onsdag, februari 28, 2007

Måndag/tisdag

Sovmorgon! skönt.. Lunch vid 1. klockan två fick vi som inte spela nåt på lördag köra 4 st 4 minuterslöpningar. Som uppvärmning körde vi kvadraten i ca 10 min. Sen gick vi in i gymmet och körde vikter som vanligt.

Tisdag. Vi börjar morgonen med de halvjobbiga övningarna i gymmet. Sedan går vi ut på gräset. För tillfället e de ingen större kvalitet på planerna. halvleriga, men framförallt bubbliga. Det e lite svårt o spela när bollen studsar upp över foten helt plöstligt...

Fotbollspasset var inriktat på passningsövningar, att hålla bollen inom laget. Vi körde några passningsövningar som uppvärmning. Därefter körde vi en övning där vi skulle hålla bollen inom laget medan 2 spelare jagade bollen. Spelarna i mitten fick minuspoäng varje gång de andra klarade 5 passningar i följd eller genom att de passa igenom några koner som var utsatta på plan. De två med mest minuspoäng fick göra nåt som straff, typ armhävningar. De körde vi några ggr. Det sista vi körde var spel på en liten yta, 4 mot 4. bara 2 matcher på 4 min var.

Lunch o vila... Mitt knä svullnade upp igen, så jag fick tillbringa eftermiddagen i gymmet o köra vikter, medan de andra fick träna utomhus.. tror de var ungefär samma träning som på morgonen.

Onsdagen var jag helt ledig. Spenderade mesta tiden i sängen.........

Förlust mot MK Dons

Jag fick då gå upp halv 7 eftersom de var en bit till Milton Keynes. Men väl där fick jag reda på att jag inte skulle va med. Mitt knä hade svullnat upp på fredag(smäll i torsdags) och planen var allt annat än bra så de sa att de inte vågade låta mej vara med p.g.a. det...

Så istället fick jag från bänken se oss spela på en av de lerigare planer jag sett. Vi förlorade med 2-1 mot ett lag som enbart tagit 4 poäng innan denna match... Till vårt försvar är väl att tränaren inte tog med ca 5 spelare som ska spela med reservlaget på tisdag... Fast de e ju självklart fortfarande ett dåligt resultat..

fredag, februari 23, 2007

Torsdag o Fredag

Torsdag morgon blir vi återigen uppdelade så att ca 8 st tränade med reservtränaren och resten med u18 tränaren.

Morgonen började med att vi gymmade tillsammans. Sen gick båda grupperna ut på konstgräset. Vi som var med reservtränarn körde passningsövningar som uppvärmning och sedan gick vi på likadant matchspel som vi gjort måndag och tisdag. En målvakt o sedan koner som de andra målet. De andra körde positionsträning...

Lunch o efter det tränade alla tillsammans på konstgräset. Blev en träningsmatch på helplan. 11 vs 10.. 3 matcher på ca 15 min vardera. ena laget körde 4-4-2 o andra 3-4-1-1 (egentligen 3-4-1-1 men en anfallare tillkommer på lördag) Det blev 1-0 till 11 mannalaget o de var faktiskt jag som fick göra målet på friläge... men de var iofs inte konstigt för jag var den enda riktiga anfallaren som tränade.. (gurkan e för övrigt på träningsläger med a-laget i Spanien!)

Tyvärr fick jag en smäll på knät så den svullnade upp, men lite is o ett förband gör att de inte e för farligt..

Idag fredag började vi med lätta ankelövningar i gymmet. Sedan gick vi ut o körde den vanliga uppvärmningen på konstgräset. Sen körde vi sprinttävling där den som kommer sist får sjunga inför hela gruppen. Jag klarade mej denna gång trots att jag var halvskadad.. Däremot fick vi höra nån krasslig sång på tyska av en av tvillingarna..

Efter sången fick vi 10 min med boll på egen hand och sedan körde vi de där pull upsen och dipsen, som jag tror de kallas, med "skyddsvästar" igen. verkar som vi ska göra de varje tisdag o fredag nu...

Imorrn e de match mot Milton Keynes Dons... upp halv sju...

onsdag, februari 21, 2007

Måndag & tisdag.. lite onsdag..

I och med förlusten i helgen försvann så gott som alla våra chanser att vara med i striden att vinna nåt denna säsong. Både i u18 och reservlaget. Detta faktum verkar ha gjort att tränarna vill träna sk**** ur oss. Både Måndag och tisdag var riktigt tuffa dagar och vi har inte fått några indikationer på att de kommer bli lättare på torsdag... Hoppas dock jag har fel.

På måndagen missade jag min vanliga sovmorgon eftersom det inte var någon college för de andra killarna. Surt. Istället gymmade man kl 10, en tid som man vanligtvis inte var vaken vid...

Efter gymmet gick vi ut och hade en fotbollsträning. Bestod mestadels av spel, hålla bollen inom laget.. Man gjorde mål genom att anitngen ha 10 pass eller att passa genom två koner till en i sitt eget lag. Blev 8 st sådana 4 min mathcer. Sedan var de klart för dagen! V i fick ledigt på eftermiddagen men några skulle sitta på bänken för reservlaget på kvällen och vi andra var tvungna att gå och kolla.

Tisdag började med boxningsövningarna i gymmet. 20-25 min.. Sen delade dom upp oss i två grupper. 2årsjuniorer med reservlagstränaren och 1årsjuniorer med u18 tränaren. Vi som tränade med reservlagstränaren fick en träning med väldigt högt tempo! de andra verkade ha en hyfsat lugn träning av vad jag såg...

Träningen började iaf lugnt med en liten tävling. Sen körde vi kvadraten. vi var 9 st spelare på träningen, målvakten inräknad. i Kvadraten var en inne i mitten i ca 30 sek och han skulle försöka kicka ut bollen så många ggr han kunde. Man byttes om så alla fick vara i mitten och den som klarade minst ggr fick göra ett straff. Det körde vi 3-4 ggr. sen gick vi över till spel med ett mål. eller ja.. ett vanligt 11manna mål med en målvakt i, sen kunde de andra laget göra mål genom två koner i utkanterna av spelplanen. Det blev 6 såna matcher i jättehögt tempo. varje match var nog ca 4 min även om de kändes längre..

Lunch o sen ca 1 timmes vila. sedangick vi ut på konstrgräset. Där körde vi en lite annorlunda uppvärmning på ca 15 min innan vi sedan gick över till spel. Exakt samma regler som på morgonen, fast planen kändes mindre, likaså konmålen. Däremot blev det bara 3 matcher nu innan vi gick in i gymmet.

Där tog vi på oss "skyddsvästar" som väger en del. Med dom på körde vi 6 ggr 10 "armböj" eller vad man kallar det... Sedan trodde dom att vi skulle klara 6 ggr 10 pull-ups också.. alltså när man lyfter upp sig själv med hjälp av händer så huvuduet kommer över ribban. Jag gjorde först och efter att jag bara klarat 3 pull ups tredje gången så ändrade sig tränarna o sa att de räckte med 3 ggr. ... vill även påpeka att jag var inte den enda som bara klarade 3 tredje gången!..

Därefter var vi lediga. Jag gick dock o bada på kvällen för att mjuka upp mej. Gick även o badade på onsdagen.

tisdag, februari 20, 2007

förlust med 0-2

Minfa föräldrar och eriks pappa var över för att se oss ta emot Readings u18 lag på våran träningsanläggning. Kanske inte bästa matchen dom kunde ha sett.. Dock spelade vi inte så dåligt första halvlek och vi låg lite snöpligt under med 1-0 i halvlek efter att de gjort mål efter en frispark där vi inte fick iväg bollen.

Andra halvlek däremot är det inge bra spel från något av lagen. Men Reading var det starkare laget på alla sätt... De gjorde 2-0 10-15 min in i andra och efter det var matchen över. Jag lirade ca 70 min. Tränaren var inte alls glad efter matchen o om man ska tro hans ord så kommer inte många av oss få spela nästa helg...

torsdag, februari 15, 2007

Måndag - torsdag

Månd. Vila till kl 12 då jag börjar bege mej till träningsanläggnigen. Där käkas lunch vid 1. Som de brukar var nu så gymmade vi bara denna dag. inte så mkt mer att säga om den dagen.

Tisdag. jobbig dag. Morgonen börjar med de halvtuffa boxningsövningarna i gymmet. tar la ca 20 min. Sen gick vi ut o träna på gräset. vi övade lite försvarsspel, det vanliga att de ska sätta press direkt på spelare som får bollen. Och när den spelaren passat bort bollen så ska försvararen snabbt tillbaka till utgångspositionen. Vi anfallare behövde alltså bara i början bara passa bollen till varandra medan backarna sprang som tusan.. Men sedan gick vi över till att vi anfallare fick anfalla på riktigt så de blev lite arbete för oss också.

Lunch, tror jag tog lite för mkt att äta denna dag... iaf tyckte tränaren det o frågade om jag inte skulle va med på träningen 1 timme senare... Träningen blev tyvärr mkt jobbig och jag ångrar mitt matval. Det var matcher som gällde, 7 vs 7, men bara med en målvakt. ett vanligt mål alltså och tyvärr fick de andra målet bestå av några koner man skulle träffa. 8 matcher på vardera 4 min. Varför de bara är 4 min e för att de vill ha ett väldigt högt tempo. och enligt den nya sjukgymnasten e det en bra tid för att få upp fitnessnivån...

På kvällen gick jag o simmade... kroppen behövde de kände jag...

Onsdag var jag helt ledig.

Idag torsdag. Morgonen började med gymmet. får hoppas man blir lite biffigare nu med all denna träning... just nu väger jag 76 kg... hoppas komma till 80 innan sommaren.(känns iofs som ett orealistiskt mål)

Sen gick vi ut på gräset. vi körde lite snabba fötter övningar i början efter uppvärmning. längesen vi gjorde nåt sånt känns de som. Sen gick vi över till spel med koner som mål. 7 vs 7. blev nog en 6 st 4 min matcher.

Lunch o på eftermiddagen körde vi inlägg o avslutsträning.

onsdag, februari 14, 2007

Torsdag,fredag o lördag.

Snön öste in över england dessa 3 tre dagar. Skolorna var stängda(de stänger direkt när det är nån antydan till snö...) och fotboll var inte å tänka på.. iaf inte på gräset..

Torsdag morgon åkte vi in till Villa Park för att träna på konstgräset inomhus bredvid arenan. Där körde vi lite spel. 3 lag med 7 lirare i varje. >Först , som uppvärmning körde vi herren på täppan, alltså att släpper man in ett mål blir man utbytt mot de lag som står o väntar. Mitt lag vann inte en enda gång på de!

Men sen när de gick över till allvar, en liten matchserie där alla mötte alla 2 ggr, så släppte vi inte in ett enda mål. Och därmed vann vi den serien! Vi skulle då avsluta med "cupen" där alla mötte alla bara en gång. Naturligtvis vann vi de här också, fast nu släppte vi tyvärr in ett mål.

Vi åkte tillbaka till träningsanläggningen o duschade o käkade lunch. Efter lunch skulle vi bara vara i gymmet och köra viktprogrammet.

Fredagen började som en vanlig. Gymmet med småövningar. sen ut på konstgräset (dom hade skyfflat undan snön i ena straffområdet så vi kunde vara där) och vanliga uppvärmningen. Sen körde vi "do this, do that". Typ en uppvärmning också.. fast mest på skoj. Tränaren gör en massa olika rörelser och när han säger do this så ska man göra som han gör. säger han do that så ska man fortsätta göra de man gjorde... Råkar man göra fel får man göra 3 höga hopp..

Sen fick vi 10 min med bollen på egen hand. Då kommer en person ut o meddelar våran tränare att vår match har blivit inställd. Han ger oss då 15 min paus för att gå o snacka med de andra tränarna. när han sedan kommer ut igen så får vi köra löpning, 4 ggr 4 min...

I och med att vi hade nån match på lördag så hade vi ett bip-test. Nervöst o jag kände mej inte i topptrim... hade lite träningsvärk efter att jag kört hårt i gymmet på torsdagen... (tror jag) Jag fick iaf 14,3 ungefär samma som förra gången. Det tråkiga va att alla andra hade förbättrat sig :-P Erik t.ex. höll på o slå mej o fick 14,2... kändes riktigt tungt faktiskt... hoppas dom förvarnar bättre nästa gång så kroppen e helt fit for fight.

Söndag var vi lediga...

onsdag, februari 07, 2007

Måndag och tisdag

Måndag bjöd som vanligt på en skön sovmorgon. Lunch käkades vid 1 tiden och efter det fick vi ca 1 timmes vila. Då gick vi in i gymmet och körde de vanliga viktprogrammet. Jag hoppas o tror att det ger något allla dessa timmar i gymmet... Ingen fotbollsträning idag, det blev alltså duschen efter gymmet.

Tisdagen däremot blev lite jobbigare. "boxningsövningar" i gymmet på morgonen och sedan ut på konstgräset för första fotbollsträningen. Den bestod av "hålla bollen inom laget´övningar". Våra tränare har fått en ide från nya sjukgymnasten att allting ska vara 4 gånger 4 min, så de flesta saker vi gör nu är med den tiden. Efter de 4 gångerna stack dom som skulle vara med på reservlagsmatchen in o duscha o vi andra fick spela en sista 4 minutersmatch. Den sista matchen spelades innanför straffområdet eftersom vi bara var 5 mot 5. (inga målvakter användes alltså under den den här träningen)

Sedan var de lunch och som vanligt blir de ca 1 timmes vila. Därefter körde vi lite inläggsövningar och tränaren visade även hur han vill att våra positioner ska vara under en match. Alltså en hyfsat lugn träning, men vi var ju bara 10-12 spelare med...


Onsdag var jag helt ledig. Drog mej dock ner o simmade så jag rörde på mej lite iaf (annars kan de lätt hända att jag stannar i sängen hela dagen...)

lördag, februari 03, 2007

Veckan som gått.

Måndag hade reservlaget match mot chelsea hemma på bescott stadium(egentligen Walsalls hemmaplan). Vi u18 spelare som skulle vara inblandade åkte in som vanligt kl 1 till träningsanläggningen. Där kör vi en lätt träning.. eller ja.. träning o träning.. mest känna på bollen i 20 min innan vi gick in o åt. Därefter körde dom tillbaka oss till Sutton Coldfield så vi kunde komma hem o förbereda inför matchen.

Matchen är något alla helst vill glömma. Chelsea vann med 3-0 o jag spelade andra halvlek.

Tisdag. Morgonen tillbringades med anfall och försvarspel var för sig. u18 tränaren höll i försvarsdelen och u16 och reservtränaren höll i anfallsövningarna. Vi körde bara en massa inläggsövningar, inga försvarare men en målvakt... I slutet fick vi offensiva spelare försöka anfalla mot försvararna 8 vs 6 för att dom skulle kunna visa vad dom lärt sig.

Lunch o sedan en timmes vila innan de var dags att gå ut igen. Nu var det spel som gällde. Helplan och 11 vs 11 eftersom u16 spelarna tränade med oss. Jag o gurkan fick lira på innermitten.. roligt med lite variation ibland...

Onsdag ledig

Torsdag. Gymma på morgonen o sen en lätt fotbollsträning på konstgräset med u16 tränaren. Vi började med kvadraten o sen körde vi 4 ggr 4minuters matcher. O sen va de klart.. Vi körde matcherna utan målvakter, istället fanns det koner ute på spelplanen som man skulle passa igenom för att de skulle räknas som mål. Lunch. Eftermiddagen tillbringades återigen med en match 9 vs 9.

Fredagen var iaf lugn, men vanliga ankelövningarna på morgonen o sen den vanliga uppvärmningen på konstgräset. Efter det körde vi en skottälvling där man ska skjuta i mål från olika ställen runt straffområdet.

Lördag var de då match mot Birmingham hemma på vår träningsanläggningen. Blev utbytt i halvlek vid 0-0, matchen slutade 5 -0 till oss....

Söndag är vi helt lediga igen!

fredag, februari 02, 2007

Veckan som gick.

En anledning till att jag inte skrev heller var för att vi inte hade någon Match på helgen. Ska gå igenom veckan snabbt.

Måndag var vanlig. Bara gymma efter lunchen.

Tisdag. Andraårsjuniorerna tränade med reservlagstränaren på konstgräset medan 1åringarna tränade med våran vanliga tränare. Jag tror dom delade upp de så eftersom vi alla 2or kommer lira i reserlvaget nätsa år o reservtränaren har ju inga spelare kvar o träna så han tar oss istället som tröst. På eftermiddagen var det spel alla tillsammans.

Onsdag ledig.

Torsdag Gymmade vi på morgonen och sen matcher 8 vs 8. Lunch o sen på eftermiddagen åkte vi till Vattenparken(där vi spenderade mesta delen av vår tid under försäsongen) och tog en promenad och alla blev bjudna på en kopp varm choklad med maschmallows(hur stavas det?!?). Mkt gott!

Fredag blev en hyfsat lugn dag även fast vi inte hade match dagen efter. Vi började med småövningarna i gymmet för ankel/vristen. Sen gick vi ut på konstgräset och körde hålla-bollen-inom-laget-övningar. Det avslutades med en lättare match.

Lördag var en "in-service" dag som det står på vårat spelschema. Det betyder att vi måste vara med när våra tränare lär upp tränarna från de lägre ålderskullarna. Vi Skulle vara vid träningsanläggningen vid kl 10. Vi började inte träna förrän vid halv tolv. Sen va det fler tränare än väntat som skulle hålla i övningar. Till en början sa dom att vi skulle ha 4 småträningar(alla var ca 30 min) Efter dom 2 första så sa dom att de var 2 träningar kvar. Men när vi väl hade gjort dom också o man trodde man var fri, så han exakt samma sak igen. "bara två träningar kvar nu". Inget o göra åt det... Man fick lida sig igenom det, trots att kroppen kändes mkt sliten och stortån klagade på att skon var för liten. Koncentration i laget var la inte så bra den sista träningen... Vi tränade alltså 3 timmar i sträck. Vi hade iaf ingen mer träning efter det.

Söndagen fick vi ledigt som kompensation.

forts på matchen

Matchen slutade 3 -1 till oss. Deras mål kom precis innan halvlek efter att VI tagit en snabb frispark på egen planhalva. Deras spelare stod bara någon meter från bollen, men domaren kollade bort så han lätt spelet gå vidare o dom gjorde således mål på friläge. Han som slog frisparken fick gult kort för tjöt efter målet eftersom det fanns en hel del saker o säga till domaren...

Vårat 3-1 mål kom på övertid efter ett snyggt anfall på högersidan och en innermitt skjuter in bollen på volley.

Ursäkta!

Har tyvärr blivit så att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag.

Ni får se det som att jag har annat o göra... eller ja.. har ju hur mkt ledig tid som helst egentligen.. Jag har nog inte orkat helt enkelt. Ska försöka bättra mig!

Men jag har ju fått igång en bilddagbok iaf, så det har väl tagit upp lite av mina krafter istället.

Nu ska jag börja skriva...

///Mikaelsson