måndag, maj 15, 2006

Sista måndagen!

Nu har man då avklarat sista träningen innan hemresan!

Helt ledig lördag o söndag...

Idag skippa vi college o hade träning på morgonen istället. Vi fick träna på plastgräset eftersom dom redan börjat "rehabträningen" för gräsplanerna. En lätt uppvärmning o lite kvadraten innan det var spel. åtta mot åtta eller nåt sånt. spelade 3 ggr 15 min. Sen var det över. Säsongen är slut!

Nu är man ledig ända tills försäsongsträningen börjar igen i juli, tror det var den tionde.

Så nu blir det nog inte så mkt uppdaterat här på nån måndag....

Ha En Bra Sommar!

lördag, maj 13, 2006

Ligafinal

Tyvärr blev de förlust med 3 - 2 mot ett bra spelande Southampton.

Dagen började med uppstigning kl 7. Bussen till Southampton avgick kvart i nio från träningsanläggningen. ca 3 timmars resa till ett hotell i utkanten av stan.

Väl framme på hotellet tog vi en 10 min promenad innan vi käkade lunch. Sen var de upp på rummen och förbereda sig för matchen. Vi hade 3-4 timmar på rummen innan de var dags för "prematch meal". Man kan välja mellan flingor, toast, äggröra, vita bönor och fruktsallad...

sen var de upp på rummen i 30 min innan avresa till arenan. Som vanligt går vi ut o känner på planen innan vi byter om. Det var ett tag sen, men man kommer ihåg arenan där vi åkte ut ur FA-cupen... tyvärr blev de ju ännu en förlust där...

Jag fick sitta på bänken och kom in sista kvarten, när de stod 3 -1.

Dom var det klart bättre laget i första halvlek och 1- 0 till dom var i underkant. T.ex. hade dom två skott i insidan av stolpen. iochförsig tycker jag vi borde haft en straff i slutet av halvleken...

Andra halvlek börjar vi bättre och zoltan har två fina inlägg till gurkan. Första missade han olyckligt, men den andra nicka han i mål. Då kändes de som att vi hade fördelen. Vi hade nog det mesta av trycket efter målet också.. men tyvärr var de southampton som gjorde nästa mål. En ren tavla från våran målvakt. Långskott från långt håll rakt på han iochförsig studsade bollen precis framför han men den tar han 10 av 10 ggr ii vanliga fall. olyckligt... Bara nån minut senare gör dom mål igen efter att deras tremålsskytt lobbat bollen över våran målvakt... >Ruskigt tungt för 5 tidigare trodde man att vi var på väg att vända matchen.

Jag får då komma in sista 15 och vi kör nåt som liknar 4 -3-3.. jag lirar typ högermitt... vi gör 3 -2 med lite mindre än 10 min var o spela och det blir faktiskt lite spännande. hade två bra frisparkslägen oso hade jag en chans också. crossboll som jag tar ner framför backen men bollen rinner ifrå mig och jag kommer nån hundradel efter målvakten till bollen... (han slänger sig med dobbarna före) skulle jag slängt mej också så kanske kanske...

men nu blev det 3 -2.. och en andraplats.. Nu väntar två lediga dagar innan vi får reda på när vi får åka hem....

fredag, maj 12, 2006

Torsdag

I onsdags var de ingen träning... bara college som vanligt...

Idag var vi inne vanlig tid. träningen började kvart i tio med lite småövningar inne i gymmet. Sen hade vi en kvarts paus innan vi gick ut o gjorde den vanliga "dagen innan match uppvärmningen". Efter det fick vi ca 15 min på egen hand med bollen.

Sen var de in o käka oso hem så snabbt som möjligt. Imorrn bär de av tidigt. Kvart i nío går bussen från träningsanläggningen. Väl i southampton kommer vi checka in på ett hotell o vila på egna rum innan matchen.

För övrigt har de varit bra väder här de senaste (dock inte lika bra som i sverige) och idag tog jag mej en liten tid till att sitta ute o sola! (kanske inte så bra uppladdning inför match men de var ju så bra väder..)

tisdag, maj 09, 2006

Tisdag

Igår var de college o sen en 30 min base run på träningsanläggningen. Vi hann även med att göra gymövningarna för första gången på en månad. ... de kändes.. har träningsvärk nu...

Idag kom vi in vanlig tid (kl 9) till träningsanläggningen. En kortare tid med småövningar (såsom armhävningar o sit ups) blev det innan vi gick ut o hade en ca timmes fotbollsträning.

Tränarn delade upp oss i england mot världen.. några småtävlingar emellan lagen... det blev oavgjort..

lunch o sen ett litet möte innan vi var klara för dagen. Det är väldigt lite träningar nu i slutet av säsongen eftersom det vart mkt matcher.. Tror jag bara kommer ha en riktig träning till innan jag kommer hem!

Finalen spelas mot Southampton på fredagkväll

fredag, maj 05, 2006

Semifinalvinst!

Om man ser på resultatet så var de utklassning. 5 - 0 blev slutresultatet men Derby var inte värda att förlora med så mkt..

Dagen började med att vi åkte till träningsanläggningen vanlig tid (ombytt o klar kl 9). Där hade vi en "dagen innan träning" (samma som vi hade igår) fast de var samma dag... iaf.. en lättare träning o sen käka direkt. Vi kom iväg från anläggningen runt 12 - 1 nånstans.

Avspark var kl 7 och jag började på bänken. Första halvleken var jämn(tycker jag) men vi leder med 2 - 0 i halvlek. Nästan så att dom hade fler lägen, men vi gjorde två individuella mål. Ena var långskott i öppet mål efter att målvakten vunnit ett motlägg fast den kom till en av våra spelare. Det andra var ett ruskigt snygg mål av McGurk. en långboll från våra backar blir rensad av deras backlinje. gurkan slår till bollen på volley i midje/bröst höjd från ca 25 meter över målvakten i bortre hörnet. Ruskigt bra träff!

i andra måste ju Derby lyfta upp laget för att få till en kvittering, vet inte ifall de e därför vi kan göra fler mål. Alla 3 målen i andra var iaf från mkt bra spelsekvenser. Jag fick hoppa in sista 20 minutrarna och jag fick även äran att slå in slutresultatet 5 - 0 i tredje tilläggstiden. Kanske skulle ha gjort mål på ett inlägg 5 min tidigare, men jag e nöjd att få göra mål iaf.. :-)

Nu väntar antingen Southampton eller Blackburn på fredag eller torsdag... Sen e det slutspelat!

torsdag, maj 04, 2006

Torsdag

Igår hade vi som vanligt ledigt från fotbollen.. College var de som gällde..

Idag var det grymt bra väder och det kändes gött att kunna lämna jackan hemma utan att ångra sig efter 20 m.

Vi började med att ha lite core övningar i ca 20 min. Sen gick vi ut och hade en "dagen innan match träning". Vi började med den vanliga uppvärmningen. svårt o beskriva den... Sen körde vi en lite lättare passövning oso avslutade vi med 10 min med bollen på egen hand.

Första träningen i år som jag tränade utan övertröjan. Kändes helt okej.

Det var 4 st reservlagsspelare med på träningen varav 2 är anfallare så mina chanser o spela från start känns inte så jättestora... får hoppas man sitter på bänken iaf :-/

tisdag, maj 02, 2006

tisdag

Idag hade vi for forsta gangen pa lange ett core-pass innan fotbollstraningen. det tar la 20-30 min. Sen hade vi en lattare fotbollstraning dar huvudovningen var inlagg o avslut. Nagra fran u16 var med o trana idag igen.

Lunch o sen bar de ivag hemat! Mycket vila nu i slutet av sasongen eftersom det har varit tufft och manga matcher (iochforsig har ju jag sjalv inte lirat sarskilt manga, men jag far vila anda :-))

Nu e de aven klart att vi lirar Semifinal mot Derby United pa fredag pa villa park!

måndag, maj 01, 2006

Måndag

Eftersom de är en helgdag idag så hade jag inget college men vi hade ändå träning. Fick iaf sovmorgon..

Dom som startade i lördags körde en base run(jogga i 30 min) och gymma. Vi som satt på bänken fick istället vara med u-16 laget o träna. En uppvärmning på ca 40 min och därefter spel 8 vs 8 var det enda vi gjorde.