fredag, november 24, 2006

torsdag o fredag

Torsdag: Morgonen började med det nya vanliga programmet på lite mer än en timma. Tyvärr hann man inte med dom sista övningarna eftersom jag behövde gå ut och fixa a-lagets utrustning inför deras träning. Även att dom andra fuskar lite med sina program gör ju att man inte hinner med allt..

Fast nu när erik är hemma i sverige så har jag hittat en lite mer seriös* gympartner i en av tvillingarna från schweiz. fråga mej inte varför han e hemma, men hans glädje var obeskrivlig att få slippa den grymt goda maten här för ett litet tag.

Vi fick bara några minuters paus efter gymmet innan vi stack ut o hade fotbollsträning. (reservlagstränaren e lite hårdare än våran juniortränare som nu har semester) Det började med spel 8 vs 8 utan målvakter. För att göra mål skulle man ha kontroll över bollen inom ett område som låg där ett mål kunde ha stått. planen var ganska liten för så mkt folk. Sen övergick vi till riktiga mål o spel på större plan.

Lunch o sen på eftermiddagen tränade vi på konstgräset. Vi började med kvadraten och sen övergick vi till nåt man kan likna med fotbolltennis. Två lag mot varandra i varsin kvadrat. kvadraten kanske är 5 ggr 10 m stor och det är kanske 30 m mellan kvadraterna. ena laget skjuter över bollen oso ska alla i det andra laget nudda bollen innan den når marken. Därefter skjuter man tillbaka bollen. Förlorarna fick ställa sig mot stängslet medan vinnarna fick skjuta en boll var från ca 10 m på dom.

Fredagen blev nästan likadan som torsdagen. Morgonen började med småövningarna för ankeln, vristen. Sen gick vi ut o tränade på gräset. Först var det små teknikövningar; springa runt koner o pinnar m.m.. en ny grej var att vi tog på oss en "skyddväst" som vägde ganska mkt när vi gjorde en övning. Sen gick vi över till spel 10 mot 10.

Lunch o eftermiddagen här spenderades också på konstrgräset med kvadraten o tävlingen. Men mellan dom hade vi även lite passningsövningar idag.