fredag, september 22, 2006

Torsdag och Fredag

Torsdagen började med att vi gymmade. Det går mkt fortare nu än förra säsongen att bli klar med programmet. tror det har nåt med att jag nu arbeter med erik. (och då e det inte för att han e snabb....)

Sen gick vi ut på gräset och hade en hålla-bollen-inom-laget-träning. Fast först var det lite teknik och smidighet med bollen när vi skulle göra dom vanliga övningarna runt pinnar o koner...

Vi körde på halva planen och det fanns 5 mål utspridda och för att få poäng skulle man passa till en kompis igenom dom. Efter ett tag så behövde man även få passning tillbaka för att de skulle bli poäng. Träningen avslutades med lite spel med riktiga mål och målvakter.

Lunch o sen lite vila innan det blev inläggsövningar. 2årsjuniorerna fick träna med reservlaget eftersom dom bara är 4-5 spelare i sin träningsgrupp för tillfället.

Övningen började med att en back slog en långboll till det anfallande paret, som tog emot bollen och slog ut den till yttrarna. Dom var 2st mot en back och backen var aktiv så han fick ta bollen om han kunde. Dom två som skjöt ut bollen fick då springa in i boxen för att göra mål på crossen som förhoppningsvis kom... sen blev de lite kortare inlägg där en ytter var nere vid kortlinjen och crossa bollen snett bakåt.

Träningen slutade med direktskott där den som förlora skulle få nåt sorts straff... det verka dock inte som det blev nåt... alla hade varsin boll, passade till tränaren som la upp bollen så fick man dra till direkt... Nej, jag kom inte sist... en bredsida fixade det i första, tror även erik klarade det direkt. dom fick avbryta när de var 3 st kvar eftersom dom säker hade fått 10 chanser var...

Fredag fick jag träna med reserverna eftersom min tränare inte ens ville ta med mej i truppen till bortamatchen imorrn :-/ så istället för att spela match ska jag träna med reserverna imorrn och förhoppnigsvis gå på a-lagets match.

Idag blev det då först en liten tävling där man ska göra mål utanför straffområdet på flera olika platser. Man börjar på kortlinjen(bollen ska alltid ligga på straffområdslinjen) och sätter man där går man vidare till ena hörnet"krysset". Därifrån skall man sätta nätet vid bortre stolpen. Gör man det går man till det andra hörnet och gör samma sak. Det hela slutar med att man ska stå vid mitthalvan och dra ett skott direkt i nätet..

Sen var det kvadrat som gällde innan vi gick på spel. 4 vs 4 på en liten plan men med 11manna mål. Jobbigt iochmed att man hela tiden måste springa. alla måste ju hålla sin gubbe i försvaret. Enda regeln var väl att man skulle avsluta med ett tillslag. vi körde 3 ggr 15 min och efter varje liten match så var det några snabba starter som gällde.

Sen lunch o sen hem.. hann även med o bada lite nu på kvällen.