torsdag, juli 31, 2008

Börjat jogga igen!

Idag var det på papperet en av de jobbigaste rehabdagarna för mig. Först 6 st en minutare(full fart) på spinningcykeln. Sedan 6 st en minutare på roddmaskinen. Där ska man klara 300 m, inom minuten. Gympasset avslutades med 4 minuter på step-up maskinen. Kändes som att gå uppför trappor i hög fart, ganska slitsamt på vaderna...

Därefter tog jag och alla de andra skadade en 1,5 paus för att kolla in reservlagets träningsmatch mot Nottingham. Matchen spelades på en av de nylagda planerna. Tror det var första gången någon tränat eller spelat där. A-laget kom sedan ut och tränade på andra sidan gräsytan. I bakgrunden såg man även ett litet orosmoment, de hade byggt en löparbana, som i slutet hade en grov sluttning uppåt. "amerikanarna ville ha det" sa våran fystränare. Det ska tydligen göra att man lutar sig mer framåt när man springer....

Matchen vanns iaf av oss med 1-0. En hyfsat jämn match men där vi kanske kunde ha vunnit med nåt mål mer. Curtis Davies från alaget gjorde comeback ca två månader för tidigt efter sin hälsena skada. Roligt och se honom tillbaka! Annars bestod vårat lag av reserv och juniorlagsspelare, plus innermitten osbourne iofs.

När matchen var slut var det att hoppa i poolen som gällde. 50 längder, varierat efter hur sjukgymnasten ville ha det. Som lagets sämste simmare har jag dock problem med att komma i mål innan jag måste simma igen tyvärr. Tycker jag e lite fuskigt att de får mycket längre vila än mej + att de har lättare för att simma..

Lunch och sedan styrketräna jag, bara ben idag. Till sist lite stretcher och rörelser med foten/ankeln innan jag och Sjukgymnasten själva gick ut kl 3 för mina första löpsteg på 3 veckor. 5 st 3 minutare stod det på papperet, och så blev det också. Klarade faktiskt av att springa snabbare än vad jag trodde, och det syntes även på pulsmätaren jag hade på mej. Hade högre puls än va jag brukar ha när vi kör hård löpträning med laget. (för dem som inte vet såå har vi pulsmätare på oss under varje träning, även inomhus, för att de ska se att vi jobbar tillräckligt hårt. På tal om det var det fyra personer som inte jobbade tillräckligt hårt i förrgår så de fick springa 4 st 4 minutare på löparbandet efter träningen medan de andra stretchade...)

lördag, juli 26, 2008

bodyfat - undersökning

Klubben brukar kolla vår vikt, längd och kroppsfett ungefär varannan månad. Speciellt nu eftter sommaren är det flera spelare som blivit rädda över att de har lagt på sig lite och att de ska visa sig på kroppsfettet. Är väl ingen direkt fara om man nu skulle lagt på sig lite, förutom att man får tillsägelse att äta bättre och blir lite hånad av tränaren för att man är fet. De är väl om man fortsätter o lägger på sig fett hela tiden som de verkligen gör något.

De som känner mej vet nog att jag aldrig har haft problem med för mycket underhudsfett. Mätningen i torsdags var första gången jag varit lite orolig(?)över att jag ätnligen lagt på mig lite fett. Jag hade lagt på mej ca 3,5 kg sen Maj så chansen fanns i allra högsta grad. Det visade sig dock att mitt underhudsfett hade ökat minimalt, jag hade bara gått upp i muskelmassa, vilket iofs kanske är bra.

Just nu känns de omöjligt för mej att lägga på fett, jag käkar ju väldigt mycket skräpmat och choklad o sån skit men de syns inte. Fast antar jag kanske får samma utveckling som farsan. Ölen har visat att hans kropp inte är osårbar, även om de kanske bara visar sig på En kroppsdel. Som tur är dricker jag inte öl...

onsdag, juli 23, 2008

Bil o bättre fot!

Försäkringen fixades i fredags. 3700 ville ju de första företaget ha, men Lorna hjälpte mej och ringde runt till 5-10 andra företag dagen efter och då fann vi ett för 2150 pund per år.(givetvis fortfarande mycket, men relativt billigt ändå) Var dock en rejäl blandning på kostnaden hos alla företag, ett företag ville ha 10 000 pund!

Min skadade fot blir bättre och bättre(vad annars..). Blåmärken e borta, men är lite svullnad kvar. I början på nästa vecka ska jag starta att jogga lite lätt inomhus. Jag tänkte även nu ta tillfället i akt att träna upp kroppen såsom jag gjorde när jag var skadad i slutet av förra säsongen. Har fått ett styrketräningsprogram och jag har nu börjat käka kreatin(har fått de ifrån klubben och det är inte doping). har även fått 4-5 stretchövningar för baksidan lår som jag ska hålla på med minst 20 min varje dag. Idag har återigen någon kallat mej "den ovigaste personen jag sett" när jag höll på med övningarna...

Sen en snabb tanke om "a-lagsmatchen" igår. Folk fick betala 12 pund för att se Aston Villas villas a-lag besöka Walsall. Walsall spelar vanligtvis i league 1 (två divisioner under premier league) och bör inte vara några problem för vårat a-lag. Men tack vare den lilla truppen a-laget består av så ställde vi upp med ett (undantag Gareth Barry som troligtvis kommer lämna klubben) rent reservlag och höll på att förlora matchen. De var troligtvis för att Walsall bytte ut mer än halva sitt lag som vi kunde komma tillaka och vinna. Detta var iofs bara en träningsmatch så inte konstigt att de blev de laget när vi har intertoto match på lördag, men 12 pund kändes som lite väl dyrt för att kolla på en träningsmatch med villas reserver...

torsdag, juli 17, 2008

Bilförsäkring...

Jag hade oturen att skada mej samma dag som jag skulle köpa en lagkamrats bil. Nu har den stått på träningsanläggningen i en vecka och jag är nästan tillräckligt frisk för att börja köra. Dock behöver jag ju fixa en försäkring innan jag får köra här i england. Och de visade sig inte va de billigaste man gjort..

Fick hjälp av Lorna, vår spelarrådgivare på träningsanläggningen, som ringde en firma hon brukar använda och som john carew hade försäkrat sin bil med för några dagar sedan. Hon var lite stressad eftersom hon skulle iväg och hjälpa steve sidwell med hans nya hus o så. Hon hann dock ringa detta företag och få en siffra på hur mkt det skulle kosta mig att försäkra bilen för ett helt år.

3770 pund för ett år, vilket jag skulle översätta till drygt 1000 kr i veckan... Värt att nämna är att jag inte har någon snygg, dyr bil som de flesta fotbollspelare har utan bilen kostade "bara" 3000 pund.

Ska se om jag hittar nåt billigare men det e ju sjukt att man ska betala mer i försäkring på ett år än vad man betala för bilen.

tisdag, juli 15, 2008

kryckorna borta.

Idag släpper jag äntligen kryckorna och börjar gå "vanligt". Röntgenn visade att inget var bruten i foten! Jippi. Däremot är sjukgymnasten och klubbdoktorn ganska säkra på att jag har dragit sönder ledbandet i ankeln. Jag ska till sjukhuset på torsdag för att scanna foten och se hur de inre vävnaderna ser ut och förhoppningsvis få bekräftat att det "bara" är ledbandet som är av. Att jag inte har skannat foten tidigare beror på att den har varit svullen och bilderna skulle troligtvis bara visat en massa blod o vatten i foten...

A-laget har för övrigt just nu väldigt tunn trupp och i reservlaget, som består av ca 15 spelare, duggar skadorna tätt. De som följer aston villas a-lag vet att dom knappt har några backar och i dagens match ska Martin Laursen inte lira. Som otur är så är alla 4 mittbackar som lirade i reservlaget förra säsongen skadade för tillfället... Ska bli roligt o se hur de löser det! (lite roligt är de för övrigt att alla de fyra mittbackarna är vänsterfotade...)

Igår fick jag en trevlig överraskning när jag kom hem. Min matmamma här i england sa att hon hade packat upp min väska för att jag skulle få mer utrymme i rummet. Jag har alltså haft min resväska liggandes mitt i rummet med alla kläder i sen jag kom hit förra söndagen. Mamma, jag hoppas du läser detta och tar åt dej!

torsdag, juli 10, 2008

Skadad.

Det som inte fick hända hände ändå. Tre hela dagar hann jag vara med på försäsongsträningen. Idag på den fjärde dagen sträckte jag mej efter bollen och satte ner foten fel. Jag hörde nånting knaka och jag hoppas innerligt det var konan som låg bredvid mej jag snuddade och inte min ankel som lät. När jag låg där på marken kände jag hur foten blev öm, även om de inte gjorde särskilt ont. Jag vågade inte röra mej ifall de nu var nåt som hade brutits. När jag kollade ner på foten så såg jag att den redan hade svullnat upp.

Tränaren ropade på sjukgymnasten som kom med nåt som liknar en golfbil och körde mej in till "sjukrummet". Väl där inne kollade klubbdoktorn på min fot och konstaterade att min fot var för svullen för att känna på benen och se om de var brutna. Jag isade ner foten i 15 min och sedan skickade dom iväg mej till sjukhuset för att röntga foten. Resten av laget tränade fortfarande när jag åkte förbi i bilen på väg till sjukhuset. Jag har i skrivandes stund inte fått reda på hur det såg ut på röntgenbilderna, men en uppskattning är att jag kommer vara borta ca 2 månader. Kan just nu inte belasta foten alls och går därför på kryckor.

Förhoppningsvis kan jag släppa kryckorna ganska så snart. För otur i oturen är att jag igår köpte en lagkompis bil, som han idag skulle ge till mej. Nu lär jag ju inte kunna köra bilen på åtminstone en vecka...

tisdag, juli 08, 2008

Tillbaks i england!

I söndags flög jag då ifrån Sverige, som för det mesta har bjudit på mkt bra väder under mina hemmavistelse. Har varit mkt skönt att få ladda batterierna hemma i några veckor. Vi vann förövrigt den där turneringen i hong kong igen. Jag spelade dock nästan ingenting alls utan de var mest en tidig semester för mej..

Jag kom "hem" till min engelska familj runt 7 tiden på kvällen och möttes där av fyra andra killar i laget som också precis kommit. Nytt för i år är att vi nu bara är 2 st fotbollskillar som bor med familjen. (första året var vi 4 st, andra o tredje var vi 3 st) Jag har även fått byta rum så nu bor jag på första våningen längst bort mot trädgården. Fortfarande egen toalett så jag är nöjd =)

en liten notis här som jag nyss kom på. Lite småkonstigt tycker jag att de är att jag alltid har fått rummet längst ifrån alla andra.. *undrar om de finns en anledning*

De är för övrigt många som undrat om jag ska åka med a-laget på deras träningsläger i Schweiz. Vad ni än hör så ska jag inte det =) De blir stenhård träning i England istället!