måndag, september 22, 2008

Borta i 3 veckor.

Scanresultatet visade på en lätt sträckning och jag kommer vara borta minst 3 veckor. Nu har det dock redan gått 1 vecka sen jag skada mig så förhoppningsvis kan jag börja träna lite lätt med laget om ca 2 veckor. "Tyvärr" visade scanningen inget fel på min hälsena...

Jag har fortsatt och kommer väl fortsätta med samma behandling varje dag nu denna vecka. Olika elektriska behandlingar som tillsammans med isningen tar ca 1 timme. Det gör jag två ggr per dag. Däremellen brukar jag cykla lite och simma en del. Lite styrkeövningar hinner jag också med att göra. Men mest slappar jag =)

Gurkan var för övrigt också på sjukhuset och scanna sitt lår. Han har också en lätt sträckning och han gjorde det bara 2 dagar efter mig så nu har jag någon i samma situation att träna med. Jag har ju varit skadad från och till sedan februari. Men Gurkan har haft det värre, han har varit skadad från och till under kanske 1,5 år nu... (knäskada, benhinneinflammation och sträckningar m.m.)

lördag, september 20, 2008

2 in1

I torsdags var jag då och scannade min ljumske. Eftersom jag nu är stamkund fick jag välja en extra kroppsdel att scanna för priset av en. Valet blev Hälen.

Precis så kanske det itne var, men mitt 5e besök på sjukhuset sedan februari bestod faktiskt av två olika scanningar. Anledningen var att dagen efter jag skadade ljumsken berättade jag för klubbdoktorn att jag fortfarande är öm i området runt hälsenan efter min ankelskada. Han tyckte de var lika bra att scanna den också när jag ändå skulle till sjukhuset. Så i torsdags fick jag ligga inuti ett sånt där stort rör i 2 ggr 30-40 min. (vet inte riktigt tiden eftersom jag somnade under båda)

tyvärr har jag ännu inte fått resultatet och eftersom det nu är helg får jag vänta till måndag. Det enda positiva med det är att jag har fått väldigt lätta träningsdagar, de vill inte att jag ska göra något ansträngande innan de vet hur svår skadad är. Idag fick jag till exempel elektrisk behandling och sedan cyklade jag på lättaste nivån i 15 min. Stretchade i 5 min sen fick jag massage. Jag avslutade träningsdagen med att isa ner ljumsken.

ljumskskadan känns faktiskt inte så allvarlig, så hoppas inte scannen ska visa något dåligt. Däremot hoppas jag nästan att den ska visa nåt på hälsenan. Vill gärna veta vad det är som gör att jag har ont. Känner mig nästan som en hypokondriker nu när jag får så många skador. Skulle vart väldigt tungt om ingen av scanresultatet visar någon skada - även om de är bra nyheter...

tisdag, september 16, 2008

Skadad återigen.

Vi tränade relativt hårt i fredags och på lördagen körde vi också hårdare än vanligt och det var väl då inte helt onaturligt att man kände sig ganska sliten i kroppen under helgen. Helt ledig söndag iaf och man hade hoppats att man skulle komma tillbaks på måndagen fit for fight. Jag klarade mig igenom styrketränignen på morgonen och de första matcherna under fotbollstränignen. Idag fick vi faktiskt ihop två lag med 6 spelare i varje, och det var bara reservlagsspelare. Förra året var det ju rena julafton om vi fick ihop 4 i varje lag...

Iaf så spelade vi kanske 8 st matcher på en fullstor plan. tror dock de är en fullstor 7manna plan, kääven om den känns lite större än så. träningen flöt på bra tills de sista matcherna kom. Under nån av matcherna böörjade jag känna av ljumsken efter att jag skjutit ett "hårt skott", som för övrigt gick ganska fint upp mot krysstrakten fast stuart taylor styrde snyggt över. Jag fortsatte att spela även om jag haltade lite. När vi då hade spelat 8 matcher skulel vi avsluta träningen med lite avslut för målvakternas skull. Jag var osäker om jag skulle säga till o dra mej ur eller försöka vara med, eller till och med bara skjuta med "fel fot". Jag valde iaf att försöka vara med. Helt fel beslut. Ett skott och sen var det adjöss. Isade ner ljumsken direkt och fick sedan behandling efter lunch. Har isat ner den någon mer gång idag.

Imorrn ska sjukgymnasten kolla på skadan mer och ta ett beslut om jag behöver gå och scanna. Jag måste för övrigt vara en av deras bästa kunder där på scanavdelningen på sjukhuset. Tror det blir mitt 5e besök på 7 månader och jag har varit där nån gång under mina första säsonger också har jag för mej.

Det mest troliga är att jag råkat uut för en lätt sträckning, sjukgymnasten ville inte säga nån tidsperiod. Jag har aldrig haft problem med ljumsken tidigare så jag vet inte hur allvarlig skadan är, men jag skulle chansa på att de blir ytterligare nån vecka med rehabträning...

onsdag, september 10, 2008

Vinst med 1-0.

Och jag fick lira sista 20 min! Finns inte så mkt att skriva om matchen; vi gjorde målet på en hörna i första halvlek som var hyfsat jämn. I andra tryckte tottenham på för en kvittering men matchen slutade utan fler mål. Det var roligt att vara tillbaka och lira inför lite publik, men matchformen var långtifrån där.

Dagen efter var jag tvungen att vara med på en internmatch (2 x 25min) med u18laget på konstgräset utomhus. Regnade som tusan både före och efter matchen, men när vi lirade så var det faktiskt uppehåll. Regnade så mkt att strömmen försvann på hela träningsanläggningen vilket ledde till att allt vatten(dushar, kranar m.m.) försvann. Tyvärr stod jag i duschen när detta hände, men jag kunde lyckligtvis tvätta av mej schampoot med de sista dropparna i duscharna. Fanns andra mer olyckliga...

Onsdag, idag, har vi fått helt ledigt. Min första lediga veckodag sedan februari! Om man räknar bort sommarlovet på 5 veckor har jag varit inne o tränat 6 dar i veckan (alla dagar utom söndag) sedan februari då min jobbiga skadetid började.

måndag, september 08, 2008

Med i truppen igen.

Äntligen har jag tagit ut mina villa kläder(träningsoverallen och tshirten) ur plasten. Ska sitta på bänken i dagens match mot Tottenham. Jag hoppas få hoppa in några minuter i slutet, men jag är långt ifrån övertygad om att jag kommer få det.

Om jag hoppar in så är det endast tredje inhoppet för reserverna sen Januari. Hoppade in 15 min i slutet av en match i april innan jag sträckte låret. Och så fick jag ca 30 min häromveckan i träningsmatchen mot Hereford.

imorse var vi inne på träningsanläggningen och tränade. Först(kl 9.15) körde vi kvadraten inne på plastgräset bara reserver. Sedan(10:30) gick vi tillsammans med a-lagsspelarna som är med ikväll ut på de vanliga gräset, tyvärr var alagsträningsplanen för blöt så vi fick gå en bra bit till gamla juniorlagsplanen istället. Väl där hade vi en lång uppvärmning och lite kvadrat innan vi körde lite "hålla-bollen-inom-laget spel". 7 mot 7 och tror vi lirade kanske 3 gånger 10 min. Första matchen var det 2 touch som gällde, nästa 3 och sista 4. Vi avbytare fick efter träningen skjuta lite på målvakterna också.

Lunch(12:00) och sedan bar det iväg hemmåt mot sängen. har nu sovit 2 timmar och har precis käkat två toast o lite yoghurt. Ska snart dra iväg till Villa Park.

onsdag, september 03, 2008

Vinst i premiären

Som väntat fick jag inte vara med på matchen. Inte tillräckligt tränad enligt tränaren. Dessutom var det grymt många alagsspelare med så antar att det skulle bli svårt att tagit en plats ändå...

Istället fick jag komma in kl 10 idag och träna med några andra som inte heller skulle vara med på matchen. Vi körde matcher på ett mål inom ett område som var lite större än straffområdet. Först var det 3 vs 3 där båda lagen försökte göra mål. Sen körde vi 4 vs 2 där de 4 spelarna skulle göra så många mål som möjligt på 20 chanser. Alla fick vara försvarare en gång och paret som släppte in mest mål var tvungna att göra nåt straff. Om jag får säga de själv så var det ruskigt helt otroligt jobbigt att vara försvarare när de andra är två spelare fler. Kan bekräfta att jag ännu inte ångrat mitt positionsval (som anfallare) inom fotbollen.

Efter träningen fick jag hjälp av våran fystränare med ytterligare några övningar för mina baksida lår. Han har kommit fram till att jag är mest stel över hela kroppen och att de mesta hänger ihop. Jag har därför fått lite övningar att göra för att stärka muskler o sån skit som ska vara bra för en...

jag har ju gjort en massa stretchövningar för låren den senaste månaden och det har faktiskt gett resultat. Kände mej (lite tragiskt) ganska stolt över att nästan nå ner till tårna med raka ben när jag testade idag...

måndag, september 01, 2008

Snart Seriepremiär för reserverna

Men tveksamt om man får spela eller ens får vara inblandad i truppen. Jag har ju varit borta mestadels av försäsongen och i träningarna i förra veckan kände jag att jag har mkt sämre kondition än alla andra.

På måndag är det alltså seriepremiär borta mot Stoke. Så här i förhand skulle jag tippa på att vi vinner ganska lätt oberoende vilket lag vi ställer ut (Det har ryktats om att sidwell och cuellar ska spela). Men Stoke har ju ett rykte att ha stora starka killar o bara köra långbollar, så skulle la inte vara helt otroligt om de krigade till sig 3 poäng på hemmaplan...

Idag, måndag, gymmade vi på morgonen innan träningen. Bara överkroppen eftersom vi har en match på Onsdag och vi inte ska vara tunga i benen till dess. Blir mest armhävningar, push-ups och dips med viktvästar.

Fotbollsträningen började med att vi tävlade två lag mot varann i korta löpningar runt några koner och stolpar. Förlorarna fick göra armhävningar. Sen vart det spel på halvplan. 7 vs 7 i 2 st 4minutersmatcher där vi bara skulle hålla bollen inom laget. Oftast får vi någon restriktion på antalet tillslag vi får använda, brukar ligga runt 3 tillslag. Därefter tog vi fram målen och körde på helplan utan målvakter. 4 tillslag och för att göra mål var hela laget tvungen att vara över halvan och spelaren som skjuter måste göra det på sitt första tillslag samtidigt som han också är innanför straffområdet. 2 st 4 minutersmatcher där också.

Vi avlsutade tränignen med att flytta in målen så vi spelade på halvplan igen och nu äntligen kom målvakter med i spelet. 3 st 4 minutersmatcher. 3 tillslag och "one-touch-finish".

Lunch och jag bad om att få springa lite på löparbandet på eftermiddagen eftersom jag behöver få tillbaka lite av min forna kondition. SÅ jag sprang 4 st 4 minutare på löparbandet medan de andra var inne i på konstgräset och körde kvadraten.