torsdag, februari 28, 2008

Fortsatt skadad...

Inte så mycket mer o berätta om träningen, det flyter på som innan. Likadant varje dag, börjar vid 9 och slutar vid ungefär 4. Idag insåg jag hur länge jag är där och tränar; jag kom till träningsanläggningen precis innan en av säkerhetsvakterna och jag var kvar på anläggningen och väntade på min taxi när hon slutade...

Annars verkar skadan ta lite längre än förväntat. Den är fortfarande öm och lite svullen. Doktorn tyckte att jag skulle vänta med o börja jogga till nästa vecka.. Så troligtvis är det ca 3 veckor kvar innan jag är tillbaka i full träning.

söndag, februari 24, 2008

Rehabträning.

Ursäkta om jag inte uppdaterat på ett tag, men just nu kör jag bara på med "tråkig" rehabträning så är egentligen inte så mycket att skriva. Jag gör så gott som samma sak varje dag.

Jag kommer in till träningsanläggningen samma tid som jag brukar, lite innan 9. Byter om till träningskläder och sen ibland går jag upp till matsalen o tar lite frukt innan jag går till physio rummet. Väl där får jag vänta på att alla "friska" spelare ska få sina fötter tejpade inför träningen. däribland Erik som måste vara en av de spelare som kostat klubben mest pengar med all tejp o bandage som han använder...

När de har lämnat så får jag o alla andra skadade "treatment". Jag använder två olika slags maskiner, ena ger elektriska stötar. Den andra kallas shortwave o känns inte alls. Har funderat på hur lätt de skulle kunna vara att bluffa med en sån maskin.. men men dom säger att den ska vara bra så...

20 min med båda sakerna och sen får jag isa ner foten i 20 min också. Därefter går jag till gymmet där jag får göra lite ankel oh vristövningar.(vilket jag innan hatat o göra, men nu e jag så illa tvungen o göra de hela tiden). Efter de måste jag alltid göra nån liten grej så jag får upp pulsen. Kanske 30 min på en träningscykel, eller kanske gå i 30 min. Jag har ännu inte börjat jogga efter skadan, så jag kan inte göra den vanliga 4st 4 minutare på löparbandet. Däremot kan jag göra såna fyror på cykeln eller på roddmaskinen.

Lunch brukar jag käka vid 12 ungefär. Det är meningen att jag ska gymma varje dag, överkoppen varannan dag o benen varann. Oftast hinner jag inte göra det innan 12 o därför gör jag det på eftermiddagen istället, vilket gör att jag är kvar sist på träningsanläggningen varje dag. Innan jag gymmar på eftermiddagen så är vi skadade i poolen. 4 st 4 minutare simning eller typ 50 längder brukar vi köra där. gym sedan då. Dagen avslutas på samma sätt som den började. Alltså med de elektriska apparaterna och isen. Jag brukar bli klar med allt runt 4 snåret.

Skadan är förövrigt bättre. Den e fortfarande lite svullen men de är nästan borta. Jag tror att jag kommer börja jogga lätt i nästa vecka. förhoppningsvis e jag tillbaks i träning om ca 2 veckor..

lördag, februari 16, 2008

Skadad

i nästsista matchen på de månadslånga lånet så skadade jag mig. 10 min in i matchen kommer en glidtackling på mitt ben och samtidgt som jag trampar snett vrider sig foten ännu mer tack vare den andra spelaren. jag gick av i ca 20 sek, men de va inte farligare än att jag försökte spela vidare... 45 min, två assist och 0-2 till oss senare så var ankeln svullen. Jag tog is på den och försökte spela andra halvlek också. 10 min in i halvlek så sa jag till tränaren att jag inte kunde spela för fullt. 5 min får vi en utvisning på en av våra mittbackar o bara minuten senare blir jag också utbytt.

Matchen förlora vi med 3-2 och jag är troligtvis borta från spel i 3 veckor. Från att ha kännt sig väldigt glad i halvlek så avslutades mitt lån ganska abrupt, men de e sånt som händer i fotboll.

Idag har jag äntligen slängt ifrån mej kryckorna o kan gå igen. Tog även röntgen idag för o se så inget ben bröts, för foten var väldigt svullen de 2 första dagarna...

onsdag, februari 13, 2008

Port Vale - Carlisle

I denna match var anfallskollegan skadad(baksidan lår) och istället fick jag lira på topp med en kille som kom från ett "non-league"-lag till Port Vale nu under januari. Skillnad är ganska stor på dessa två spelare; dels deras spelstil, dels deras storlek. Den förre anfallaren jag lira med är typ 170 och den jag lira med nu är 190cm lång.

I och med att jag lira med en större forward nu så tog han över de mesta av ansvaret i luftspelet, vilket visade sig var bra. Både för laget och mig. Tyvärr kunde vi inte förvalta våra chanser och istället gör de 0-1 i andra halvlek. Vi kvitterar dock på straff med ca 5 min kvar och vi hade sen något läge att avgöra. Men vi har inte riktigt marginalerna på våran sida.En poäng är trots allt en poäng och Carlisle e faktiskt ett topplag så de får väl ändå ses som ett godkänt resultat.

söndag, februari 03, 2008

Bristol Rovers - Port Vale 3-2


Ännu en förlust. 4 matcher och 1 poäng har det hittills blivit i min Port Vale karriär. Känns dock som vi har varit värda mer än en poäng under dessa matcher, men som ett lag i botten så har man väl inte marginalerna på sin sida.

Förra matchen var vi klart bättre, men lyckades inte få in segermålet trots bra chanser. Denna match var tvärtom. iofs började vi bra första 15 min´och fick utdelning i form av en straff som våran lagkapten satte. tyvärr kvittera bristol påen hörna minuten efter och det tog hårt på vårat lag. resten av halvleken dominerar hemmalaget och vi ska va glada att det står 1-1 i halvlek.

I andra ändrar managern taktik och vi går ner på en 5backslinje! 5-3-2 spelade vi, eller 5-1-2-2 skulle man kunna säga... Givetvis blir det väldigt tunnt med spelare i våra anfall och de är mest långbollar vi kör med. Fast de blir ju även ytor på deras planhalva eftersom vi backar hem o de "luras" att flytta upp laget.

På en hörna tar vi sen ledningen ca 20 min in i andra halvlek. Lite orättvis kanske, men efter de så känns de att vi har läget under kontroll. De flyttar upp ännu mer och vi får mer ytor och borde kanske ha förvaltat det. Sista kvarten börjar de dock bli lite mer oroande, de bytte in 3 nya fräscha gubbar i anfallet. Mycket turligt får de också en kvittering med 9 min kvar. Inkast som förlängs av våran back(vissa påstår att han blir knuffad o vi borde haft frispark) och som dimper ner hos en bristol spelare som får till ett löst skott som reflekteras av en back och studsar retligt långsamt stolpe in.

med 5 min kvar byts jag ut. minuten senare får bristol straff efter ett inkast och domarn anser att bollen tog på vår lagkaptens hand(vilket vår lagkapten inte höll med om). Fanns tyvärr inget att göra åt det och bristol satte dit slutresultatet 3-2 med en bra lagd straff. de nästan 8000 bristol fansen på läktaren var i himmelriket lät de som....