onsdag, januari 30, 2008

Port Vale - Yeovil 2-2


Då var tredje matchen(den andra från start) avklarad. Fick spela 85 min idag. Har gått stadigt uppåt i speltid; 30 min - 60 min o nu 85 min. Gick även lite bättre i denna match. Känner fortfarande att jag behöver anpassa mej och bli van med hur laget spelar och hur spelet är i denna liga(mkt tjonga o kriga tyvärr). Men även som tränaren sa; laget måste vänja sig hur jag spelar.

Vi spelade iaf bra anfallsfotboll denna match och vi hade det mesta av bollen. Tyvärr kan vi la önska mer från försvaret då vi oftast släpper in hyfsat lätta mål på kontringar. Vi borde ha vunnit mathcen men de va yeovil som ledde med både 0-1 och 1-2.

Värt o nämna är att jag räddade ett skott på mållinjen precis innan jag blev utbytt. Efter en hörna o lite tumult så hann jag inte reagera, den kom på låret och studsa 5 cm utanför stolpen... lite surt eftersom de va vi som skulle gjort mål o vunnit mathcen...

De blev alltså 2-2 mot Zoltans lag. Zoltan för övrigt var inblandad i deras första mål men blev sedan utbytt i 65e. På lördag väntar Bristol Rovers borta, får hoppas jag få förtroende o starta igen!

söndag, januari 27, 2008

mardröm - förlust med 1-3

Port Vale - Bournemouth 1-3(0-2)

Hemmamatch mot de som ligger nästsist(vi ligger sist) är ju upplagt för att kunna slåss om 3 poäng. Så blev det inte även om vi inte var sämre än dom. 2-0 efter första halvlek och det såg jättemörkt ut. Andra kommer vi igång bra och får till ett reduceringsmål efter ett långskott, jag passade fram - en av de få saker jag gjorde rätt under dagen.

Det kändes som att vi va på gång, tyvärr blev jag utbytt strax därefter(halvtimme kvar tror jag de var). Kan inte bli sur att de bytte ut mej såsom jag spelade, men de kändes ändå som att man va liite på uppgång så de va synd att man inte fick spela längre. Pressen fortsatte ett tag och vi fick ett grymt bra läge till kvittering,tyvärr räddades bollen på mållinjen. När vi gick framåt öppnade sig självklart ytor där bak, t.ex. hade de ett friläge (närmaste back var la minst 10 m bort) men där målvakten rädda till hörna. Deras 3-1 mål kom till slut på en frispark efter att de haft en kontring och deras spelare blivit nedsprungen precis utanför straffområdet. grym snygg frispark för övrigt.

Vi förlora alltså med 3-1 på hemmaplan och jag tror vi har typ 6 poäng upp till nästa lag nu... inte bra... Nästa match är på tisdag då vi tar emot Zoltans Yeovil. Får se om man får lira nåt i den matchen, själv hoppas jag åtminstone få en 20 min i slutet

fredag, januari 25, 2008

första träningsveckan med Port Vale

Måndagen slapp jag o chris att åka till Port Vale. Istället åkte vi in till villas träningsanläggningen pch körde styrketräning istället.(gymlokalen e mkt bättre på villa, likaså mat o.... det mesta :P) Jag blev även o löpa 4 st 4 minuterslöpningar på löparbandet av reservlagstränaren eftersom jag bara spelade 30 min på lördagen.

tisdagsmorgonen bestod bara av spel 2 gånger 20 minutersmatcher. sen va träningen över. eftermiddagen spenderades på ett litet fitnesscenter 15 min bort där vi körde spinning med en riktig "tränare" och musik o belysning som blinka i takt med musiken. Första gången jag gått på spinning o de va la hyfsat. inget jag skulle vilja göra på min fritid också, den j*v*ln blir ju störande efter ett tag...

onsdagen fick vi helt ledigt

Torsdagsmorgonen började med att vi lirade fotbollstennis. 4 lag på två planer med riktiga nät! 3st 5 min matcher. matcher (alla mötte alla) Sen va det lite spel som gällde 9 vs 9, 2 st 20 minutare. sen var det även tänkt att vi skulle ha inläggs och avslutsövningar på eftermiddagen men det ställdes in pga för mkt blåst.

Fredagen blev en lång morgonträning. Började med kvadraten, sen blev det spel 2 gånger 15 med det laget som ska starta på matchen imorgon. Sedan var det inlägg o avslutningsövningarna som vi hade missat dagen innan.(blåste dock fortfarande så standarden var inte särskilt hög). till sist gick vi igenom fasta situationerna inför matchen imorrn..

söndag, januari 20, 2008

Debut inför 13 210 pers...

Jag hann alltså att träna med laget en gång på fredagsmorgonen innan jag fick åka med dom på resan till wales för att möta serieledarna på bortaplan. Träningen bestod av en massa matcher på liten yta(resten av träningsplanerna var för dåliga för att träna på)

kl 12 käkade vi mat(för övrigt var man tvungen att betala 1,5 pund för maten) och sedan avgick bussen till Swansea ca kl 13. 3,5 timme tog det dit. Väl där checka vi in på hotell o jag bodde självklart tillsammans med chris. kl 7 var det middag.


Avspark var kl 3, ändock hade vi tid att träna på morgonen innan matchen. Iofs var det bara uppvärmning o genomgång av fasta situationer men jag var ändå förbryllad över att träna så kort tid innan. ´

Vi kom till arenan ca 2 timmar innan avspark. Den såg väldigt snygg ut både utanför och inuti. Och stämningen blev väldigt bra när alla de 13 000 i publiken kom in. Var riktigt roligt att få lira så på en riktigt arena med mycket publik, till och med uppvärmningen blev rolig. Jag började på bänken.

Tyvär syntes det klart och tydligt att det var toppen mot botten som möttes. Klart övertag för Swansea och vi ska va glada att de bara stod 0-1 i halvlek. Jag tyckte mej se att vi kom ut med bättre energi och jag trodde att vi nog kunde kämpa till oss en poäng här. Snopet nog får de andra ett turligt mål 1 minut in i halvleken och matchen dog. jag och en annan ny anfallare kom in 5-10 minuter senare och även om jag tycker vi spelade upp oss lite så var vi aldrig nära att hämta in underläget. Det blev bara några halvchanser för båda lagen och matchen slutade 2-0 till Swansea.

30-35 min fick jag på plan, jag kunde ha gjort en bättre debut, men jag är ändå hyfsat nöjd med att få hoppat in. Mkt roligt att få göra det med en så stor publik. Det kändes ju dock att de hejade på andra laget; varje gång Swansea hade målchans hörde man knappt va man själv tänkte, när vi hade målchans var det knäpptyst inne på arenan...

Nästa match är hemma på lördag, då gäller det att vi vinner! Matchen därefter möter vi zoltan (och hans lag yeovil) hemma.. mkt prestige där!

torsdag, januari 17, 2008

Utlånad till Port Vale!

De kommande 4 veckorna kommer jag vara utlånad till league 1 laget Port Vale. De ligger just nu näst sist i tabellen och sedan tidigare är en av mina kamrater(chris herd) i reservlaget redan där på lån.

Första matchen är på lördag, borta mot serieledarna Swansea och laget ska sova över på hotell fredag - lördag. Jag ska följa med dit, men vet ännu inte om jag spelar eller sitter på bänken..

Jag har ännu inte träffat killarna i laget, men enligt chris ska dom va väldigt vänliga. Tränaren verkade vara sjysst, hyfsat ung och jag tror detta var hans första uppdrag som a-lagstränare. Och alla andra folk på arenan var trevliga. arenan var väldigt fin också, tror den kunde ta in 18 000 (dock kommer de typ bara 5000 på matcherna tror jag)

Allting har gått väldigt snabbt, jag fick reda på att de va intresserade för bara några dagar sedan. Och idag träna jag som vanligt med reservlaget(gymma o 4 mot 4-ousborne o cahill gjorde oss sällskap)innan jag blev upphämtad av en port vale gubbe som körde mej till deras arena där jag idag skrev på papprena.

onsdag, januari 16, 2008

vinst med 4-0

En träningsmatch på våran träningsanläggning mot notts county(fjärdedivisonen) var det veckan började med. Jag skulle anta dom hade sitt a-lag infyllt med några reserver kanske. Matchen var iaf inte särskilt jämn o matchen var typ över efter att Harewood hade gjort två mål första 20-30 min. Han hann till och med att göra ett äkta hattrick om jag inte har fel. i andra var matchen lite avslagen o vi gjorde bara ett mål till genom moore.

iochmed att både moore o harewood lira så fick jag spela högermitt. bägge blev dock utbytta efter en timme så fick gå upp på anfallsplatsen sista delen av matchen iaf.

andra alagsspelare som var med var salifou, maloney cahill, ohalloran o zat knight.

tisdagen trodde man skulle bli lätt med tanke på måndagsmatchen, men de blev dne vanliga träningen; 6 st 4 minutersmatcher. denna gång var vi bara 3 mot 3. de som inte startade matchen fick sedan gå in och springa 4 st fyraminutare på löpbandet inne i gymmmet.

Efter de så styrketränade vi. Ganska hård träning dagen efter en match.... men sen så fick vi hela onsdagen ledig!

söndag, januari 13, 2008

veckan efter vinst

Tisdagen, dagen efter matchen, kom vi in till träningsanläggningen vanlig tid - kl 9(jag o shane tar taxi varje morgon så vi är där runt 8:35 - 8:40) Först hade vi styrketräning, dock bara överkroppen. Sen gick vi i poolen för dels kall o varm proceduren dels för att få en lätt nerjoggning i vattnet för att kroppen skall återhämta sig så bra som möjligt efter matchen. Sen va vi klara för dagen. Onsdagen fick vi helt ledig.

Torsdagen fick vi träna med u18 laget för vi hade inte särskilt många reservlagsspelare som va tillgänglia för träning. Några är skadade, några är utlånade. Vi va bara 4 reservlasspelare som träna plus gurkan som precis kommit tillbaka efter 1 års knäskada.Först gymma o sen va de match på helplan som gällde, tror det blev 9 vs 9 eller 10 vs 10, utan målvakter dock. Bara koner som mål. Hyfsat lätt träning, så det kändes som vi skulle få träna på eftermiddagen. Så blev det inte!

Nä, istället tar vår tränare ut oss reservlagsspelare plus två juniorlagsspelare som inte lirade i helgen för lite mer spel plus en olycklig hjälptränare. 4 mot 4 i 4minutersmatcher. Och ja, vi spelade fyra matcher... Det halvroliga i det här är att vi spelade på exakt samma plan som när hela juniorlaget var med. Alltså helplan! nästan lika stort som en elvamannaplan! man kunde inte annat än skratta lite åt de när han sa det... 4mot4 på en helplan, tror ni det var jobbigt eller?

Eftermiddagen fick vi ledigt iaf.

Fredag började med lite ankel/vristövningar och sen körde vi 3 mot 3, bara reservlagsspelare med hjälptränaren och u16tränaren som tog varannan match var. Gordon "sid" Cowans heter han för övrigt om ni vet vem de är; mina föräldrar kallar honom snednäsan. 4 minutersmatcher som vanligt, fast 6 stycken denna gång. Det var allt för dagen faktiskt.

Lördagen började med spel 4 mot 4, med målvakter för en gångs skull! Detta tack vare att Sörensen inte kan träna med a-laget på lördagar så han tränar med oss. Även PBerger fick "äran" att träna med oss reservlagspelare. 6st 4 minutersmatcher igen. Måste säga att de var roligt att få spela med riktiga mål en gång! Vi avslutade dagen med att styrketräna.

Söndagen ledig.

Imorrn väntar en träningsmatch mot Notts County tror jag de var.

onsdag, januari 09, 2008

Sen vinst mot west ham

Äntligen var det då dags för en reservlagsmatch efter ett speluppehåll på lite mer än en månad, speciellt skönt för mej som bara fick lira 5 min i senaste matchen....

Fick spela hela matchen, vilket också var väldigt skönt. Grymt roligt göra nåt annat än o träna. Sen var väl planen inte den bästa och det påverkade givetvis spelet, iaf i början då det var många felpass.

Matchen började på värsta tänkbara sätt; en långboll från deras backlinje nickas ner av deras högermitt till deras anfallare som spelade tillbaka till högermitten. helt fri och 0-1 var ett faktum 39 sek efter avspark...

Vi spelade sen upp oss och jag tycker att vi var de bättre laget sett över hela matchen. Efter flera chanser kvitterar vi till slut i den 87e minuten. Vi har sedan några lägen o göra mål innan jag fick avgöra matchen två min in på övertiden med ett skott från ca 2 meter.

3 nya poäng och vi leder således fortfarande serien. Jag har hittills lyckats med 8 mål på 8 starter och två inhopp(om jag räknat rätt) Får hoppas allt fortsätter på samma väg!

fredag, januari 04, 2008

träningsvecka utan match

Vi tränade på nyårsafton men fick faktiskt nyårsdagen ledigt.

Onsdagen tränade vi med juniorerna inne i konstgräshallen. Eftermiddagen spenderades i poolen med kallt o varmt.

Torsdagen kan nog ha varit årets kallaste dag här i England. Trots detta blev vi tvungna att träna utomhus med a-lagsspelarna(som inte lirade förra seriematchen). A-lagspelarna kom inpackade i långkalsonger, byxor, handskar och mössor. Vi reservlagsspelare fick nöja oss med strumpor, shorts, tshirt och en övertröja. Vi fick en del kommentarer från a-lagsspelarna att vi var dumma som inte tog på oss... Det är vi inte(okej, kan nog finnas några undantag) utan det är våran tränare som inte låter oss ta på mer kläder.

Som vanligt blev det matcher med a-laget. Fast för första gången körde vi med 3 uppsatta koner som mål(såsom vi spelar när vi bara är reservlagsspelare). Alagarna gilalde givetvis inte detta och ville ha med målvakterna i spelet... vilket de fick i de två sista 10 min matcherna. MON kom även ut o kollade en liten stund och gjorde så vi behövde löpa mellan en match. Lite dåligt översatt så brukar han säga såhär. "runt de där målet och sen det andra och sen tillbaka hit på mindre än 28 sek.. nej, säg 26 sek".

En varm ddusch var välkommet efter träningen. Lunch och sedan skulle vi ut o löpa med fystränaren! Som tur var va inte reservlagstränaren med och därför tog alla på oss träningsbyxor. Intervallträning, med en massa sprinter. Efteråt gick jag in o basta för att försöka få ur all kyla som man fått under dagen.

Fredagsmorgonen tränade vi reserver själva. Och det blev en typisk reservlagsträning; kvadraten som uppvärmning och sen spel med 3 koner som mål. 6st fyraminutersmatcher tror jag det blev. 4 vs 4. 2 matcher hade vi på oss viktvästar.

Eftermiddagen spenderades i poolen, först varm o kallt. Sen fick vi göra lite simning fram o tillbaka där vi va tvungna att gå ur poolen efter varje längd o göra armhävningar. Jag som inte är särskilt bra på o simma tyckte detta va väldigt jobbigt... Avslutningsvis gick jag som vanligt in o bastade lite..

Imorgon lär vi troligtvis ha en hyfsat lätt träning och sen gymma lite och därefter åker vi o kollar på alagets cupmatch mot man utd. Våran nästa match är på måndag. Va ett tag sen jag spelade en match så hoppas jag får lite speltid nu...