lördag, januari 24, 2009

Håller alla dörrar öppna

Nu har beskedet om att jag ska lämna klubben sjunkit in lite och man börjar bli van vid tanken. De första dagarna nu har jag tagit de hyfsat lugnt och försökt höra mig för efter olika kontakter som skulle kunna hjälpa mig.

Aston Villa har lagt upp mig på nån slags utlåningslista som tydligen ska cirkulera runt hos klubbar som skulle kunna vara intresserade av mig i England. I Sverige har jag börjat prata med Carl Fhager som ska hjälpa mig med klubbar hemma i Sverige.

Vad jag har förstått så stänger det engelska transferfönstret första feb, medan det svenska är öppet hela februari ut. Vi får se om det händer något innan dessa fönster stänger, annars tror jag man får hålla dörren öppen för en utlåning fram till sommaren då mitt kontrakt går ut.

För tillfället vill jag inte säga att det lutar åt något håll, men privat skulle det vara ganska skönt att få flytta hem till sverige och umgås med syrran och brorsan igen(hoppas ni är nöjda nu :)) efter att ha bott 3,5 år här i England. Och isf är det väl göteborgsområdet som lockar mest eftersom min familj bor i södra Bohuslän på bästkusten. Men med det utesluter jag dock inte andra alternativ i sverige...

onsdag, januari 21, 2009

Inget nytt kontrakt!

Det har inte blivit särskilt mycket fotboll för min del sedan jag skadade mig i februari och nu i dagarna fick jag reda på att Villa inte tänker förlänga mitt kontrakt som går ut denna sommar.

Jag är därför nu fri att gå till vilken klubb jag vill gratis.

För tillfället är jag kvar i klubben och tränar och förhoppningsvis kan få chansen att hoppa in i vissa matcher, men jag har fått tillåtelse att gå på provspel och ut på lån om jag så vill.

------------------------------------------------------------------
Seriematchen mot Chelseas reserver i måndags blev inställd. istället spelade vi en tränignsmatch idag mot en mix av ett ungerskt lag och 5 engelska spelare som försöker få ett kontrakt med den klubben. Vi vann med 3-2, jag spelade sista 15 min som anfallare.

söndag, januari 18, 2009

Reservmatch på teve?

Både fredag och lördag spenderades med smålagsspel med målvakter. Riktigt skönt med tanke på att vi aldrig brukar få träna med målvakterna. Jag tror detta kan bero på att stuart taylor har hamnat lite utanför a-laget och behöver träning och matchning för att hålla sig i form. Vi var lite underbemannade eftersom vissa spelare var med juniorlaget som hade match på lördagen. Istället var den nye holländska backen med oss o träna. Tror hans papper inte gått igenom ännu och han därför inte var med o lira på juniormatchen. Han är stor och ser väldigt spännande ut med en bra speluppfattning.

På lördagsträningen fick vi förstärkning av de båda a-lagsspelarna Bouma och Carew. Båda på väg tillbaks från skada. Carew var lika slö och stark som vanligt, och bouma sprang på med sin energi. Bouma såg väl inte helt 100 ut ännu, så bör ta nån vecka innan han tar en plats i a-laget.

Imorn är det så Match igen. Hemma mot Chelsea. Eller ja, tar typ 1 timme och åka till den arenan och taylor klagade förra matchen på att han kommer hem senare från hemmamatcher än vissa bortamatcher. Så känns typ som en bortamatch. Iaf har jag hört att matchen ska visas genom chelsea tv på viasat fotboll. Vet inte om det stämmer men kan alltid hoppas. Om de nu är så att matchen tvsänds så hoppas jag att jag får spela, men vi har inte fått reda på laget...

onsdag, januari 14, 2009

0-0 mot West Ham.

Då var min andra reservlagsmatch från start på 10 månader gjord. Även om jag för tillfället är frisk så känns det på kroppen att jag varit skadad en längre tid och bör vara försiktig så jag inte drar på mig nån skada igen. ca 80 min blev det denna gång, och hela tiden spenderades som vänstermittfältare. Gick hyfsat bra med tanke på omständigheterna, både för mig och för laget. Tyvärr skulle vi ju ha gjort mål och vunnit matchen, men deras målvakt hade oturligt nog en strålande dag med flera bra räddningar.

Vi spelade med etväldigt ungt lag där jag var näst äldsta utespelare. (stuart taylor i mål drog upp vår medelålder en del) West ham däremot ställde upp med en del a-lagsspelare, däribland diego tristan som jag tror lirade i dep la coruna på den gamla goda tiden då man lirade Championship Manager varenda dag.

West Ham började väl bäst den första kvarten, fast sedan tog vi över och hade en del bra chanser att göra mål. Jag fick själv en chans efter att bollen låg fri precis utanför straffområdet. Målvakten gjorde dock en snygg räddning på mitt skott(som enligt mig själv var på väg mot krysset) och returen som slogs in i mål blev avblåst för offside. Andra halvlek är det vi som styr matchen tycker jag och vi får flera chanser. Den bästa var nog när vår högermitt gick in i plan och skjöt ett skott som ändrade riktning på en back och lobbades över målvakten. Mål trodde de flesta, men målvakten får mkt häpnadsväckande fingrarna på bollen så det blir hörna istället.

Vi fick också relativt många hörnor som vi borde förvaltat. Vi var också nära, men det var helt enkelt en sån dag förr oss. Jag blir utbytt med tio min kvar men 0-0 står sig och med det tror jag vi fortf leder serien.

Dagen efter fick vi ledigt.

torsdag, januari 08, 2009

Kallt väder

Jag har börjat träna igen efter förkylningen, men har kvar den rinnande näsan och hostan fortfarande. Det kalla vädret och de begränsande antal klädesplagg vi är tillåtna att bära på träningarna kan vara en orsak.

Första träningen tillbaka efter "jullovet" och förkylningen slutade inte på ett bra sätt. Hade inte tränat på två veckor och vi tränade med de a-lagsspelare som inte brukar lira matcher. Gick helt okej iofs, men som otur var kom a-lagstränaren ut och då blir det allt som oftast lite löpning efteråt. Något som inte min kropp gillade. Först var det 4 löpningar "runt de där målet och runt den där konan och kom tillbaka inom 37 sek". Sen var de sprinter som gällde. De ställde upp 4 stolpar på rad, kanske 10 meter emellan. Man skulle springa fram och tillbaka genom alla stolpar o avsluta där man börja. tror vi gjorde 3-4 av dem. Mina ben kändes som gelé efter första. Min mage och hals började göra uppror efter andra. Efter sista var jag tvungen att gå åt sidan och spy upp gårdagskvällens mat.

De flesta andra dagar har mestadels bara varit spelade matcher, ca 7 vs 7. Vår seriematch i måndags blev uppskjuten p.g.a. vädret och ska förhoppningsvis spelas nästa vecka. Igår lirade vi en tränignsmatch mot crewe(tror jag). jag lirade bara 30 min, första 20 som vänstermitt. 3-3 slutade matchen men vi borde väl ha vunnit tycker jag.

Idag fick jag träna med juniorerna eftersom jag bara spelade 30 min. Inomhus på plastgräset och de blev först 4 st matcher 3 v 3 sen 4 st 7 v 7. De la även till lite sprinter emellan matcherna. Först hörde jag att de skulle vara 3 set av 10 stycken sprinter. (fram och tillbaka mellan konerna inom 15 sek). Slutade med att vi gjorde det bara en gång, troligtvis för standarden var dålig, själv kom man in på 16-17 sek hela tiden.. (skyller på att jag har varit sjuk och mina ben var fyllda med mjölksyra)

torsdag, januari 01, 2009

Ett nytt år - äntligen!

I måndags var de tänkt att jag skulle börja träna igen efter ett kort jullov i sverige. Men så blev det inte eftersom jag drog på mej en förkylning i sverige och hade feber måndag och tisdag! Känns som att missa träningar är något som utmärker 2008 för min del. Nu känner jag mig iaf bättre och jag hoppas få kunna vara med på nästa träning som då "inviger" fotbollåret 2009.(om man bortser från att jag lirade PES alldeles nyss)

om jag lite snabbt ska summera mitt fotbollsår 2008 så började de med en reservlagsvinst 2-1 och jag gör vinnarmålet på övertid. Strax därefter går jag ut på lån till Port Vale där jag hinner spela 6 matcher, 5 från start. I min sjätte match börjar då skadeh*lv*t*t. Jag sliter av det yttre ligamentet i ena foten efter att ha blivit glidtacklad, jag spela dock vidare i över en halvtimma. Borta 6-8 veckor. När jag kommer tillbaks hinner jag träna i drygt en vecka och hoppa in i en reservlagsmatch och juniormatch, innan jag sträcker mig i baksidan låret på juniormatchen. borta 6 veckor igen. Jag e inte fullt frisk men åker ändå med till tyskland och hong kong där jag totalt fick spela en halvlek i båda turneringarna.

Det blev 6 veckors sommarsemester hemma i sverige, och låret kändes hyfsad när jag kom tillbaka. 3 dagar in i försäsongsträningen sliter jag sönder en del av det yttersta ligamentet i andra foten. blir borta ca 6 veckor. kommer tillbaks i nån vecka och hinner hoppa in i en reservlagsmatch innan jag sträcker andra baksidan låret! ytterligare 6-8 veckors vila. När jag börjar bli frisk pushar sjukgymnasterna mig för tidigt in i träningen och jag slår upp skadan igen och blir borta ytterligare ca 3 veckor. Nästa gång jag börja träna hann jag träna i ca 2 veckor innan jag sträckte ljumsken på en skjutövning. Borta ytterligare en månad.

När jag väl kom tillbaka i träning efter ljumskskadan har jag hållit mig "skadefri" i drygt 2 månader nu tror jag. Har hunnit lira 1 match med reservlaget. Men har ändå blivit några dagars ledigt från tränande p.g.a. mina lår som inte får överbelastas. Fystränaren är ju nu medveten om hur mina lår är och tar därför hänsyn o hjälper mig så jag inte ska sträcka mig igen.

Summa summarum: 10 ligamatcher varav 3 som avbytare. 1 Mål.