fredag, november 03, 2006

torsdag o fredag

torsdagsmorgonen ägnades åt att gymma, vilket har blivit mycket jobbigare dom senaste veckorna. Men det ger även resultat, så man ska inte klaga. Efter en o halv timme i gymmet blir vi äntligen klara o vi får la ca 20 min innan vi ska vara ute på gräset. Vädret är hyfsat nu, verkligen iskallt på morgonen men allteftersom dagen flyter på kommer solen fram och gör det väldigt behagligt.

Träningen börjar med dom vanliga teknikövningarna runt koner o pinnar..
Träningen är inriktad på försvarspel. 4 backar o en innermitt ska försöka pressa bollinnehavaren så snabbt det går. Alltså vi är ca 8 anfallare som bara passar runt bollen mellan oss och så ska backarna försvara så gott det går utan att egentligen behöva tackla. I slutet av träningen får vi anfallare även försöka göra mål... ( som vanligt när vi tränar försvarsspel så gör vi mål, medan vi oftast inte gör mål när vi tränar anfallspel... måste vara jobbigt för tränaren...)

På eftermiddagen gjorde vi nåt liknande.. alltså försvarspel...


Fredagen blev som vanligt väldigt lätt. Lite ankelövningar i gymmet på morgonen o sen den vanliga uppvärmningen ute på konstgräset. Sen lite sprinttävling där man ska springa vänster eller högeri 5 m beroende på ifall tränarn säger ett lag i högsta divisionen eller andradivisonen... Jag förlora 3 av 4 race och som "pris" fick jag sjunga en sång inför hela laget. Brist på fantasi gjorde att det blev den svenska nationalsången. (tack till erik som fyllde i där jag missade)

Efter det fick vi lite tid själva med bollen. Fast vi anfallare o yttrar fick dock träna lite på uppspel o inlägg, lite kombinationer som vi ska kunna använda på match..