolkning av den engelska nationalsången.

Sen var det inte så mkt mer på träningsväg.. en kort genomgång av vad arsenal e bra på(yttermittarna löper in mot mitten och andra fyller på) och lunch sen bar det av hemåt o förberedning för matchen imorrn!

Hoppas det går bättre än förra gången, då vann arsenal med 5 -1...