fredag, februari 20, 2009

0-0 igen

Arsenal ställde upp med ett väldigt ungt lag då deras a-lag spelade i cupen samma dag och de flesta av deras reserver var med där. Jag fick sitta på bänken men fick inte komma in. Antar att de kommer bli väldigt begränsat med speltid i framtiden också eftersom det kändes som att det inte går att få ett bättre tillfälle att låta mig få komma in. Eller iofs, om vi leder med 3-4 bollar o nån måste vilas. Aja, tror jag får bonus för det oavgjorda resultatet iaf. 10 pund att göra vad jag vill med....

Dagen efter matchen fick jag istället träna med juniorlaget. Blev spel 6 v 6 på en sjumanna plan. Första två matcher var bara att hålla bollen inom laget. De två sista fick vi målvakter att göra mål på. Jag skulle sprungit extra på eftermiddagen men valde att göra det på onsdagen då gurkan som jag skulle springa med kände sig lite seg i benen.

Onsdag hade reservlaget ledigt. Fast nästan alla kom in då några var med i alagstruppen och andra hade vissa småskavanker som de behövde visa för sjukgymnasten. Jag trodde att jag bara skulle göra löpning med fystränaren, men det slutade med att jag fick agera hjälpspelare på juniorlagets försvarsträning. Var ute i 2 timmar och frös medan de tränade positionsspel och press/understöd. Jag gjorde en löpning typ var 5e minut, oftast utan att få nudda bollen. Skulle gärna sluppit den träningen...

Jag hade räknat med att vara klar och på väg hem vid 11. Istället kom jag tillbaks till omklädningsrummet halv 1. Och då hade jag ännu inte sprungit något! Så bestämde mig för att springa själv på löparbandet för att dagen inte skulle kännas helt onödig..

Torsdagen tränade vi med en del a-lagsspelare. Bland dessa utmärks väl Sidwell, Heskey, Barry och Friedel. Som vanligt spel med målvakter, tror det blev 3 st 10 minutersmatcher. Fast vi började med två 5 minuters "hålla bollen inom laget"-matcher.

Fredagen speladvi i reservlaget 4 v 4 med målvakter. Blev 8 matcher på ca 5 minuter tror jag. Eftermiddagen ledig.

Imorgon är vi nog ca 3-4 spelare + 2 målvakter så ska bli intressant o se vad vi ska göra...

söndag, februari 15, 2009

Kör på med träning.

Tors, fredag och lördag var alla ganska lika varandra. Fotbollsträningen bestod av matcher med målvakter på liten plan. Tror vi var runt 7 man i bägge lagen varje dag. Torsdagen fick vi besök av Harewood på fotbollsträningen och på lördagen var det Boumas tur att vara med och träna. Bouma kommer med stor sannolikhet spela i reservmatchen imorn.

Morgnarna består alltid av att man ska vara på spinningcyklarna i gymmet innan klockan slår 09:01. 5 pund böter om man kommer så lite som 10 sek sent. Efter det är det styrketräning som gäller, oftast skiftar de varannan dag mellan överkroppen och ben/sprintövningar.

Jag försöker efter varje träning göra någon sorts av extra löpning för att få tillbaka/förbättra min kondition och styrka. Ibland blir det sprinter fram och tillbaka i straffområdet och ibland blir det löpning på löparbandet i gymmet.

Imorn är det reservmatch mot arsenal. Det är träning på morgonen som gäller. Sen vet jag inte om jag kommer vara involverad i matchen eller inte. Förhoppningsvis kanske man får en 10-15 min i slutet av matchen...

onsdag, februari 11, 2009

tillbaks i träning

I måndags tränade jag igen. Gym som vanligt på morgonen och sedan träning utomhus med några alagspelare o några juniorer. Bland alagarna var väl Bouma den mest namnkunniga och man undrar när han komemr börja lira med a-laget igen! Han har ju tränat några veckor med reservlaget nu och även spelat några träningsmatcher så han bör ju få chansen att ta tillbaka sin vänsterbacksplats snart.

Trots att de har snöat så tränade vi alltså utomhus, detta tack vare att man lagt ut skynke över en av planerna. Vi spelade 3 st 15 min matcher 7 v 7 eftersom det var träningsmatch dagen efter. Jag gjorde lite extra löpningar efteråt med mcgurk. Eftermiddagen ledig.

tränignsmatch på tisdagen mot coventrys reservlag. Jag lirade sista 20 min. Tror vi vann med 3-1. Gjorde lite extra löpningar igen med mcgurk eftersom vi båda spelade så lite.

Onsdagen tränade jag och gurkan med juniorlaget. 6 st matcher på ca 5 min. Med mål men utan målvakter.

fredag, februari 06, 2009

Inget spel i Sverige tills vidare..

Provspelet i Häcken resulterade inte i något kontrakt, inte nu iaf. Det sa bland annat att jag är alldeles för otränad för att riktigt slåss för en startplats varje vecka. Därför har jag även bestämt mig för att troligtvis ta det lugnt med provspelningar för ett tag och istället fokusera på att träna upp mig till sommaren. Får se om det i framtiden kanske blir en utlåning till en lägre klubb här för att få matchträning.

Jag tränade tors, fre, mån och tisdag med Häcken. Trots inget kontrakt var det en rolig erfarenhet och jag fick även en helg hemma i Stora Höga.

Flög hem på onsdag och har varit på träningsanläggningen tors, fredag och lördag. Men har bara varit på träningscykeln och i poolen då knät fortfarande känns lite när jag springer. Ska dock inte vara något farligt och i bästa fall kan jag nog träna igen på måndag.

söndag, februari 01, 2009

På provspelning hos Häcken

Sedan i onsdags har jag varit hemma i Sverige för att provspela hos BK Häcken. Jag har tränat torsdag och fredag och sedan fått helgen ledig då jag åkt hem till familjen i Stenungsund. Nästa vecka är det tänkt att jag tränar Mån och Tis sen är flygbiljetten tillbaks till england bokad för onsdag.

Torsdagen började med gymträning kl 10 och sedan fotbollsträning kl 2. På fredagen käkade vi gemensam frukost och sedan hade vi gemensam fotbollsträning kl 10.

Under helgen har jag bott hemma hos föräldrarna, men annars är det ett hotellrum på hotell 11 som gäller. Ett fint hotell 5-10 min från träningen.