söndag, december 31, 2006

Lördag

Idag var träningen lättare. I och för sig började dagen med att vi körde jobbiga övningar i gymmet, men fotbollsträningen var mkt enklare. Den började med en annorlunda uppvärmning där vi sprang runt koner o skjöt lite lätt på målvakten.

Sen gick vi över till lite löpning. vi sprang fram o tillbaka runt två stolpar och passade en boll mellan oss. det skulle vi köra i 4 min, men vissa gjorde inte så bra ifrån sig så tränaren blev lite upprörd så vi avslutade den övningen tidigare än beräknat.

Därefter gick vi på tävlingsövningar. två lag mot varann och varje lag fick 2 min på sig att göra så många nickmål som mjöjligt. Efter det försökte vi oss på löpningen igen. Denna gång gick det bättre och vi fullbordade alla 4 minuter.

Till sist var det avslut som gällde. fortfarande de två lagen, men nu var det alltså försökta göra så många mål som möjligt från straffområdslinjen på 2 min.

Sedan var det lunch o eftermiddagen fick vi ledigt, precis som hela morgondagen är... Men sen så smäller det. hård träning halv tio på nyårsdagen är det som gäller! och för att citera reservlagstränaren. "Den som inte är sjuk när ni kommer in, kommer troligtvis vara det vid lunch..."

fredag, december 29, 2006

Fredag

Denna dag var nästan som gårdagen.

Vi började med ankelövningarna i gymmet. Sedan gick vi ut på konstgräset(eftersom det har regnat hyfsat mycket) och hade en likadan träning som igår. Det var reservlagstränaren som höll i träningen och idag var faktiskt de 2 reservlagspelarna som är tillgängliga med oss o tränade. Uppvärmningen blev som vanligt kvadraten.

Därefter körde vi lite löpning innan spelet drog igång. 4 små kvadrater var utplacerade ca 10 m från varandra så att det bildades en större kvadrat. alla hade varsin boll som man skulle röra på hela tiden och efter tränarens order så skulle man springa till en annan kvadrat. Det höll vi på med i ca 10 min och därefter körde vi match, 8 vs 8. 3 matcher blev det även idag, och löpningarna efter varje match slapp vi inte undan... Efter de båda två första matcherna skulle man springa 4 min med bollen i hög fart runt spelplanen... Efter den sista körde han samma övning som vi gjorde innan vi började matchspelet.

Alltså en hyfsat tung morgonträning som gårdagen, fast denna kändes lite lättare. Vet dock inte om det var för att man vant sig lite vid tempot, att vi bytt ut den regntunga gräsplanen mot konstgräs eller för att träningen helt enkelt var lite enklare.....

Lunch o sedan fick vi eftermiddagen ledig. Men som alltid får man vänta nästan 2 timmar efter maten innan vi kan åka ifrån träningsanläggningen med spelarbussen, de med bilar kunde dra ca 1 timme före alla andra.... Jag hade alltså en fotbollsträning på ca en o en halv timme men jag var på träningsanläggningen mellan kl 9 och 3.

torsdag, december 28, 2006

Tillbaks!

Efter 10 sköna dagar hemma i sverige fick jag ta flyget från landvetter den 27e eftersom träningen drog igång igen den 28e, alltså idag.

Vanlig tid, kl 9, var vi på träningsanläggningen och som vanlig gjorde vi våra vanliga sysslor innan vi gick in i gymmet för lite nya coreövningar med reservlagets fystränare. Därefter gick vi ut på gräset för fotbollsträning med reservlagstränaren.

Det blev en "vanlig" reservträning(dock inga reserver med) medn kvadraten som uppvärmning och sen spel. Och givetvis löpningar efter alla 3 matcher, som för övrigt var ca 20 min långa. Riktig jobbig träning.. de flesta kände, trots joggingen hemma, att tempot var riktigt jobbigt.

Sen var de lunch och på eftermiddagen körde vi bara gymprogrammet. Hyfsat tung återstart på säsongen...

Men enligt planeringen så ska vi bara träna på morgonen både fredag och lördag och sen får vi helt ledigt på söndag, nyårsafton. Däremot e veckan därefter en vanlig vecka iochmed att vi börjar serien igen på lördag, så vi får INTE Nyårsdagen ledig. kändes lite oväntat... men men...

fredag, december 15, 2006

Fredag

Vi började dagen med att träna med reservlagstränaren och de spelare som kan träna från reservlaget(2 st). Det blev en så kallad vanlig reservlagsträning. Börjar med Kvadraten i ca 20 min som uppvärmning och sen är det spel två lag mot varann. Nu hade vi dock inga målvakter utan vi körde med tre koner som vi skulle träffa istället. Vi körde 3 gånger 20 min och efter varje match så körde vi sprinter.

Efter det gick vi in och gymmade. Den nya sjukgymnasten från Celtic tog oss utländska spelare in till sitt kontor mitt under vårat gympass för att ge oss egna pulsmätare och klockor. Det visade sig att vi ska springa lite under lovet, och genom klockorna kan vi mäta så vi springar så fort som vi bör göra. Det är även så att pulsmätaren sparar informationen så när vi kommer tillbaka kan tränarna se exakt hur många ggr vi har sprungit...

Jag är hyfsat nöjd att jag skulle ligga på lägst pulstal av oss som fick såna mätare. Erik låg faktiskt inte så långt efter som jag trodde han skulle göra...

Efter gymmet käkade och sen var vi klara för dagen! Innan vi stack hade tränarn ett möte och sa vilka dagar vi kommer träna nu under julen och nyår. Dom engelsmän som bor här runt birmingham måste stanna kvar och träna till 21 dec. och komma tillbaka den 27e. Jag har dock ledigt imorgon och på söndag åker jag hem till sverige! Tyvärr åker jag tillbaka hit redan den 27e o börjar träna den 28e... Allt bara för att tränaren tycker att vi har haft för långa lov tidigare säsonger...

Så nu kommer jag inte uppdatera här på nästan två veckor..

God Jul!

torsdag, december 14, 2006

Vidare i Cupen!

Tyvärr satt jag på bänken o fick inte känna den goa känslan att springa ut på planen med 30 000 vilda fans. I och för sig var det snarare 300 i publiken och jag fick faktiskt hoppa in sista 10 min.

Det blev 3 -1 mot Colchester och vi var värda segern. I nästa omgång möter vi Sheffield United borta. De vann mot Watford på straffar denna omgången...

Vi tränade faktiskt lätt på morgonen innan matchen och käkade lunch på träningsanläggningen. Sen blev vi hemskjutsade och då spenderade man några timmar i sängen innan samlingen var kvart i 6.

Idag Torsdag fick vi sovmorgon och vi blev upphämtade vid halv tolv. De som spelade igår fick jogga lugnt i 30 min, vi andra fick köra de vanliga löpningarna 4 ggr 4 minuter. Sedan var det "Julmiddag" på en kinarestaurang med hela laget och tränarna.

tisdag, december 12, 2006

Måndag o Tisdag

Måndagmorgon tillbringades med läxor... mkt roligt...

Lunch på träningsanläggningen kl 1 o sen ca 1 timmes vila innan vi gick ut för att löpa. I och med att vi ska spela på onsdag så blev det bara 2 st 4 minuterslöpningar. Sen gick vi direkt in i gymmet för att gymma.

Nu har vi fått nya gymövningar, eller ja.. det e samma som förut men de har tagit bort några och kör på att köra några få saker många fler gånger. Nu står det till och med hur lång vila vi ska ha emellan varje gång vi arbetar. Men det e ruskigt vad han är tidsoptimist... Efter en snabb huvudräkning(vilket inte är pålitligt efter 2 år utan skola) så kom jag fram till att det programmet skulle ta 1,5 timme att göra med hans tid.

I själva verket tar det ännu längre tid. En övning vi kör är Bänkpress, där ska vi köra 10 repetitioner 6 gånger... (kan jämföras med fjolåret då vi körde 6 ggr 4...) Det jobbiga är dock att han har skrivit 1 min vila mellan gångerna... ärligt talat vet jag inte hur han har tänkt... men men...

Jag o erik hann komma halvvägs igenom alla övningar efter 1 timme med hyfsad bra fart. När vi då ser några säga att dom e klara o lämnar in papperet så börjar man fundera på hur i hela friden man ska bli klart med hela programmet på en dag... Vi kom inte på en lösning så vi gav upp efter den halvan... Förhoppningsvis kommer vi på en bättre lösning efter jul...

Tisdag morgon började i gymmet med ankelövningar. Denna dag var nästan som en fredag- alltså dagen innan match.(Fa Youth Cup Match imorrn på Villa Park!) Så efter övningarna gick vi ut o hade den vanliga uppvärmningen. Efter de körde vi två matcher 8 vs 8, england mot resten av världen utan målvakter o bara två koner, som man skulle träffa, som mål.

Lunch o sen begav vi oss till Villa Park för att kunna suga in oss känslan. Tränaren var lite rädd när han såg ansiktena på några av oss när vi tänkte på att vi ska spela på a-lagsplan.. Vi skulle alltså bli vana med att vara där så vi inte blir stumma när vi väl går ut på plan imorrn inför tomma läktare! (dom hoppas på att de kommer några hundra iaf... stadion tar ca 40 000 tror jag)

måndag, december 11, 2006

1-1

3 timmars resa till london på morgonen och match mot Tottenham kl 12. Det hade regnat en del så planen var väldigt hal. Det var dock inte så lerigt som man kunde tro det skulle vara.

Matchen var la hyfsat jämn och båda lagen hade sina chanser. Men det Tottenham som tog ledningen i första halvlek och det var halvtidsresultatet. I andra försöker vi ju då trycka på mer för att få till en kvittering. Dom får en kontring där dom kommer fri med våran målvakt, men han gör en bra benparad och håller oss kvar i matchen. En kvart in i andra får vi då in 1-1 målet. Vi har ett inkast nere vid deras straffområde. Efter en lite konstig kamp med en back så får jag till ett inlägg som sedan leder till målet.. Några minuter senare blir jag utbytt. Matchen flyter på och båda lagen har la sina chanser nu med.. men det blir 1-1.

Halvtungt o tappa poäng igen, men nu e siktet bara inställt på första cupomgången på onsdag som spelas på Villa Park!

fredag, december 08, 2006

Torsdag och fredag

Torsdag: Vi började med att gymma. Sen fick vi ca 30 min paus innan vi gick ut på gräset. Fotbollsträningen började med dom vanliga övningarna med boll. Alltså teknikövningarna runt koner o sånt...

Sen gick vi över till spel/övning. Vi var två lag mot varandra men istället för riktiga mål så körde vi först att man skulle få 10 passningar inom laget för att få poäng. Senare satte dom ut koner på planen o då skulle man passa igenom dom för att göra mål. Till sist satte dom upp lite större koner i en rad och för att göra mål skulle man träffa någon av dom. Det var allt...

Lunch o efter maten blev det ingen träning. Istället fick vi sitta o kolla på första halvtimmen av vår senaste match(när jag satt på bänken). Tränaren stoppade ibland o kommenterade på saker vi gjorde.. och inte gjorde...


Fredagen var precis som vanligt. Övningar för vristen i gymmet o sen ut på plastgräset för den vanliga uppvärmningen. Sen körde vi lite spel två lag mot varandra med 7 manna mål och utan målvakter. Man fick bara göra mål innanför straffområdet. spelade la en fem matcher på 5 min vardera.

Då var vi klara med fotbollsträningen, men vi fick stanna kvar på träningsanläggningen för de kom en gubbe som skulle berätta om säker körning. Han poängterade att han inte skulle visa oss hur vi ska köra, utan han ville bara visa riskerna som finns med fart och att inte använda bältet m.m...

Imorgon har vi match borta mot tottenham, vilket e den sista seriematchen innan jag får åka hem! vi har även en match i cupen på onsdag innan hemresan.

onsdag, december 06, 2006

Erik


Då och då får man besök av någon som inte har en egen dator...

tisdag, december 05, 2006

Ingen match...

Jag slapp dom jobbiga övningarna på morgonen eftersom jag skulle spela match p kvällen. Istället fick jag vila o vänta tills vi 10 som skulle starta gick ut o körde kvadraten. Det blev även några småtävlingar innan vi var klara där. Sen gick vi in o käka o när vi var på väg o sticka hem för att ladda inför matchen så sa tränaren att vi skulle vänta ett tag. Efter att ha väntat ca 30 min så får vi reda på att matchen är inställd... Bara att ta på sig träningskläderna igen och förbereda sig inför träningen istället :-/

Så istället för att lira reservlagsmatch mot Chelsea så får man lira inter träningsmatch med u18. Vanlig match men med ca 15 min kvar får en gubbe som egentligen skulle startat i reservlaget en otäck skada så han får bäras ut på bår.. Matchen avbryts..

Nåt som är roligare är ju att det är två svenskar som provspelar här nu. Robin Söder(från det inte alltför goa laget stenungsund if) och Jakob Flingmark(Ljungskile). Kan ju alltid hoppas att de kommer fler svenskar till klubben!

Måndag

Sovmorgon som vanligt.. klagar inte på det!!

In o käka lunch på träningsanläggningen vid ett. Sen fick vi drygt en timmes vila. Då fick vi ta på oss pulsmätarna och joggingskorna. För från och med nu så kommer vi springa varje måndag (och varje torsdag har jag hört rykten om). Det var precis samma sak som förra veckan; 4st 4 minuters löpningar på ca 80-90 %. Tror vi fick ca 3 minuters vila mellan varje löpning.

Sen gick vi in o gymmet och körde det vanliga, tuffa, programmet. Fast idag behövde jag bara göra överkroppen eftersom jag kanske får spela imorgon med reservlaget mot Chelsea... och kanske Magnus Hedman... Skulle vara roligt o få göra mål på han! :-)

lördag, december 02, 2006

2 -2

Jag spelade bara sista 25-30 minutrarna.. och då som högermitt...

Matchen i säg var dålig o vi låg under med 1 - 0 i halvtid. Jag kom in efter ca 15 - 20 i andra och samma minut kvitterade vi till 1-1. (jag hann dock inte röra bollen...) Sen flöt de på lite åt båda håll innan ddom gör 2 -1 efter ett inlägg som gick över målvakten så dom lätt kunde nicka in den vid andra stolpen. Vi satsa då ännu mer framåt o vi fick en kvittering efter ett mkt snyggt skott i krysset.

Vi har några fler halvchanser men mathcen slutade 2-2. Vi spelar inte alls lika bra nu som vi gjorde ett tag där i början.. Får hoppas vi kan avsluta med nån vinst nu innan julen så man kan va lugn under lovet!

fredag, december 01, 2006

Fredag

Dag innan match. lätt träning som vfanligt. Först småövningarna för ankeln/vristen i gymmet sen den vanliga uppvärmningen ute på plastgräset... Därefter körde vi lite kvadraten innan vi avslutade med att köra 10 min själva med boll...

Imorgon e de då dags för match igen.. Watford på hemmaplan e det som väntas. avspark klockan 11 så vi får lämna huset ungefär vid 9. Lite sovmorgon alltså..