onsdag, november 28, 2007

första förlusten

Första förlusten i reservlagserien kom borta mot Arsenal. Tyvärr var det en match vi borde ha vunnit, men om man inte sätter sina chanser(speciellt jag) så vinner man inte. Sen att Arsenal gör mål på ett av sina få skott under matchen var väldigt surt också.

Vi dominerade första halvlek totalt, förutom under en 5 min period då arsenal faktiskt hade ett skott i ribban. Jag hade flera bra chanser. Ett friläge som målvakten räddade, en boll i mål fast de var offside. Det värsta var nog ändå stolpträffen jag hade. Jag pressade målvakten efter ett tillbakaspel och han skjöt på mitt ben. Boller studsar mot mål, jag springer efter den. Jag är säker på o göra mål, men istället studsar bollen i stolpen och jag missbedömer bollbanan o springer in i mål medans målvakten hånfullt tar bollen.

0-0 i halvlek. Vi var mkt frustrerade över att ha skapat så bra målchanser utan att få ett mål. Och tyvärr så blev de precis som man trodde, matchen vände... Men andra halvlek började ändå hyfsat och när Arsenal fick en man utvisad(!) 5-10 min in i halvlek så trodde la de flesta att nu ska vi nog kunna göra mål. Istället är de Arsenal som gör mål och trots att de är 10 man så får jag nog erkänna att de va minst lika bra som oss i andra... Men med våran första halvlek, som troligtvis kan ha varit vår bästa halvlek denna säsongen, känns det ändå som en orättvis förlust.

lördag, november 24, 2007

Lugnt veckoslut!

I onsdags, dagen efter matchen mot Wolves, var jag med sjukgymnasten. Jag hade ju fått en känning i framsidan låret, men de var inget allvarlig. Morgonen spenderades med lite massage(fyfan) cykling och lite styrketräning för överkroppen. De andra som spelade matchen gjorde också något liknande. Skillnaden var att jag fick vara inne på eftermiddagen och simma i poolen, medan de andra fick ledigt. 50 längder på den 25 m långa bassängen skulle avklaras.

Som tur var behövde jag dock inte vara inne på torsdagen. Alla spelare fick ledigt denna dag, men oftast brukar de som är skadade ändå träna.

På fredagen var vi smått oroliga för hur hård träningen skulle vara eftersom vi fick ledigt torsdag. Kändes som att det kunde bli en heldag också.. Dagen började med lite småövningar för ankeln/vristen i inomhushallen. Nu vill jag inte nämna några namn, men den andre svensken är inte så bra på dessa övningar och denna gång hade de videofilmat oss när vi gjorde övningarna och sedan visat de för några andra spelare... Hoppas bara inte vår tränare såg de!

Efter detta gick vi ut i de kalla vädret. Förväntan låg på 4 vs 4 matcher och en allmän hård träning. Istället kör vi kvadraten och sen inlägg och avslut. Iofs avslutar vi träningen med några korta sprinter och lite armhävningar, men de va inget jämfört med vad vi brukar göra..

Den stora skrällen kom dock efter träningen när tränaren sa att vi va lediga. O inte bara för dagen, utan för hela helgen! Hjärnan kunde nästan inte ta in informationen och några av spelarna kunde inte smälta det förrän vi var i omklädningsrummet. De blev till o käka o sticka innan han hann ändra sig.

En jättelugn vecka och den andra lediga helgen i rad. Nåt är fel? det är för övrigt de enda två lediga helger vi har haft på hela säsongen!(okej, vi hade en ledig helg för nån månad sen, men då var jag skadad o var tvungen o träna)

På måndag väntar bortamatch mot Arsenal. Då får vi se ifall denna vila gett oss extra kraft eller bara gjort oss slöa...

tisdag, november 20, 2007

Vinst med 3-2 mot Wolves

Måndagen började med styrketräningen i gymmet. Fotbollsträningen gjorde vi med a-laget. Iofs fick vi gå ut ca 2 min innan dem och köra en längre uppvärmning. När sedan a-laget kom ut körde vi reservlagsspelare kvadraten tills de var tillräckligt uppvärmda för att börja spela. Blev de vanliga matchscenariot med två lag och restriktioner på tillslagen.

Dock kom MON ut efter ett tag och ändrade på träningen. Istället började vi spela en miniturnering med 3 lag. 4 min matcher med väldigt högt tempo. Förlorande laget fick springa en viss sträcka under en viss tid.

Eftermiddagen ledig eftersom vi hade match dagen efter.

Avspark var kl 11 men vi var tvungna o komma in vid vanlig tid, kl9 ändå. I väntan på att få reda på laget hann vi käka frukost på träningsanläggnignen. 7 st a-lagsspelare startade. t.ex. bestod mittfältet av maloney, osbourne, salifou och berger. Men wolves ställde upp med ett hyfsat lag de också! Och det var även dom som öppnade matchen väldigt starkt och med ett högt tempo. 1-0 kom redan efter 2 min..

Vi spelade dock upp oss efterhand och jag fick äran att kvittera efter att Berger spelat snett inåt bakåt från sin vänsterkant. Tyvärr tar dock Wolves ledningen igen innan halvlek. 1-2 i halvlek. Andra halvlek tycker jag vi börjar spela bättre och bättre och en kvittering kom också. Efter en hörna som går mot bortre stolpen så nickar jag tillbaka bollen in mot målet. bollen var påväg in men en lagkamrat kom o tryckte in den... tyvärr..

Ca 10 min senare ger Harewood oss ledningen, vilket även blev slutresultatet 3-2. Osbourne gjorde ett väldigt bra jobb fram till målet. Jag gick ut strax därefter med en liten känning i framsidan låret. Såg inte sista 20 min, men verkade inte ha hänt något speciellt...

Efter matchen fick jag isa ner mina lår och sen duscha o käka. Tisdagar har vi college så ja o erik fick stanna kvar på träningsanläggningen. Hann även med o isa ner låren en gång till.

fredag, november 16, 2007

Ledig helg!

Reservlagstränaren höll sitt ord om o hitta ett annat sätt för att få upp våran puls. Ingen fotbollträning alls denna fredag. Först gymmade vi, överkroppen enbart. efter det en halvtimmes paus innan löpningen. Vi hoppades att vi skulle vara inne i inomhushallen för det är kallt och frostigt ute för tillfälllet.

Lite överraskad blev man när han sa att vi skulle va i gymmet. Men ganska snart insåg jag att detta var det självklart bästa sättet för honom att få upp våran puls. Löpning på löpbanden! Där kunde han se till så att alla höll en hög fart, i vanliga löpningar kan man ju vila då o då... normalt brukar vi ligga på 16-18 (km/h?) när vi kör löpning med sjukgymnasten. Våran tränare sa att vi skulle köra på 20.

Jag klarade hela första 4 min. Kan lugnt säga att denna gång kom jag över 90% av min maxpuls. Faktum är att enligt löpbandet så var min puls 192 (den tog upp signaler från pulsmätaren jag hade på mig) vilket är lite roligt eftersom min maxpuls ska vara 190...

Jobbigt var det iaf, och jag orka inte mer än 2 min på 20 sen gick jag ner lite. De sista löpningarna gick vi ner ytterligare. Tyvärr kanske vi gick ner lite väl långt, men jag våga inte stanna kvar och se vad jag hade för puls...

Nu har vi resten av helgen ledig! Känns väldigt skönt att äntligen få en hel helg ledig, och väldigt roligt att den kom just när min födelsedag är! (19 år den 17 Nov) Jag höll på att impulsflyga hem över helgen när jag fick reda på att vi är lediga. Men biljettpriset på smått otroliga 8000 kr tur och retur avskräckte mig ganska rejält!

Tränaren sa att vi har en träningsmatch inplanerad på tisdag.

torsdag, november 15, 2007

Mån - tors

Ännu en vecka utan match. Faktum är att vi bara har 2 matcher till innan juluppehållet. Vilket man för övrigt längtar till! Har inte vart hemma på sveriges framsida på 5 månader..

Måndag morgon tränade vi med de a-lagsspelare som inte är på landslagsuppdrag. Spelare såsom Berger, Reo-Coker, Harewood, Davies, Salifou, Knight.. Som vanligt blev det då matcher, 4 gånger 10 min. Vi reservlagsspelare brukar gå ut lite innan alagarna och köra en "riktig" uppvärmning med vår fitnesstränare. När alagarna väl kommer ut brukar vi köra lite kvadraten innan vi går på spelet.

Eftermiddagen spenderades i inomhushallen(som har konstgräs) och där spelade 4 mot 4. Som mål hade båda lagen 3 stora koner uppsatta längs med kortlinjen. Planen var ungefär lika stor som en 7mannaplan.


Tisdagsmorgonen spenderades först i gymmet sen gick vi återigen ut med alagarna. Matcher nu också. Varje match får vi nya restriktioner på tillslag. Oftast brukar de vara 2 eller 3 touch inom ett område och "all-in" på resten.

Jag och erik hade college på eftermiddagen, medan de andra spelade fotbollstennis i inomhushallen.

Onsdagen gick snabbt. Direkt ut på gräset där vi spelade 8 matcher 4 mot 4. 4 min varje match. Inga mål nu, utan de gällde bara att hålla bollen inom laget. Väldigt jobbigt om jag får säga de själv, speciellt att jaga bollen. Jag "råka" tunnla en av de fulare killarna i laget 2 gånger, vilket jag vid tillfället var väldigt glad/stolt/upphetsad över. Jag ångrade mig dock lite senare; resten av träningen försökte han sparka ner mej så fort jag fick bollen. Eftermiddagen ledig.

Torsdagen gick faktiskt ännu snabbare. Kom in kl 9. Träningen började halv 10. Tränaren hade lagt upp 8 st småbanor, en åt varje kille. 8 st 4 minuterslöpningar var det alltså. 3 min vila emellan varje. 4 st "viktvästar" var utplacerade också, så varannan löpning sprang man med extra vikt. En fotboll ingick i varje löpning...

Som alltid hade vi på oss våra pulsmätare, och direkt efter träningen gick tränaren in o kollade på våra pulser. Vi ska ligga mellan 90 och 95 % av våran maxpuls säger tränarna. Bellon tvillingarna hade typ 25 min på den nivån. Resterande spelare kom inte upp i lika hög puls så länge o därför var tränaren inte glad och sa att han får hitta på nåt annat sätt att få upp våran puls. Själv hade jag inte en enda minut över 90% i puls...

Vi var klara innan maten var, så de blev bara beans on toast o sen tillbaks i sängen innan kl 12!

söndag, november 11, 2007

Lördag o söndag

Jag hade fortfarande ont i vaden på fredagsmorgonen och jag sa till sjukgymnasten att jag kunde träna, om än med lite smärta. När tränaren sedan fick höra det så sa han att det var lika bra att ta de lugnt om jag inte var 100 % frisk. "men se till att han kommer in imorgon istället".

Kommentaren var hyfsat väntad, men ändock väldigt deprimerande. Skulle jag missa veckans enda riktiga sovmorgon(söndag)?

Först simmade jag 50 längder i våran 25 m långa vattenbassäng
och sen skulle jag gå in i gymmet och cykla i 20 min. Glädjen var stor när sjukgymnasten kom in och sade att vi alla kunde ta hela söndag ledig. I glädjeyran tog jag beslutet att återse massörerna. Såhär i efterhand undrar jag hur dum jag kan va. Man borde ju lära sig efter första misstaget..

Det kan ju inte betyda nåt bra att massören säger till den andra massören; "det finns en chans att detta är den stelaste rygg jag sett."

Käk o sen var jag ledig resten av helgen! Tyvärr har ju a-lagets fitnesscoach börjat bli väldigt jobbig med en massa regler. Nu får vi reservlagsspelare inte ens komma in i matsalen förräns a-laget har ätit klar. Detta trots att matsalen rymmer alla ledare och spelare för a-laget, reservlaget och u18 tillsammans. Resultatet blev att jag fick vänta en halvtimme innan jag kunde gå in o käka. Mycket störande när de inte ens var 20 pers i en matsal som tar typ 80 pers och jag var ensam som ville komma in o käka...

Erik lirade i denna stund match med u18. Förlust blev det, men enligt Erik själv så gjorde han en bra match.

Söndagen var vi alltså helt lediga. Skulle sett derbyt på den lokala puben vi alltid går till, men jag blev inte insläppt för det var fullt. Så istället gick jag runt lite på stan i nån timma medans a-laget kunde fixa 3 sköna poäng..

fredag, november 09, 2007

"konditionstest"

Torsdagmorgon. Vi reserver som lirade i tisdags var tvungna att komma in en halvtimme tidigare på morgonen för att göra ett konditionstest innan vi tränade.

Testet var lite konstigt. En och en fick vi springa på ett löpband med en syrgasmask på oss. Själva testet tog ca 8-9 min och skulle vara väldigt precist sa dom. Vad jag uppfattade(som säkerligen är fel) så visade testet på hur mkt syre man tar upp per kg kroppsenhet, eller nåt sånt. Detta ledde givetvis till att en vid namn Erik uppgav fel vikt och således fick bättre resultat....

Enligt sjukgymnasten är över 65 ett bra resultat. snittet i juniorlaget låg typ på 63-64 tror jag. Jag fick till en helt okej 66a på mitt test. Jag var inte sämst i laget men Zoltan och Yago hade tydligen fått 72 eller nåt på sitt.. Lund fick smått otroliga 70, vilket vem som helst som känner erik förstår är fel... :)

Trots att jag bara fick 66 på testet så mådde jag riktigt illa efter de. Kändes som att jag skulle spy om vi hade en tuff träning. Som tur var tränade vi med a-laget och då blir det bara 10 minutersmatcher. 4 st denna dag. Vi skulle även ha gymmat direkt efter testet, men i och med mitt illamående så tog jag de mest lugnt.

Eftermiddagen fick vi ledigt.

Fredagsmorgonen spenderades först med att göra lite ankel/vrist övningar. Sen gick vi ut med juniorlaget och körde kvadraten i typ 20-30 min. Några reservspelare ska va med på juniormatchen imorn, däribland erik. Vi andra fick efter kvadraten gåå in på den nya inomhushallen och köra extra träning. I hallen är det plastgräs som gäller, ett väldigt långt sådant så har hört rykten om att de ska klippa de kortare. Hoppas jag iaf...

Vi lirade 2 mot 2. 6 matcher på 4 min vardera. Som mål fanns de koner i varje hörn, två för de ena laget och två för de andra. Varannan match var vi tvungna att ha på oss "viktvästar". Väldigt, väldigt jobbig övning om jag får säga de själv. Eftermiddagen fick vi ledig, men tre av oss fyra som tränade fick småsmällar så vi fick stanna kvar och se sjukgymnasten efter lunch. Jag fick en spark på vaden, så haltar runt lite när jag går nu. Men de va inget allvarligt o sjukgymnasten hoppades på att jag kan träna imorn...

EDIT: efter krav av upprorda personer som laser denna blogg, sa maste jag andra det pastaende att erik skulle ha fejkat sin vikt. Detta var OMOJLIGT eftersom att sjukgymnasten sj vagde erik innan lopningen!!!!! (anonym kalla)

onsdag, november 07, 2007

Dagen efter, massageplågan...

Dagen efter är vi på träningsanläggningen kl 9 och går in i den kalla jacuzzin. 3 ggr 5 min i den och däremellen kunde man hoppa in i den varma. Avslutningsvis skulle vi jogga 5 min i poolen och stretcha av. De som ville kunde få massage, jag tog tillfället i akt och gick in i bastun istället.

Men efter jag duschat kom en kille o sa att tränaren undra var jag var, så lite motvilligt bestämde jag mig o gå till massören. Jag var ändå tvungen o stanna på träningsanläggningen till kl 3 pga skolarbete. Kanske är lite avkopplande trots allt tänkte jag. Killen hade sagt att massage på nedre ryggen var det som gick snabbast...

Efter 20 sekunder blev jag påmind varför jag inte går till massörer. Det var rena tortyren. Jag sa ryggen, me efter bara nån minut hade de letat ner sig till höften och upptäckt en väldigt öm punkt. Och detta speciellt gör att jag inte gillar massörer.Han plågar mej med att trycka på den punkten stenhårt i 10 min. Jag ligger där o gör grimaser, den andra massören står bredvid o skrattar åt mej... Efter 15 min trodde jag det var över och lättnaden steg, kanske var det inte så farligt trots allt. Då visade sig givetvis att han måste göra detta även på andra sidan. Efter ännu 15 min av samma tortyr var det äntligen över. Eller ja, nästan iaf. Fick göra lite rörelser och stretcher medans de klämde hårt på vissa "kittliga" ställen. Jag seriöst tror att massörer gillar att plåga oss mindre viga människor.

Till sist tyckte de att jag skulle komma tillbaka på fredag för o se hur kroppen reagera på massagen och kanske få lite mer behandling. Jag är osäker om jag vill gå tillbaka.

Onsdagen fick vi helt ledigt.

tisdag, november 06, 2007

Vinst och 2 mål.

Torsdag och fredag var bland de hårdaste träningsdagar vi gjort, eller iaf mest påfrestande. Mycket löpningar och avslut gjorde att lördagsträningen var en kamp mot kramp. Speciellt baksidan låret var ruskigt tajt och jag är förvånad att jag inte sträckte mig.

Lördagsträningen blev åtminstone halvlugn, då vi återgick till att lira småmatcher med målvakter. 3 v 3 med en extra spelare i anfallande laget. Carew och Salifou joinade oss denna dag.

I måndags var det Match mot Tottenham hemma på Bescot stadium(Vi lirar egentligen på Villa Park men under vintern byter vi arena)

Vi kom in till träningsanläggningen vanlig tid kl 9. Vi spenderade ca 30 min i gymmet där vi cyklade, låg på massage-skumrullar och stretchade. Därefter hade vi lite paus innan vi gick ut med juniorlaget och lirade kvadraten. Vi var nog ute o träna lite mer än en halvtimma, bara med kvadraten. Sen var det in o käka och åka hem o förbereda inför kvällsmatchen.


Själva matchen gick bra resultatmässigt. Vinst med 3-1 mot ett erkänt bra reservlag, spetsat med några halvkända namn såsom Huddlestone. Själv fick man göra 2 mål. Men kvällen var länge oviss.

Första halvlek fick jag lira vänstermitt, vilket inte gick särskilt bra. 0-0 i halvlek och jag byter med delfouneso så jag går upp i anfallet istället. Ett lyckat byte (enligt mig iaf :P) då delfouneso nickade ner bollen till mitt första mål. Men innan dess hade Tottenham tagit ledningen på straff efter en vansinnigt dåligt tajmad tackling av herd. Solklar straff och 0-1.

Men kvitteringen kom relativt snabbt. Sen gör jag även 2-1 efter lite trassel och när de får ett rött kort, efter en ful tackling på salifou som jag tyvärr inte såg, så kändes det som att vi hade matchen. De började klaga väldigt mycket på domaren och mitt i detta får vi en hyfsat billig straff som retade upp dem totalt. Harewood fråga om jag ville ta straffen för mitt hattrick, men jag tacka nej med faktan att jag bara satt 1 av 4 straffar jag lagt i mitt liv, varav den senaste togs för ca 6 år sedan. Han verkade lite förvånad och fråga om jag verkligen var säker. Vilket jag var....

Som tur var gjorde han inga misstag från straffpunkten och 3-1 var ett faktum. Och resten av matchen spelade vi mer eller mindre ut dom och borde la ha gjort något mål.