torsdag, november 27, 2008

1-1 borta mot fulham

Och jag gjorde min första match från start för villas reserver sedan början av januari, då jag tror vi mötte West ham på bescot stadium och jag gjorde 1 mål när vi vann med 2-1.

Tyvärr blev det inga mål för mej i denna match, men det kändes ändå som att laget gjorde en bra match och vi borde nog ha vunnit ganska klart. Speciellt i första halvlek hade vi bra tryck med många lägen och många hörnor. Tyvärr kunde vi inte sätta dit bollen denna dag och det brukar straffa sig.

På tal om straff så var det just en sådan som vi behövde för att göra mål. Våran högermitt sprang in från kanten och blev fälld lite klumpigt av deras försvarare precis vid straffområdslinjen. Om jag ska va ärlig tycker jag att tacklingen var utanför, men han hade så hög fart så han landa typ 5-6 m innanför linjen och därför dömde domarn straff. 1-0 till oss med ca en halvtimme kvar tror jag. Spelet jämnar ut sig i andra, men tycker ändå vi är laget som har de mesta. Mot slutet börjar jag bli trött och då kände av låret lite, så jag valde att säga till fystränaren som tyckte jag skulle byta. 86 min klarade jag av vilket jag tycker e bra, för jag sprang ändå ganska mkt. Vi får även vår högerback skadad (en mkt lätt vrickning) och iochmed det har vi satt in två juniorer på högerkanten. På övertid kommer så ett inlägg från just den sidan och efter lite tilltrassel gör fulham mål. Mkt surt.

Men men, sådan är fotbollen och förhoppningsvis har vi turen på vår sida i nästa match! för övrigt blev våran tränare uppvisad på läktaren i början av andra halvlek efter att ha tjötat föör mkt med linjedomaren och fjärdedomaren.

Idag, dagen efter, fick vi ledigt. men jag behövde åka in till träningsanläggningen på morgonen för att kolla låret ändå. Och imorn är det träning igen. Ingen vila här inte! Kan ju alltid hoppas på att få lör-sön ledigt för första gången sen jag vet inte när!

onsdag, november 19, 2008

0-0 i en träningsmatch

Igår mötte vi ett league 2 lag på våran träningsanläggning. Vi ställde upp med en del a-lagsspelare. Harewood, routledge, osbourne, knight och taylor i mål tror jag det var. Resten var reservspelare.

Finns inte så mkt o säga om matchen eftersom den slutade 0-0. Jag gjorde inget större väsen av mej, men fick iaf spela lite över en timma. Och med tanke på att jag inte blev skadad under den tiden så är jag nöjd..

Idag onsdag har vi fått ledigt, men sedan träning igen på torsdag. A-lagsspelarna fick två dagar ledigt...

Förrgår var för övrigt min födelsedag! Den spenderades med att bilen gick sönder och behövde bogseras till verkstad. Räkningen slutade på 627 pund.

onsdag, november 12, 2008

Vinst med 2-1 mot wba.

Jag fick vara med och sitta på bänken i måndags, trots min känning i baksida låret under helgen. Fick dock ingen speltid under matchen, men en liten vinstbonus för sveda och värk får jag ändå... Matchen var väl ingen höjdare, vi låg under med 1-0 i paus efter att före-detta villajunioren Luke Moore gjort West broms ledningsnmål. Två snygga skott av den lille skotten gjorde dock att vi tog vår 5 seger på 6 matcher i reservserien.

Dagen efter fick vi som satt på bänken träna med de a-lagsspelare som inte lirade från start senast. Som vanligt när vi tränar med a-lagare blev det bara matcher med mål och målvakter. 4 st matcher på vardera 8 min. Begränsningarna var typ 2 eller 3 touch i varje match. Eftermiddagen tog jag mig tid för att stretcha lite, känns som att jag behöver det med alla muskelskador jag drar på mig...

Onsdagen fick vi helt ledig.

söndag, november 09, 2008

Ny känning i låret

I fredags tränade vi med de a-lagsspelare som inte lirade i uefacupmatchen i tjeckien. Blev den vanliga tränignen när vi tränar med dom. Spel med målvakter och 3 matcher på vardera va 10 min. Vi hade en match innan målvakterna kom där det gällde att hålla bollen inom laget.

generellt sätt skulle jag vilja påstå att de är lägre tempo, men bättre kvalitet när vi tränar med a-laget. När vi tränar enbart med reserver så är reservlagstränaren på oss mkt mer och får oss att kämpa hårt, annars får vi göra extra arbete.

Iaf, kände jag av baksidan låret igen efter tränignen. Jag tränade dock hela träningen och det kändes inte allt för farligt. Men jag beslutade ändå att säga till sjukgymnasten, eftersom jag inte vill träna och möjligtvis dra upp en värre skada.

Jag fick således stanna inne på fredagseftermiddagen för lite behandling medan de andra fick ledigt. På lördagen tränade jag med sjukgymnasten istället för laget. Sprang 5 st 4 minutare på löparbandet och sedan simmade 60 längder i poolen. Och givetvis lite mer elektrisk behandling.

Ledigt söndag, och jag antar att jag inte kommer vara involverad i matchen imorn måndag borta mot west brom. Har dock ändå ett pyttelitet hopp om att få sitta på bänken.. Men men, bara o kämpa på och hoppas de här skadorna nån gång tar slut!

tisdag, november 04, 2008

Förlust med 2-1

Jag fick spela hela matchen och det kändes relativt bra. Tyvärr blev det inget mål denna gång för mej, även om jag hade några chanser. Doncaster kom till spel med stora delar av sin a-trupp, vilket betydde att de skulle vara mkt bättre än jag trodde innan.

Dock var det vi som tog tag i taktpinnen första 20 min, 1-0 målet tror jag kom redan efter 5 min. Efter 20 min mattades vi lite, och spelet jämnades ut. Var en hyfsat rolig match där båda lagen försökte spela runt bollen inom laget. De fanns chanser åt båda håll, den bästa hade vi nog med bara sekundrar kvar av första halvlek då en av våra spelare blev frispelad inuti straffområdet efter fint spel på kanten. Dock räddade målvakten när våran spelare försökte ta bollen runt honom.

Andra halvlek ändrade de taktik från 4-3-3 till 4-4-2 och började köra mer långbollar på deras starka anfallare. Vi hade flera bra anfall där vi hade chans att utöka vår ledning, men istället kvitterar dom på en frispark med ca 20 min kvar (tror jag). Vi fortsätter spela bra och jag tycker vi är närmast att göra mål. Istället är de dom som avgör med 5 min kvar, återigen på en frispark. De var väldigt lika också; från vänsterläge petade en kille bollen mot mitten och så drämde en annan till bollen på första tillslaget. Första målet gick in vid första stolpen, andra reflekterades på en back och ställde målvakten totalt.

Förlust med 2-1 men ändock en bra insats, speciellt då vi inte hade en enda a-lagsspelare med idag. Imorn e jag ledig och de känns som jag behöver det. De där var min första 90 minutare på en väldigt lång tid!

måndag, november 03, 2008

Fortsatt träning utan värre skador.

Imorn tisdag är det träningsmatch mot Doncaster rovers, tror de ligger i botten av the championship. vet dock inte hur många a-lagsspelare de kommer ha med, de är väl mer troligt att de kommer med många reservspelare. Förhoppningsvis får jag spela från start, vilket jag inte har gjort i någon match sedan jag var på lån i port vale i februari.(bortsett från när jag spela första halvlek i en u18 match i april då jag sträckte baksidan låret)

Annars i lördags spelade vi, reserver, en intern träningsmatch med de vanliga a-lagspelarna; knight, osbourne, salifou, routledge, gardner och harewood. Och som vanligt prioriteras anfall (av spelarna iaf, vet inte om tränarna tycker likadant) när flera spelare inte jobbar hem särskilt mycket. Blir ganska många mål då, jämfört med en vanlig match. Tror matchen slutade 5-3 efter 2 ggr 30 min.