torsdag, november 30, 2006

Torsdag

Idag fick vi träna inomhus på plastgräset precis utanför a-lagets hemmaplan Villa Park. Träningen var simpel men ändå jobbig. Vi spelade matcher, england mot världen, utan målvakter och olika slags mål varje match. Efter ca 6 matcher slutade det hela oavgjort och en fråga fick ställa avgörandet.

"Hur många matcher har Gordon Cowans(en av våra tränare) spelat för Aston Villa?"

Fördel England alltså. Vi chansade på 325 matcher medan englandkillarna chansade på 400 nånting. Svaret var över 500 matcher.... Inte konstigt att han fått en egen svit. "The Gordon Cowans Suite" i vilken vi för övrigt käkade våran lunch.

Vi fick alltså eftermiddagen ledig!

onsdag, november 29, 2006

tisdag

Dagen började med några halvjobbiga övningar i gymmet och sen var det träningsmatch(internt) som gällde. Såhär före jul så brukar det vara en del som är o provspelar och nu e det 2 st spelare från holland(?) som är över här.

Efter det käkade vi lunch o sen så åkte vi faktiskt o badade! Var ju ganska hårt o spela en hel träningsmatch och även måndagen med löpningen var hård så det väldigt skönt o få bada nu istället. Vi fick ca 20 min att göra vad vi ville i bassängen, fast dom rekommenderade att vi skulle använda tiden till att röra på oss lite lätt o stretcha.

Onsdag har jag varit helt ledig o nu på kvällen ska jag gå o se a-laget spela.

måndag, november 27, 2006

lördag o måndag

Lördagen präglades av halvjobbig/svår träning. Vi var utsatta för en tränarutbildning för såna som tränar akademins yngre lag. Vi kom in vid 10 tiden men träningen började ine förrän 11. träningen, eller träningarna, tog mellan 2-3 eftersom vi blev utsatta för flera tränare och dom hade samtal mellan varje övning. Sedan lite käk o lediga resten av helgen! alltså ingen match denna lördag.

Måndagen började med sovmorgon. In klockan 1 för att käka lunch. Sen blev det de vanliga gympasset. >Idag var även några dopningskontrollanter från förbundet här och tog urinprov. Som tur var, var jag inte nån av dom 4 som behövde göra det. Istället Stack vi andra ut o sprang 4 st 4 minuters löpningar. Vi skulle springa på 80-90 & av våran maximala puls(vi hade pulsmätare på oss, fast bara såna som sparar värden... vi kan alltså inte se de medans vi springer.) Emellan löpningarna fick vi 3 min paus..



Efter Lördagsträningen stack vi och kollade på a-laget..

som ni ser har vi la inte dom bästa platserna...

fredag, november 24, 2006

torsdag o fredag

Torsdag: Morgonen började med det nya vanliga programmet på lite mer än en timma. Tyvärr hann man inte med dom sista övningarna eftersom jag behövde gå ut och fixa a-lagets utrustning inför deras träning. Även att dom andra fuskar lite med sina program gör ju att man inte hinner med allt..

Fast nu när erik är hemma i sverige så har jag hittat en lite mer seriös* gympartner i en av tvillingarna från schweiz. fråga mej inte varför han e hemma, men hans glädje var obeskrivlig att få slippa den grymt goda maten här för ett litet tag.

Vi fick bara några minuters paus efter gymmet innan vi stack ut o hade fotbollsträning. (reservlagstränaren e lite hårdare än våran juniortränare som nu har semester) Det började med spel 8 vs 8 utan målvakter. För att göra mål skulle man ha kontroll över bollen inom ett område som låg där ett mål kunde ha stått. planen var ganska liten för så mkt folk. Sen övergick vi till riktiga mål o spel på större plan.

Lunch o sen på eftermiddagen tränade vi på konstgräset. Vi började med kvadraten och sen övergick vi till nåt man kan likna med fotbolltennis. Två lag mot varandra i varsin kvadrat. kvadraten kanske är 5 ggr 10 m stor och det är kanske 30 m mellan kvadraterna. ena laget skjuter över bollen oso ska alla i det andra laget nudda bollen innan den når marken. Därefter skjuter man tillbaka bollen. Förlorarna fick ställa sig mot stängslet medan vinnarna fick skjuta en boll var från ca 10 m på dom.

Fredagen blev nästan likadan som torsdagen. Morgonen började med småövningarna för ankeln, vristen. Sen gick vi ut o tränade på gräset. Först var det små teknikövningar; springa runt koner o pinnar m.m.. en ny grej var att vi tog på oss en "skyddväst" som vägde ganska mkt när vi gjorde en övning. Sen gick vi över till spel 10 mot 10.

Lunch o eftermiddagen här spenderades också på konstrgräset med kvadraten o tävlingen. Men mellan dom hade vi även lite passningsövningar idag.

onsdag, november 22, 2006

Helgen o mån, tis..

I lördags spelade vi derby mot Birmingham City. En match som vi vann med 3 -0 och jag fick göra ett av dom. Mitt första för u18 denna säsong. Det kom till efter ett inlägg som jag nickade in från ca 5 m håll... (ja, det var faktiskt ett nickmål... konstigt men sant). Alla målen kom till i första halvlek och vi hade la matchen under kontroll efter dom två första målen. Inga mål i andra, men med lite tur kunde vi nog gjort något mer.

På söndagen fick vi åka in o träna eftersom reservlaget skulle ha match på måndag. Vi kommer in runt 9 -10 tiden och väl där visar det sig att vi bara ska jogga i 30 min... Kändes ju lite onödigt, men dom litar inte helt på att vi joggar eller går o simmar själva.

Måndagen e det då reservlagsmatch. Vi kommer in kl 11 till träningsanläggningen och har en väldigt lätt träning, tror det bara var kvadraten. Sen in o käka o sen iväg med buss till matchen. 3 timmar innan matchen käkar vi som vanligt på ett hotell ca 30 min från arenan. Matchen slutade 3 -2 till dom trots att vi tog ledningen efter mindre än 5 min. Jag fick inte spela nånting.

Vi är på träningsanläggningen vanlig tid (kl9) på tisdagen trots att vi inte kom hem förrän ca 12 efter matchen. Morgonen börjar med ett blip-test eller vad det heter. Dom som spelade i matchen behövde inte göra det. Jag fick 14, 2 eller nåt sånt för varken jag eller han som hade koll på mig visste exakt.. Kom 3a av dom som gjorde det, han som vann kom till 14,10 tror jag. Fast jag tror en innermitt som spelade matchen skulle kunnat fått bättre... men mne.. Efter det får vi en halvtimmes paus o sen går vi ut o kör inlägg o avslut. Lunch o sen på eftermiddagen kör vi bara kvadraten och lite situps...

tisdag, november 21, 2006

Ny digitalkamera!


Ska försöka uppdatera med info imorgon för då e jag ledig! Här är iaf nytagna bilder med digitalkameran jag fick av mina föräldrar :-)

fredag, november 17, 2006

Födelsedag!

Nu är man då äntligen "vuxen" :-) 18 år och myndig.

Träningsdagen blev väldigt lugn. Fick massage på morgonen o sen cyklade jag lite för att värma upp inför småövningarna och den vanliga uppvärmningen. Det gick över förväntan och jag kunde springa utan större problem. Därför kommer jag nog mot förmodan kunna spela imorrn iaf.

torsdag, november 16, 2006

Första målet för säsongen! (måndag - tors)

Veckan började med en väldigt lugn måndag. Vi var 6-7 spelare från u18 som skulle vara med reservlagsmatchen på tisdagkväll så vi hade en väldigt lugn träning på måndag eftermiddag. Lite kvadrat och 10 min själv med bollen..

Tisdagen började precis som måndagen med sovmorgon. Vi kom till träningsanläggningen vid 12 tiden och gjorde en liknande träning som dagen före, men nu var hela truppen till matchen med. Efter det käkade vi en stor lunch o sen satte vi oss på bussen för att åka ca 3 timmar till london och arsenals damers hemmaplan.

ca en halvtimme från arenan tog vi dock ett stopp på ett hotell där vi också käkade "före match måltid" som bestod av flingor o mjölk o rostade bröd med bönor och äggröra. Fanns ävn lite pasta och tomatsås. vi käkade vid 4 tiden.

Kickoff var då kl 7 och jag fick spela hela matchen. Dom gjorde 1-0 i mitten av första innan jag fick göra mitt första mål i år bara några minuter före paus.en djupledsboll som jag sprang på o vann duellen mot ytterbacken. Jag höll dock på o ramla men jag lyckades ändå få till en vänsteryttersida o flicka bollen över målvakten som kom utrusande.(http://www.avfc.premiumtv.co.uk/page/sub/TVNews/0,,10265~928543,00.html länk en intervju och bilder från matchen och målet, man måste nog tyvärr vara medlem för att se det dock..)

Andra halvlek dominerar vi och vi borde ha fått in ett mål till. Jag hade en del chanser där jag kunde ha gjort mål och vi hade även en straff som målvakten räddade.matchen slutsade dock 1-1. Lite missnöjda med resultatet var vi, men de var nöjda med hur vi spelade.

På vägen hem drabbades jag av kramp i baksidan av låret vilket jag trodde var en vanlig kramp. eller ja, det var de la.. men nu efteråt har det känns värre än jag trodde och idag torsdag gymmade jag och joggade sakta i 30 min och fick lite massage. Förhoppningsvis kan jag spela på lördag, men det e inte jättetroligt. Eftermiddagen fick vi ledig.

onsdag, november 15, 2006

Förlust mot Coventry

Fredagen blev som vanligt väldigt lugn med lite småövningar och en lätt uppvärmning.

Lördag morgon var de då match mot Coventry. Vi spelade hyfsat bra och hade flertalet lägen där vi kunde ha gjort mål. Istället gör dom mål på frispark och senare ökar på efter en hörna.. Riktigt surt. Vi skulle ha lett med 3 -1 eller nåt sånt om man kollar till chanser..

Jag spelade bara första halvlek och matchen slutade 2 -1 till Coventry. Såg inte så mycket men jag tror vi hade ganska många chanser då också.

torsdag, november 09, 2006

Torsdag

Vilken lugn dag!! riktigt skönt.

Vi började med att gymma på morgonen, tog la lite mer än en timme som vanligt. Som tur var va erik bara med första halvtimman eftersom han träna med a-laget. Jag kunde alltså fullt ut fokusera på att göra övningarna bra.. och framför allt göra allihop... (inget ont om erik för han brukar kunna jobba bra...ibland..)

Sen var det ut på gräset och lite småövningar som gällde. Vi delades upp i 3 lag o körde teknikövningar, mest på skoj..

Vi fick sedan eftermiddagen ledigt..

onsdag, november 08, 2006

Tisdag

Morgonen började med småövningarna i gymmet, idag var det dom jobbigaste..

Sen var det lite småmatcher som gällde. Var la 7 vs 7 eller nåt sånt. Matcherna var la kanske 20 min långa o emellan matcherna körde vi sprinter.

Lunch o sen en timmes vila.

Eftermiddagspasset blev bara en inläggsövning o avslut. Väldigt enkel o lite lekfull träning eftersom tränarna tyckte att vi hade kämpat på bra på morgonen..

Idag onsdag hade jag en helt ledig dag från fotboll.. gött att få vila lite!

måndag, november 06, 2006

Måndag

Ledig på morgnen (försökte plugga)

Käkade lunch på träningsanläggnigen klockan 1, klockan två var vi ute med reservlagstränaren och körde kvadraten o sen lite anfallspel/försvarsspel. 3 mot 2, 4 mot 3, 6 mot 5 och säkert nån mer sifferuppsättning.... träningen var bara 45 min lång.

Sen var det in o gymma och det tog som vanligt nu för tiden runt 1 timma. Dagen blev alltså sen och vi var inte i sutton förrän runt halvsex...

lördag, november 04, 2006

Oavgjort mot Bristol

2-2 blev det efter att det stått 1-1 i halvlek. Jag spelade första halvlek.

Det var ingen vidare match och resultatet var la hyfsat rättvist. Lite plus för oss tycker jag dock. Vi ledde med 1-0 innan dom kvittera 2 min innan halvlek. I andra får dom en straff som blir 2-1 till dom. Vi klarade att kvittera med 10 min kvar, men det slutade lika trots pressen vi hade i slutet.

Hörde att ettan vann så nu ligger vi väldigt många poäng efter... Kan bli tufft och kämpa tillbaks det försprånget..

fredag, november 03, 2006

torsdag o fredag

torsdagsmorgonen ägnades åt att gymma, vilket har blivit mycket jobbigare dom senaste veckorna. Men det ger även resultat, så man ska inte klaga. Efter en o halv timme i gymmet blir vi äntligen klara o vi får la ca 20 min innan vi ska vara ute på gräset. Vädret är hyfsat nu, verkligen iskallt på morgonen men allteftersom dagen flyter på kommer solen fram och gör det väldigt behagligt.

Träningen börjar med dom vanliga teknikövningarna runt koner o pinnar..
Träningen är inriktad på försvarspel. 4 backar o en innermitt ska försöka pressa bollinnehavaren så snabbt det går. Alltså vi är ca 8 anfallare som bara passar runt bollen mellan oss och så ska backarna försvara så gott det går utan att egentligen behöva tackla. I slutet av träningen får vi anfallare även försöka göra mål... ( som vanligt när vi tränar försvarsspel så gör vi mål, medan vi oftast inte gör mål när vi tränar anfallspel... måste vara jobbigt för tränaren...)

På eftermiddagen gjorde vi nåt liknande.. alltså försvarspel...


Fredagen blev som vanligt väldigt lätt. Lite ankelövningar i gymmet på morgonen o sen den vanliga uppvärmningen ute på konstgräset. Sen lite sprinttävling där man ska springa vänster eller högeri 5 m beroende på ifall tränarn säger ett lag i högsta divisionen eller andradivisonen... Jag förlora 3 av 4 race och som "pris" fick jag sjunga en sång inför hela laget. Brist på fantasi gjorde att det blev den svenska nationalsången. (tack till erik som fyllde i där jag missade)

Efter det fick vi lite tid själva med bollen. Fast vi anfallare o yttrar fick dock träna lite på uppspel o inlägg, lite kombinationer som vi ska kunna använda på match..

onsdag, november 01, 2006

Tisdag

På morgonen började jag med att cykla lite för att värma upp innan småövningarna så att jag inte skulle sträcka mej igen. Övningarna gick, men dom har blivit lite jobbigare sen i början av säsongen.

Efter det följde vi "halvskadade" med laget ut o gjorde uppvärmningen med dom. När dom sedan gick över till sin träning fick jag o den andra skadade personen gör flera olika jobbiga saker. T.ex. springa runt träningsplanerna tre varv på 10 min, springa runt två pinnar så många ggr som möjligt under 4 min. Sen var det även flera små bollövningar som var i högt tempo. Vi slutade träningen med lite sprinter.

Sen in o käka o vila lite. Eftermiddagen spenderades i gymmet. Vi började med 20 min på cykeln och sen fick vi välja mellan att göra 3000 meter på roddmaskinen eller att göra 5 ggr 500 på roddmaskinen. Första skulle göras på 11 min o 30 sek, andra skulle vara under 1 min 50 sek varje gång.

den andre killen ville köra 3000 meter men jag vill köra 5 ggr 500. Efter lite övertalning och att alla vi frågat valt 3000 meter så gick jag med på att göra det. Båda klarade tiden, även fast det var riktigt jobbigt. 11 min 27 sek fick vi båda två. (jag hade11: 26,7 o han hade 11: 27,2... )

Eftet det var kroppen riktigt mör så det blev en lång vila med lite stretchning. Vi avslutade dagen med att köra lite fotbollstennis...

Onsdag helt ledig, men planerar att gå o bada för träningsvärken e inte liten!