fredag, mars 28, 2008

Snabbast i reserverna..

Torsdagsmorgonen bjöd på en rolig överraskning. Löptest! Vi har en liten löparbana,som vi aldrig använt förut, på 60-80m bredvid inomhusplanen. Där hade nu fystränaren satt upp mätare för att testa vår snabbhet. 40 m skulle vi springa och mätare var uppsatta på 0m, 5m, 10m, 20m och 40 meter. Allt samlades i en liten handdator som de sedan skrev av efter varje försök. Alla spelare fick 3 försök.

40 m tog lite över 5 sek att springa och på 5 m var det jag och en till som kom under 1 sek. "Tyvärr" förlorade jag på 5metarn med någon hundradel, fast jag tog hem 10,20 och 40 iaf. =)

I övrigt kan sägas att D.Bellon var snabbast i starten och Lichaj var stark på slutet. Erik lund kom faktiskt inte sist, något som får ses som en överraskning.. (till hans försvar får sägas att han inte förlorar många löpdueller på spelplan, fast de är ju tack vare flera års erfarenhet av tröjdragningar och liknande fula tricks)

Torsdagsmorgonen spenderades sedan med juniorerna. Vi lirade 5st 6 minuters match. första två skulle man göra mål intill stolparna, de sista tre körde vi med riktiga målvakter. Eftermiddagen skulle vi kört inlägg och avslut, men tränaren ändrade sig för vi var så slitna så vi gick in i poolen och körde 2 st 5 minutare i den kalla jacuzzin.

Fredagen var en hyfsat lätt träning. 3 mot tre, 4 eller 5 matcher. Alla med riktiga målvakter och tränaren hoppade in som den sjätte spelaren eftersom vi var ojämnt antal. Han orka dock inte med sista matchen och då hoppa sörenssen in och lira som utespelare istället.

Efter träningen var det in i poolen och den kalla jacuzzin igen.

torsdag, mars 27, 2008

Lång träningsvecka..

Förra veckan fick vi bara ledigt söndag. Likaså veckan innan dess. Denna vecka skulle vi fått onsdag ledigt också, men då visar det sig att alagets målvakstränare vill ha några spelare inne att köra inlägg och avslut för en provspelande målvakt. Givetvis är det ju bara vi reserver som får stanna inne och köra det...

Så om man räknar lite på siffror så har vi på lördag tränat 18 av de senaste 20 dagarna. 2 dagar utav 20 som vi har kunnat fått sovmorgon..

Måndag och tisdag tränade vi iaf med de a-lagsspelare som inte var på landslagssamling. Förutom Patrik Berger så var det 8 mörkhyade killar, vilket jag tycker är lite roligt då vi inte har en enda mörkhyad i reserverna och bara delfouneso (som redan fått ett tröjnummer i alaget) i juniorlaget...

På morgonen gymmade vi. sen som vanligt när vi lirar med a-laget så är det bara spel som gäller. iofs började vi med 3 matcher där vi bara skulle hålla bollen inom laget. va typ 8 mot 8 på en planhalva. vet ej hur långa matcherna blev, men de kändes som att de var ca 10 min. Vi avslutade med 3 matcher på samma plan, fast bara med straffområdet som bredd.

Tisdagen var nästan exakt samma, tror vi körde samma lag dessutom. Skillnaden var nog bara att vi körde fler matcher istället för bollinnehav. När vi var klara fick vissa a-lagsspelare köra 1 mot 1 på den stora planen. Lite roligt att se att de parade ihop Zat Knight med Wayne Routledge, den största mot den minsta spelaren i laget.

Eftermiddagen spenderades i gymmet där vi gjorde core stability övningar.

Onsdag skulle vi som sagt få ledigt, men vi kom in vanlig tid och körde inlägg o avslut i lite mer än en timma. jag tog även tillfället att gymma lite snabbt när jag ändå var på träningsanläggningen...

söndag, mars 23, 2008

Tillbaks i träning

Tors, fre och lördag tränade jag med reservlaget igen efter lite mer än 2 månaders frånvaro.(utlånad och skadad)

Torsdagsträningen var hyfsat lätt, först gymmade vi och sen körde inlägg och avslut. Mina vristskott var väl inget och hurra för på träningen, jag skyller lite på min skada och att jag måste tejpa foten nu. Men hade inget vidare bra skott innan heller iofs..

Erik kan nog för övrigt ha lagets sämsta skott/avslut. Det är inte konstigt att han har gjort lika många självmål som vanliga mål under sin villakarriär...

Jag fick stanna kvar på eftermiddagen och springa 4 st 4 minutare på löparbandet, måste ju få tillbaks konditionen och därför har jag tränat typ dubbelt så mycket som de andra i laget under senaste veckorna.

Fredagen var dock lättare. "Bara" 5 st 4 minutare varav två var rena löpningar med boll medan de sista tre var spel. 4 mot 4 med ett mål och en målvakt. Alla skulle göra mål på samma mål alltså..

Lördagen spenderades inne på konstgräset. 4 minutare som vanligt, men nu var det bara ett lag som anföll. 4 mot 3. tror det blev 5-6 matcher. Efteråt gick vi in i gymmet och gymmade. Sen resten av helgen ledig...

Jag har tränat 6 dagar i veckan i 5 veckor nu, de flesta dagar brukar jag inte bli klar förrän vid 16:00(börjar kl9)så man uppskattar alla lediga dagar man får.. Jag undrar om det är såhär mamma och pappa(och alla andra för den delen) känner sig efter varje arbetsvecka när helgen äntligen är här. Hoppas allt detta slit ger resultat bara...

För övrigt väldigt roligt att Man Utd tog ett starkt grepp om Ligan idag!

tisdag, mars 18, 2008

Snart frisk..

De senaste veckorna har jag fortsatt men den vanliga rehabträning med skillnad att den senaste veckan har jag sprungit utomhus, både utan och med boll.

Idag fick jag vara med på reservernas uppvärmning när det körde kvadraten. Det gick hyfsat ända tills det var min tur att vara inne i mitten och jaga. Blev tunnlad 3 ggr på 30sek och fick göra straffövningar för jag vann bollen minst gånger.(att bli tunnlad räknas som -1)

När de lirade fotboll så fick jag köra löpning med sjukgymnasten bredvid planen. Mestadels med boll. När reserverna sedan skulle köra löpning på konstgräset så fick jag vara med. Roligt o få träna lite med laget igen, fast träningen var ju inte den lättaste. På konstgräset hade tränaren satt upp en hinderbana runt hela 11mannaplanen och man skulle hinna springa runt den på en viss tid som han sa.

Efter träningen tog jag några bollar och prövade att skjuta så hårt jag kunde. Kändes väldigt bra så troligtvis kommer jag träna fullt med laget på torsdag. Och förhoppningsvis ska jag vara i tillräckligt bra form för att lira i nästa reservlagsmatch som är nästa lördag tror jag.

fredag, mars 07, 2008

Fotspecialist

Träffade en specialist igår som kollade på min fot. Inte helt oväntat kom den magiska tiden 3 veckor upp i förslag.

Han trodde att jag fortfarande har blod runt omkring ankeln eftersom den är svullen, men jag hade bra rörelse i foten så det är inget farligt.. förhoppningsvis..

Han sa att de troligtvis tar 3-4 veckor innan jag är tillbaka i full fart, sen om jag då är i matchform eller inte kunde han inte svara på. Det som kommer hålla mej tillbaka är mer smärtan än något som hindrar mina rörelser, så i värsta fall får jag väl gå på smärtstillande :) Finns ju iofs en risk att vristen svullnar upp igen om jag börjar springa för tidigt..

Men men, om tre veckor så får vi se hur det ligger till! Tills dess ska jag fortsätta med den grymt roliga rehabträningen i gymmet...

Specialisten sa att om han var tvungen att säga ja eller nej på frågan om jag skulle kunna spela om tre veckor så skulle han svara "Ja".

eller som han sa på engelska; "I would probably say yes"...

tisdag, mars 04, 2008

kort uppdatering om skadan...

Känns som att jag upprepar mej, men träffade doktorn idag igen och han sa att de är bäst om jag inte belastar foten ännu för den e fortfarande svullen. Jag har alltså inte börjat jogga ännu. Troligtvis tar det minst 3 veckor innan jag e tillbaka i full form...